ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2011

ΝΙΚΟΣ ΘΗΒΑΙΟΣ

Νίκος Θηβαίος
Ηθοποιός του Μουσικού Θεάτρου. Γεννήθηκε το 1906 και πέθανε το 1993. Μέλος του Σ.Ε.Η. το 1925. Εμφανίστηκε σε οπερέτες (στον «Έσπερο» Νίκαιας και στο «Θέατρο Σμύρνης»). Εργάστηκε και στα Θέατρα «Παπαϊωάννου» και «Σαμαρτζή». Το 1949 πραγματοποίησε περιοδεία στο εξωτερικό με μεγάλο επιθεωρησιακό θίασο (Κ. Βερώνη, Αγγ. Μαυρόπουλος, κ.ά.). Γενικά, συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους και θεατρικά σχήματα. Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρίκα Θηβαίου (1904-1971) που συνεργάστηκε μαζί του τη δεκαετία του 1930 και σε δεύτερο γάμο με την Μαίρη Θηβαίου (Παπαδοπούλου) από το 1961, της αδελφής του ηθοποιού Αντώνη Παπαδόπουλου και πατέρας του τραγουδοποιού Χρήστου Θηβαίου..
Φιλμογραφία
Ο Κώτσος και οι εξωγήινοι (1980)
Από που πάνε για τη χαβούζα (1978)
Τα χρώματα της ίριδος (1974)
Ο άνθρωπος ρολόι (1972)
Ο πρίγκηπας της αγοράς (1972)
Πως καταντήσαμε Σωτήρη (1972) [Λευτέρης]
Ο θείος μου ο Ιπποκράτης (1972)
Ο μοναχογιός μου ο αγαθιάρης (1972)
Η Οδύσσεια ενός ξεριζωμένου (1969)
Αδούλωτη ράτσα (1969)
Ο πεθερόπληκτος (1968)
Ο μπακαλόγατος (1968)
Ορκίζομαι, είμαι αθώα (1968)

Φίλησέ με πριν φύγεις για πάντα (1968)
Ο φιγουρατζής (1968) [Νικολάκης]
Μανωλάκης ο τέντυ μπόυ (1967) [Μανωλιός]
Από λαχτάρα σε λαχτάρα (1967) [Κοσμάς]
Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης / Η Κλεοπάτρα εν δράσει (1966)
Το βλακόμουτρο (1965)
Επιστροφή (1965)
Αυτοί που ξέχασαν το Θεό (1964)
Ο Θύμιος στη χώρα του γέλιου (1963)
Όλα και τη ζωή μου ακόμα (1963)
Το μεροκάματο του πόνου (1963)
Δέκα μέρες στο Παρίσι (1962)
Ο ταξιτζής (1962)
Ζητείται ψεύτης (1961)

Δεν υπάρχουν σχόλια: