ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

ΜΠΕΤΥ ΛΙΒΑΝΟΥ

Μπέτυ Λιβανού (Τράτα)
 Κομψή, αεράτη και καλή ηθοποιός συνδέθηκε με τον ελληνικό κινηματογράφο, έπαιξε σε θεατρικές παραστάσεις, έδωσε τον εαυτό της σε καλές τηλεοπτικές σειρές και προσφέρει σήμερα, με τον δικό της ευαίσθητο τρόπο, στο θέατρο.
Γεννήθηκε στην Αθήνα(Ακαδημία Πλάτωνος) το 1951  και το πραγματικό της όνομα είναι Μπέτυ Τράτα. Σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, και η πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση έγινε στην ταινία «Οι Άγγελοι της Αμαρτίας» το 1966, όταν ήταν ακόμα μαθήτρια. Το 1970 την ξάφνιασε ο Γιάννης Δαλιανίδης, ζητώντας της να πρωταγωνιστήσει στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Οι Αμαρτωλοί». Στη συνέχεια, και ως το 1973 πρωταγωνίστησε σε πέντε ακόμα ταινίες της Φίνος Φιλμ, δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως ο Νίκος Κούρκουλος, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Κώστας Βουτσάς, ο Κώστας Πρέκας και ο Νίκος Γαλανός. Στο θέατρο γνώρισε τον Φαίδωνα Γεωργίτση, με τον οποίο επρόκειτο να παντρευτούν.
Το 1976 έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά «Γιούγκερμαν» και για τα επόμενα χρόνια απείχε από την υποκριτική τέχνη. Παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Γιώργο Πανουσόπουλο και απέκτησε δύο κόρες, την ηθοποιό Μαργαρίτα Πανουσοπούλου και τη Δέσποινα. Της άρεσε η φύση και η αγροτική ζωή και το 1980 μετακόμισε στην Αίγινα. Από το 1989 ζει και ασχολείται με το κτήμα της στην Παιανία. Παράλληλα, το 1991 ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα με την σειρά «Άφρικα», μια καριέρα που συνεχίστηκε μέχρι σήμερα. Το 2010 δημιούργησε την θεατρική ομάδα Παιανίας-Γλυκών Νερών και δίνουν πολλές παραστάσεις, στις οποίες πρωταγωνιστεί η ίδια, ενώ αρκετές έχει σκηνοθετήσει («Αυλή των Θαυμάτων», «Κόκκινα Φανάρια»). Πολλές από τις παραστάσεις δίνονται σε διάφορους Δήμους για φιλανθρωπικούς σκοπούς και ιδιαίτερα για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων. Τελευταία, έπαιξε στο έργο «Διονυσιακή Νύχτα» στο θέατρο Βρετάνια.  
Φιλμογραφία
Στο ξέσπασμα του φεγγαριού (2010) [Ελεονόρα]
Το σινεμά γυμνό (2010) [η ίδια]
Τεστοστερόνη (2004)
Μια μέρα τη νύχτα (2001) [Μαρία]
Ο παράδεισος είναι προσωπική υπόθεση (2001)
Όνειρα γλυκά (2000) [Ελένη]
Ο τσαλαπετεινός του Wyoming (1995) [Ελένη]
Η εποχή των δολοφόνων (1993) [Δάφνη]
Το πεθαμένο Λικέρ (1992)
Μ' αγαπάς; (1988) [Δέσποινα Παπάζογλου]
Μανία (1985)
Ξαφνικός έρωτας (1984) [Ελένη]
Υπόγεια διαδρομή (1983) [Ειρήνη Καββαδία]
Άρπα-Colla (1982) [σύζυγος του Γιώργου]
Οι απέναντι (1981) [Στέλλα Βελή]
Ένα γελαστό απόγευμα (1979) [Ελένη]
Ο ασυμβίβαστος (1979) [Άννα]
Ταξίδι του μέλιτος (1979) [Χριστίνα]
20 γυναίκες κι εγώ (1973) [Μπέτυ Σωτηροπούλου]
Η αμαρτία της ομορφιάς (1972) [Ρένα Αστερίου-Βλαστού]
Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971) [Πίτσα Παπαρόδου] 
Κατάχρησις εξουσίας (1971) [Ελένη Αποστολοπούλου]
Ο επαναστάτης ποπολάρος (1971) [Έλντα ντιΜάρα]
Οι αμαρτωλοί (1971) [Άννα Σπηλιοπούλου-Ματθαίου]
Οι άγγελοι της αμαρτίας (1966)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.pinterest.cl/
ΑΠΟ ΤΟ http://www.finosfilm.com/

1 σχόλιο:

Γιασεμί είπε...

Εχει δυο κορες με τον σκηνοθετη Γιωργο Πανουσοπουλο την ηθοποιο Μαργαριτα Πανουσοπουλου και τη Δεσποινα.