ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Γιώργος Μπέλλος
Σκηνοθέτης  ,Ηθοποιός, Συγγραφέας και  Σεναριογράφος.
Ιδρυτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής θεάτρου « ΜΠΕΛΛΟΣ -Κ.Ε.Α.».
Ιδρυτής  Διευθυντής σπουδών Ανώτερων Σχολών Θεάτρου Κινηματογράφου.
Γεννήθηκε στην Αθήνα και μετά από τριετείς σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, πήρε πτυχίο  ανωτέρων σπουδών Δραματικής  Τέχνης.
Από τότε μέχρι και σήμερα αναπτύσσει  συνεχή και αναγνωρισμένη θεατρική, κινηματογραφική και τηλεοπτική δράση ως σκηνοθέτης, ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας,  σεναριογράφος   και  δάσκαλος  καλλιτεχνικής  εκπαίδευσης. Ιδρυτής διευθυντής της αναγνωρισμένης  από το Κράτος Ανώτερης σχολής Δραματικής Τέχνης  της  Καλλιτεχνικής  Εταιρίας  Αθηνών «Κ.Ε.Α. Γιώργου Μπέλλου» που λειτουργούσε  μέχρι το 2007 και διορίζεται με Υπουργική απόφαση του ΥΠ.ΠΟ. Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Διευθυντής σπουδών. Ιδρυτής διευθυντής της αναγνωρισμένης από το Κράτος τριτοβάθμιας  εκπαίδευσης Σχολής Κινηματογράφου - Τηλεόρασης  της Καλλιτεχνικής Εταιρίας Αθηνών που λειτουργούσε μέχρι 2007  και διορίζεται  με Υπουργική απόφαση του ΥΠ.ΠΟ. καλλιτεχνικός της Διευθυντής και Διευθυντής σπουδών. Ιδρυτής διευθυντής της εκπαιδευτικής «Πειραματική Σκηνή Κ.Ε.Α.» που λειτουργεί επί σειρά ετών με δική του Καλλιτεχνική Διεύθυνση. Το  1977  ιδρύει στην καρδιά της πνευματικής  Αθήνας, στην Πλάκα, το θέατρο ρεπερτορίου  «  ΜΠΕΛΛΟΣ – Κ.Ε.Α. »  που από τότε μέχρι σήμερα  λειτουργεί  κάτω  από  τη  δική  του  Καλλιτεχνική  και  Σκηνοθετική  Διεύθυνση και με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και προδιαγραφές.
Παράλληλα με τις πιο πάνω δραστηριότητες συνεχίζει την έντονη και αναγνωρισμένα ποιοτική του δράση συμμετέχοντας ως ηθοποιός σκηνοθέτης και σεναριογράφος σε καταξιωμένες  θεατρικές και τηλεοπτικές παραγωγές καθώς και σαν δάσκαλος καλλιτεχνικής παιδείας σε ανώτερες σχολές Τέχνης και καθηγητής στο θεατρικό εργαστήρι του Αμερικανικού Κολεγίου Ψυχικού. Υπήρξε Μέλος ειδικών καλλιτεχνικών επιτροπών Υπουργείου Πολιτισμού και εκλεγμένος Γενικός Γραμματέας της ένωσης σχολών Δραματικής Τέχνης και σχολών Κινηματογράφου.
Σήμερα είναι
Καλλιτεχνικός Διευθυντής της «Καλλιτεχνικής Εταιρίας Αθηνών».
Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου « ΜΠΕΛΛΟΣ – Κ.Ε.Α.».
          Μέλος (τακτικό) της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων.
          Μέλος του σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών.
          Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών.
          Μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Σεναριογράφων.
Σαν ηθοποιός και σκηνοθέτης στην πολύχρονη επαγγελματική του καριέρα, υπήρξε πάντα βασικό στέλεχος σε επαγγελματικούς θιάσους όπως : της Έλλης Λαμπέτης, της Μαίρης Αρώνης, των : Μάνου Κατράκη, Ντίνου Ηλιόπουλου,  Κώστα Χατζηχρήστου,  Τίτου Βανδή,  Τζ. Καρούσου και σε πολλούς άλλους θιάσους. Έχει επίσης εμφανιστεί σε θέατρα όπως :  ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ,  ΘΕΑΤΡΟ ΡΕΞ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΠΑ, ΚΑΛΟΥΤΑ, ΜΠΟΥΡΝΕΛΗ και σε διεθνή φεστιβάλ, όπως της  ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ  και  του  ΗΡΩΔΕΙΟΥ. Έχει επίσης  πρωταγωνιστήσει  σε μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες όπως «Έμποροι των Εθνών» του Παπαδιαμάντη, σε καθημερινά τηλεοπτικά σίριαλ, όπως «Λάμψη» - Αντένα,   «Εντιμότατοι», ΕΤ 1, «Ποιος σκότωσε τον Άβελ» ΕΤ 2 κλπ.,καθώς και σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες κυρίως της «Φίνος Φιλμ».
Σαν  σεναριογράφος  έγραψε  και  προβλήθηκαν  για  μεγάλο  χρονικό διάστημα, πάμπολλα τηλεοπτικά επεισόδια σε καθημερινές σειρές όπως
«Η ΛΑΜΨΗ» και το «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΖΩΗ».
Σαν θεατρικός συγγραφέας έγραψε πολλά θεατρικά έργα που έχουν παιχθεί και παίζονται με μεγάλη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία σε κεντρικά Αθηναϊκά αλλά και Δημοτικά περιφερειακά θέατρα.
Φιλμογραφία
Χρυσαυγή (1973)
Αιχμάλωτοι του μίσους (1972)
Αγάπησα έναν αλήτη (1971)
Η χρυσαυγή (1971)
Εν ονόματι του νόμου (1970)
Για την τιμή και για τον έρωτα (1969)
Η γενιά των ηρώων (1969)
Η αρχόντισσα του λιμανιού (1969)
Ο φιγουρατζής (1968)
Ο μπακαλόγατος (1968)
Αγάπη και αίμα (1968)
Ορκίζομαι, είμαι αθώα (1968)
Πυρετός στην άσφαλτο (1967)
Μανωλάκης ο τέντυ μπόυ (1967)
Από λαχτάρα σε λαχτάρα (1967) [Αλέκος]
Κοινωνία ώρα μηδέν (1966)
Η αχάριστη (1966)
Κατηγορώ τους ανθρώπους (1965)
Η Αλίκη στο Ναυτικό (1961)
Ο θάνατος θα ξανάρθει (1961)
Έγκλημα στα παρασκήνια (1960)
Ερωτικά παιχνίδια (1960)
Τα κίτρινα γάντια (1960) [Τάκης]

ΑΠΟ ΤΟ http://theatrobellos.blogspot.gr/

1 σχόλιο:

Κλινοσοφιστής είπε...

Ἦταν ὁ πρῶτος ποὺ ἀσχολήθηκε μαζύ μου καὶ μάλιστα πολὺ, ἰδιαίτερα, μὲ ἐνθουσιασμὸ θἄλεγα. Ὑπῆρξα μαθητὴς
τῆς Δραματικῆς του Σχολῆς γιὰ ἕναν χρόνο, τὸν α΄. Δὲν τὰ πήγαινα καλὰ μὲ τοὺς συμμαθητές μου καὶ μία καθηγήτριά(!) του, ποὺ μὲ κυνήγησε μὲ λύσσα, χρόνια, ἐπειδὴ δὲν πῆγα μαζύ της. Ἐκεῖ ὅμως γνώρισα τὴν ἀγαπημένη μου δασκάλα Βέρα Ζαβιτσιάνου ποὺ σχεδὸν ποτὲ δὲν χαθήκαμε. Χαίρομαι ποὺ μοῦ δίνεται ἡ εὐκαιρία νὰ πῶ δυὸ καλὰ λόγια γιὰ τὸν Γιῶργο Μπέλλο, ἔτσι, χωρὶς λόγο, χωρὶς προορισμὸ ἤ ὑστεροβουλία (ἄν εἶναι δυνατὸν κάτι τέτοιο κι' αὐτὸ ὁ ἴδιος καλὰ τὸ ξέρει ἀφοῦ...μὲ ξέρει).
Ἄς θυμηθοῦμε μαζύ τὸ κέντημα ἐκεῖνο ποὺ κάναμε στὸν Μαλβόλιο.
Νά 'ναι καλὰ,
Ἰάνης Λὸ Σκόκκο.