ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

ΣΤΑΥΡΟΣ ΙΑΤΡΙΔΗΣ

Σταύρος Ιατρίδης
Ο Σταύρος Ιατρίδης ήταν Έλληνας ηθοποιός, πρωταγωνιστής κυρίως του θεατρικού είδους της επιθεώρησης αποδίδοντας διάφορους τύπους της αστικής Αθήνας.
Ο Σταύρος Ιατρίδης γεννήθηκε στην Μανσούρα της Αιγύπτου το 1902 και η πρώτη του εμφάνιση στη θεατρική σκηνή ήταν το 1919. Από τότε ανέπτυξε μια πλούσια δραστηριότητα που γρήγορα τον ανέδειξε σε πρωτεύοντες ρόλους στις οπερέτες και στις επιθεωρήσεις. Αργότερα δημιουργεί δικούς του θιάσους με τους οποίους και εμφανίζεται στο θεατρόφιλο κοινό της Αθήνας και της επαρχίας.
Η συμμετοχή του επίσης στις παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου ήταν πλούσια. Χαρακτηριστικοί υπήρξαν οι ρόλοι του καθηγητή αλλά και ως "κύριος" της Ρένας Βλαχοπούλου και του Αυλωνίτη σε νυχτερινή έξοδό τους. Χαρακτηριστική υπήρξε η κινηματογραφική του ατάκα, όταν του ζήτησε βοήθεια η υποδυόμενη, συνήθως, τη σύζυγό του Μαρίκα Κρεβατά που είχε κλεισθεί στο ασανσέρ, της απάντησε: "Να σε παίρνανε τα σύννεφα, οι άνεμοι, τα κύματα.." (Όχι, αυτή η ατάκα είναι του Γιώργου Γαβριηλίδη (1908-1980), στο έργο Στουρνάρα 288, όταν η Μαρίκα Κρεβατά - γυναίκα του στο έργο μα και στη ζωή - κλείστηκε στο ασανσέρ. Παράλληλα είχε αποδοθεί και στις εικαστικές τέχνες φιλοτεχνώντας γλυπτικά έργα καθώς και στη γελοιογραφία επί της οποίας έργα του δημοσίευσε σε περιοδικά και εφημερίδες. Πέθανε το 1974 στην Αθήνα. Αδελφή του ήταν η ηθοποιός Σωτηρία Ιατρίδου.
Φιλμογραφία
Βοήθεια ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000 (1967)
Είναι ένας... τρελός τρελός Βέγγος (1965)
Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964)[σκηνοθέτης]
Η γέφυρα της ευτυχίας (1964)[πατέρας]
Ένας βλάκας με πατέντα (1963)
Δουλειές του ποδαριού (1962)
Ο άντρας της γυναίκας μου (1962)
Χωρίς μητέρα (1961)
Κορίτσια της Αθήνας (1961)
Διαμάντω (1961)
Το νησί της αγάπης (1960)
Ανθισμένη αμυγδαλιά (1959)
Η μουσίτσα (1959) [Βύρων]
Ο θείος από τον Καναδά (1959) [Χαρίλαος]
Οι κληρονόμοι του Καραμπουμπούνα (1959)
Όσο υπάρχουν γυναίκες (1959)[σύζυγος Λολότας και διευθυντής Άννας]
Διακοπές στην Αίγινα (1958) [Ντόντος / Θόδωρος]
Μια ζωή την έχουμε! (1958)
Χαρούμενοι αλήτες (1958) [Παραξενίδης]
Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες (1956) [θείος]
Χαρούμενο ξεκίνημα (1954) [μεθυσμένος]
Εκείνες που δεν πρέπει ν`αγαπούν (1951)
Απογραφή (1939)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: