ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΝΟΝΙΚΑ ΓΑΛΗΝΕΑ

Νόνικα Γαληνέα (Αντιγόνη Μουτούση)
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 8 Ιουνίου 1938.
H Νόνικα Γαληνέα, κόρη καλής οικογενείας, γεννήθηκε στην Ελλάδα μα σπούδασε και έζησε για αρκετό καιρό σε αρκετές χώρες της Ευρώπης. Παντρεμένη, έδωσε εξετάσεις στη σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Ο Κάρολος Κούν μαγεύτηκε από τη νέα ηθοποιό και από τον πρώτο μήνα την είχε πάρει κοντά του στις πρόβες. 
Αποφοίτησε το 1966.
Η πορεία της στο θέατρο ξεκίνησε με το έργο του Αριστοφάνη "Όρνιθες", με μουσική του Μάνου Χατζιδάκη και κοστούμια του Γιάννη Τσαρούχη. Μετά την αποχώρησή της από το Θέατρο Τέχνης, ο Δημήτρης Μυράτ της πρότεινε πρωταγωνιστικό ρόλο στη "Σκιά" του Νικοντέμι. Η μεγάλη επιτυχία ήταν το διαβατήριο για τη μετέπειτα πορεία της. Τέσσερα χρόνια μετά ήταν πρωταγωνίστρια του θιάσου Αλεξανδράκης-Γαληνέα στο θέατρο Διονύσια της οδού Αμερικής. Η γνωριμία του Αλέκου Αλεξανδράκη και της Νόνικας Γαληνέα έφερε, πέρα από έναν μεγάλο έρωτα, σπουδαία δείγματα θεάτρου που αγαπήθηκαν από το αθηναϊκό κοινό. Εκτός από τη μακρόχρονη θητεία της στο θέατρο στην Ελλάδα, είχε εμφανιστεί σε ιστορικά θέατρα του εξωτερικού, όπως στο Λονδίνο, με μεγάλη επιτυχία. Από τις τρεις  κόρες που είχε, οι δυο είναι ηθοποιοί. Η Αριέττα Μουτούση και η Αμαλία Μουτούση η οποία ασχολείται μόνο με το θέατρο. Πέθανε στις 2 Ιουνίου 2023.
Φιλμογραφία
Ζιγκολό (1993)
Η κόμησσα της Κέρκυρας (1972) [Φρόσω]
Θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εμείς (1972)
Η κόρη του ήλιου (1971) [Βγενιώ Δημητρέλη]
Η λεωφόρος του μίσους (1971) [Σάσα Βενέτη]


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έφυγε σήμερα