ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΑΣ

Κώστας Μπάκας
Γεννήθηκε το 1926 (ή 1927) στην Καλαμάτα.Τελείωσε την Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης» το 1950 και υπήρξε βασικό ιδρυτικό στέλεχός του στο υπόγειο του Ορφέα.
Συνεργάστηκε με τον Κάρολο Κουν ως βασικό στέλεχος, ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους στα έργα που ανέβασε το «Θέατρο Τέχνης». Δίδαξε στις δραματικές σχολές του «Θεάτρου Τέχνης» και του Εθνικού Θεάτρου, υποκριτική και αυτοσχεδιασμό.Στο αποκαλούμενο Ελεύθερο Θέατρο,
συνεργάστηκε με τους θιάσους των: Κατερίνας, Λαμπέτη, Φέρτη, Καρρά, Μιχαλακόπουλου, Καρακατσάνη, Μυλωνά και το Θέατρο Εξαρχείων. Έχει σκηνοθετήσει συνολικά πάνω από 200 θεατρικά έργα, όλων των θεατρικών ειδών. Ειδικότερα έχει σκηνοθετήσει έργα όλων των τραγικών συγγραφέων, Αισχύλου, Σοφοκλή, Ευριπίδη και σχεδόν όλα τα έργα του Αριστοφάνη. Έχει ανεβάσει πάνω από 20 έργα στην Επίδαυρο και το Ηρώδειο. Επίσης, έχει σκηνοθετήσει έργα των Σαίξπηρ, Μολιέρου, Γκόγκολ, Ντοστογιέφσκι, Τολστόι, Τσέχωφ, Γκόρκυ, Πιραντέλο, Μπρεχτ, Λόρκα, Ο'Κέϊζι, Ιονέσκο, Μίλλερ, Ουϊλιαμς, Πίντερ καθώς και των Χουρμούζη, Φώσκολου κλπ. Είχε μακρόχρονη συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο και το Κ.Θ.Β.Ε και έχει συνεργαστεί με όλα τα Δημοτικά Θέατρα, πολλά από τα οποία έχουν ξεκινήσει την δραστηριότητά τους με δικές του παραστάσεις. Πέθανε στις 16 Δεκεμβρίου 2003 μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο στον «Ευαγγελισμό» και κηδεύτηκε στο Α’ νεκροταφείο Αθηνών με δαπάνη του υπουργείου πολιτισμού. Ήταν παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Άννα Βενέτη (1937-2014).
Φιλμογραφία

Κορίτσια στον ήλιο (1968) [ενωμοτάρχης]
Επί εσχάτη προδοσία (1968)
Καταραμένη αγάπη (1968) [Νικολής]
Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω (1967)
Βοήθεια ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000 (1967)
Η 7η ημέρα της δημιουργίας (1966) [δικηγόρος Θεοφάνους]
Επιτάφιος για εχθρούς και φίλους (1965)
Το μπλόκο (1965) [κουμπάρος]
Χωρίς γονείς και αδέλφια (1964) [Βαγγέλης]
Αυτό το κάτι άλλο! (1963) [(διαμαρτυρόμενος γείτονας)]
Για σένα την αγάπη μου (1960)
Θύελλα στο φάρο (1950)

Δεν υπάρχουν σχόλια: