ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΔΙΑΝΕΛΛΟΣ

Λαυρέντης Διανέλλος
Ο Λαυρέντης Διανέλλος γεννήθηκε το 1911 στον Άγιο Λαυρέντιο Μαγνησίας και πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου 1978 στο Σιάτλ των ΗΠΑ. Σύζυγος της επίσης ηθοποιού και τραγουδίστριας δημοτικών τραγουδιών Φρόσως Κοκόλα με την οποία απέκτησε μια κόρη , υπήρξε ο πιο παραγωγικός ηθοποιός του Ελληνικού κινηματογράφου (ακολουθούν κατά πόδας ο Νάσος Κεδράκας και ο Γιώργος Βελέντζας), έπαιξε κατά τη διάρκεια της 25ετίας (1948-1973) σε 207 ταινίες. Κηδεύτηκε στη Ραφήνα. Σπούδασε στη Σχολή Θέατρου Τέχνης. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1936 και άρχισε τη θεατρική του σταδιοδρομία. Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1948 στην ταινία ''Οι γερμανοί ξανάρχονται''. Είχε παίξει τους περισσότερους παπάδες-διάκους-καλόγερους. 
Φιλμογραφία
Στα δίχτυα του τρόμου (1975)
Εσμέ, η τουρκοπούλα (1974)
Σατανικές ερωμένες (1974)
Η Μαρία της σιωπής (1973) [ιερέας]
Όργια σε τιμή ευκαιρίας (1973) 

Σ`έχω ανάγκη απόψε πολύ (1973) [Τάσος]
Απ' τ' αλώνια στα σαλόνια (1972) [ο πατέρας της Μαγδάλω]
Ερωτική συμφωνία (1972) [Αντώνης]
Η Αλίκη δικτάτωρ (1972) [Νέστωρ Μπαρούζος]
Ο άγνωστος εκείνης της νύχτας (1972) [Λιάπης]
Κατηγορώ τη ζωή (1972)
Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη (1972) [Σταμάτης]
Σουλιώτες (1972) [Σαμουήλ]
Στην Πόλη αγαπηθήκαμε (1972)
Αδέλφια μου αλήτες πουλιά (1971)
Διακοπές στο Βιετνάμ (1971) [Θόδωρος]
Η εφοπλιστίνα (1971) [Καρανίκας]
Η κόρη του ήλιου (1971) [Σταμάτης Βαλής]
Μαντώ Μαυρογένους (1971) [γέρος μάντης]
Μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή! (1971) [Γιάννης]
Οι εγωισταί (1971) [Μάνθος]
Ολοκαύτωμα (1971) [Σταμάτης Πανουριάς]
Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του '21 (1971) [παπα-Γιώργης]
Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ (1970) [δάσκαλος]
Μια γυναίκα στην αντίσταση (1970) [Σταμάτης]
Η ζωή μου στα χέρια σου (1970)
Η σκλάβα (1970)
Ο δοσίλογος (1970) [Δημήτρης Κορές]
Ο Αστραπόγιαννος (1970) [Σταμάτης]
Οι γενναίοι του Βορρά (1970) [Μανώλης Δεβετζής]
Σε ικετεύω, αγάπη μου (1970) [Αλέκος Φωτίου]
Σταυραετοί στα Μετέωρα (1970)
Τα αδέλφια ορκίστηκαν εκδίκηση (1970)
Το όνειρο της Κυριακής (1970) [Στέλιος Κομνηνός]
Αγωνία (1969)
Ας με κρίνουν οι ένορκοι (1969)[καθηγητής Αποστόλου, διευθυντής του Δημήτρη στη κλινική]

Γιατί με πρόδωσες (1969)
Η θυσία μιας γυναίκας (1969)
Κυνηγημένη προσφυγοπούλα (1969)
Τελευταίο αντιο (1969)
3 τρελοί για δέσιμο (1969) [καπετάν Νικόλας]
Ένας μάγκας στα σαλόνια (1969) [Λεβαντής]
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969) [Μελέτης] 

Η αρχόντισσα της κουζίνας (1969) [Στυλιανός]
Ο γίγας της Κυψέλης (1969) [Στάθης]
Θέλω πίσω το παιδί μου (1969)
Στον ίσκιο του Θεού (1969) [Ιερόθεος]
Παιδί μου, αγάπη μου (1969)
Τρεις τρελοί για δέσιμο (1969)
Κουρέλι της ζωής (1969)
Δραπέτες του Μπούλκες (1969)
Γοργοπόταμος (1968) [σνταγματάρχης Νικηφόρος Γρηγορίου]
Η αρχόντισα κι ο αλήτης (1968) [ψαράς]
Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη μορφή σου (1968)
Ζήσε για την αγάπη μας (1968)
Η ζηλιάρα (1968) [ταβερνιάρης]
Κατηγορούμενη απολογήσου (1968)[κυρ Βαγγέλης, μπουζουξής-πατέρας Μαρίνας]

Η ώρα της οργής (1968) [παπα-Βαγγέλης]
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968) [Γεράσιμος]
Ο παλιάτσος (1968) [Αντώνης]
Καρδιά που λύγισε από τον πόνο (1968) [Θωμάς]
Ξεριζωμένη γενηά (1968) [Ανέστης Βοζίρης]
Πολύ αργά για δάκρυα (1968) [Νικήτας]
Μείνε κοντά μου αγαπημένε (1968) 

Ο γίγας της Κυψέλης (1968) [Στάθης]
Οι άνδρες δεν λυγίζουν ποτέ (1968)
Τα ψίχουλα του κόσμου (1968) [Αρτέμης Μηλιαρέσης] 

Ταπεινός και καταφρονεμένος (1968) [Αναστόπουλος]
Το κορίτσι του λούνα παρκ (1968) [ταβερνιάρης]
Ο μεγάλος διχασμός (1968) [Νικόλας Ρούβης]
Τα ξένα χέρια είναι πίκρα (1968)
Βοήθεια ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000 (1967) [Ψάλτης]
Κάποτε κλαίνε και οι δυνατοί (1967) [Στρατής]
Άδικη κατάρα (1967)
Ματωμένη γη (1967) [Αποστόλης Βλαχοδήμος]
Κατάρα είναι ο χωρισμός (1967)
Καρδιές που ξέρουν ν`αγαπούν (1967)
Η ώρα της δικαιοσύνης (1967) [Αριστείδης Γιαρούκος]
Η κοινωνία μας αδίκησε (1967)
Η γόησσα (1967)
Στο κατώφλι της μοίρας (1967)
Ο προδότης (1967)
Νόμος της ζωής (1967)
Δάκρυα οργής (1967) [ο πατέρας της Βέρας]
Αυτή η γη είναι δική μας (1967) [Ζάχος]
Πάρε κόσμε (1967) [Θωμάς]
Ουδείς αναμάρτητος (1967) [Γιάννης]
Αν μιλούσε το παρελθόν μου (1967) [Αντώνης]
Τα δολάρια της Ασπασίας (1967)
Πειραιάς, ώρα 7:30 (1967)
Τα ψίχουλα του κόσμου (1967) [Αρτέμης Μηλιαρέσης]
Το Κορίτσι της Οργής (1967) [Καρανίκας]
Χαϊδάρι ώρα 3:30 Αποδράσατε (1967) [Γρηγορίου] 

Το πιο λαμπρό αστέρι (1967) [Νικόλας]
Η Κλεοπάτρα ήταν Αντώνης / Η Κλεοπάτρα εν δράσει (1966) [Ιάκωβος]
Κάνε τον πόνο μου χαρά (1966) [Λιάπης]
Με τη λάμψη στα μάτια (1966) [Μάνθος Ντάκας]
Η βουλευτίνα (1966)
Ο παπατρέχας (1966) [Τηλέμαχος]
Τώρα που φεύγω απ' τη ζωή (1966) [Ντίνος]
Αδικία (1966)
Ο ζεστός μήνας Αύγουστος (1966)
Η αρτίστα (1966) [Νικήτας]
Κάποια μάνα αναστενάζει (1966) [Μενέλαος Ρομπάτσος]
Κατηγορώ τους ανθρώπους (1966)
Μαζί σου για πάντα (1966)
Σύντομο διάλειμμα (1966)
Τώρα που φεύγω από την ζωή (1966) [Ντίνος]
Φως... νερό... τηλέφωνο οικόπεδα με δόσεις (1966) [Ανάργυρος Κουφός]
Απόκληροι της κοινωνίας (1965) [δάσκαλος]
Δύσκολοι δρόμοι (1965) [πατέρας Δημήτρη]
Είναι ένας... τρελός τρελός Βέγγος (1965) [πατέρας Θανάση]
Κατηγορώ τους ανθρώπους (1965) [Μενέλαος Ρομπάτσος]
Ο νικητής (1965) [Γιώργης]
Γιατί μ` εγκατέλειψες (1965)
Δεν μπορούν να μας χωρίσουν (1965)
Η τιμωρία (1965)
Θύελλα σε παιδική καρδιά (1965) [Μιχάλης]
Κατάρα με δέρνει βαριά (1965)
Μια γυναίκα χωρίς ντροπή (1965)
Ο επαναστάτης (1965)

Ξαναγύρισε κοντά μου (1965)[πατέρας Στέλλας]
Ο μεγάλος όρκος (1965)
Όταν σημάνουν οι καμπάνες (1965) [Γιώργης]
Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965) 

Τσακισμένη απ`την ορφάνια (1965)
Το φτωχόπαιδο (1965) [Χρήστος]
Είναι μεγάλος ο καϋμός (1964) [Αναστάσης Βαζαίος]
Έκλεψα τη γυναίκα μου (1964) [Μεμάς]
Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964) [Λυρίδης]
Ζητιάνος μιας αγάπης (1964) [Θόδωρος]
Θύελλα σε παιδική καρδιά (1964) [Μιχάλης]
Λόλα (1964) [γκαρσόνι "φαλακρός"]
Αλύγιστη στη ζωή (1964)
Άπονη ζωή (1964) [Νοντολέοντας]
Δρόμος χωρίς σύνορα (1964)
Η αστεφάνωτη (1964)
Ο πολύτεκνος (1964)
Κάθε λιμάνι και καημός (1964) [Βασίλης]
Το κορίτσι του πόνου (1964) [Πέτρος]
Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του (1964) [Θωμάς]
Η ψεύτρα (1963) [Βλάσης]
Ο άσωτος (1963) [καπετάν Θωμάς]
Ο τρελλάρας (1963) [Αριστείδης]
Ένας βλάκας με πατέντα (1963)
Το μεγάλο αμάρτημα (1963)
Το μεροκάματο του πόνου (1963)
Το "τεμπελόσκυλο" (1963) [Κλάπας]
Δουλειές του ποδαριού (1962)
Νόμος 4000 (1962) [Λευτέρης]
Ο Θόδωρος και το δίκανο (1962) [Θωμάς] 

Εξομολόγησις μιας μητέρας (1962)
Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) [Βασίλης]
Αγάπη και θύελλα (1961)
Δουλέψτε για να φάτε / Χαραμοφάηδες (1961) [Τριαντάφυλλος]
Η Λίζα και η άλλη (1961) [Νικόλαος Χατζημηνάς]
Κατήφορος (1961) [Σωτήρης Σιάκας]
Μας κλέψανε τη Γκόλφω (1961)
Σαράντα παλληκάρια (1961) [Θανάσης]
Το παιδί του μεθύστακα (1961) [Νικόλας]
Ο θάνατος θα ξανάρθει (1961) [Καπετάν Καραλής]
Χαμένα όνειρα (1961) [Αρτέμης]
Έγκλημα στα παρασκήνια (1960) [μπάρμαν]
Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες (1960) [Περδικούλης]
Μανταλένα (1960) [Κοσμάς Χαρίδημος]
Οι 900 της Μαρίνας (1960) [Χρήστος Δενδράκης]
Το αγόρι π`αγαπώ (1960)
Το γεφύρι του πεπρωμένου (1960)
Ένας βλάκας και μισός (1959) [φαρμακοποιός Σπανάκης]
Νταντά με το ζόρι (1959) [Λεωνίδας]
Ο Ηλίας του 16ου (1959) [Λαυρέντης]
Άντρα θέλω με πυγμή (1959)[Νιόνιος]

Διακοπές στην Κολοπετινίτσα (1959)
4 νύφες 1 γαμπρός (1958) [Σταμάτης Μακρίδης]
Ένας ήρως με παντούφλες (1958) [Απόστολος Δεκαβάλας]
Η κυρά μας η μαμμή (1958) [Παναγιώτης]
Μια ζωή την έχουμε! (1958) [Φώτης]
Μια λατέρνα μια ζωή (1958) [Λάμπρος]
Ο λεφτάς (1958) [Πλούταρχος Καλλίνης]
Η ζωή μου αρχίζει με σένα (1958)
Ο μισογύνης (1958)
Οι καβγατζήδες (1958)
Το κορίτσι της αμαρτίας (1958) [Νίκος]
Λατέρνα φτώχεια και γαρύφαλλο (1957) [Αριστείδης]
Ο γυναικάς (1957) [πρόεδρος δικαστηρίου]
Ο Φανούρης και το σόι του (1957) [Αλέξης Λαγκούσης]
Της νύχτας τα καμώματα (1957) [Αποστόλης] 

Ο μεγαλοκαρχαρίας (1957)
Τα τρία παιδιά Βολιώτικα (1957)
Η αρπαγή της Περσεφόνης (1956)
Γλέντι - λεφτά κι αγάπη (1955) [σερβιτόρος]
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955) [Αναστάσης]
Το παιδί μου πρέπει να ζήσει (1951) [Κωστής]
Οι Γερμανοί ξανάρχονται... (1948) [Λευτέρης]

ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/

2 σχόλια:

Γιασεμί είπε...

Με την συζυγο του Φροσω Κοκολα εχουν μια κορη.

Kwnstantinos Kerefidis είπε...

Επισης πρωταγωνιστουσε στην ταινια"Γοργοποταμος".