ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΚΚΑΒΑΣ

Κώστας Κακκαβάς
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1936. Σπούδασε για δύο χρόνια στη Σχολή Εθνικού Θεάτρου και αργότερα πήρε άδεια ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο. Ηθοποιός του κινηματογράφου κυρίως, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1955, στην ταινία Στέλλα. Από τότε έπαιξε σε πολλές ταινίες και κυρίως μελοδράματα. Λόγω παρουσιαστικού καθιερώθηκε σαν ζεν-πρεμιέ της εποχής. Μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες κινηματογραφικές του παρουσίες είναι οι εξής: Αγάπησα και Πόνεσα (1963), Τύφλα Να 'χει ο Μάρλον Μπράντο (1963) , Λίγο Πριν Ξημερώσει (1963), Κάθε Καημός και Δάκρυ (1964), Περιφρόνα Με Γλυκιά Μου (1965), Έχω Δικαίωμα Να Σ' Αγαπώ (1966), Νυμφίος Ανύμφευτος (1967). Δεν παντρεύτηκε ποτέ, ενώ εδώ και 40 χρόνια οι εμφανίσεις του είναι ελάχιστες.
Φιλμογραφία
Στη σκιά του Λέμυ Κώσιον (2002) [Χρήστου]
Συμφωνία χαρακτήρων (1998) [Πατέρας της Αννας]
Ο βαρώνος  (1996) [Βαρόνος]
Δάκρυα και διπλοπενιές (1969) [Μιχάλης]
Θέλω πίσω το παιδί μου (1969)
Καινούργια μέρα χάραξε (1969) [Βασίλης]
Μενούσης, ο λεβέντης της Ηπείρου (1969) [Μενούσης]
Καταραμένη ώρα / Τραγούδησέ μου μανούλα... (1968) [Μάριος Χρηστίδης]
Ενας κλέφτης με φιλότιμο (1968)
Το ράλυ του θανάτου (1968) [Γιώργος]
Νυμφίος ανύμφευτος (1967) [Τέλης Ζαφειρίου]
Χαϊδάρι Ωρα 3:30 αποδράσατε (1967)
Αύριο (1966)
Έχω δικαίωμα να σ`αγαπώ (1966) [Νικήτας Βονασέρας]
Θυσία (1966)
Λουίζα (1966) [Δημήτρης Απέργης]
Οι κολασμένοι (1966) [Ανδρέας Γαλάνης]
Περιφρόνα με γλυκιά μου (1965) [Βαγγέλης]
Άγγελοι χωρίς φτερά (1965) [Ντίμης]
Η τιμωρία (1965) [Γιώργος Βελλίδης]
Όταν σημάνουν οι καμπάνες (1965) [Πέτρος]
Ρημαγμένο σπίτι (1965) [Άγγελος]
Τσακισμένη απ`την ορφάνια (1965) [Χρήστος Ψαρρός]
Χωρισμός (1965)
Ανεμοστρόβιλος (1964) [Αλέκος]
Δρόμος χωρίς σύνορα (1964)
Κάθε καημός και δάκρυ (1964) [Άγγελος Πετράς]
Χωρίς γονείς και αδέλφια (1964) [Κώστας]
Αγάπησα και πόνεσα (1963) [Λάκης]
Ανάμεσα σε δυο αγάπες (1963) [Νίκος]
Αστέρια στο βούρκο (1963) [Μάριος Αλαφούζος]
Έτσι ήταν η ζωή μου (1963) [Μάνος Λίτινας]
Λίγο πριν ξημερώσει (1963) [Τόλης]
Διεστραμμένοι (1963) [Τάσος Λιόσης]
Είναι σκληρός ο χωρισμός (1963) [Δημήτρης]
Ζητείται τίμιος (1963) [Κώστας]
Η μικρή ζητιάνα (1963)
Μάνα γιατί με γέννησες (1963) [Μάνος]
Μεσάνυχτα στη βίλλα Νέλλη (1963)
Ο δρόμος με τα κόκκινα φώτα (1963)
Το μεγάλο αμάρτημα (1963)
Το πρώτο χτυποκάρδι (1963) [Ντίνος Ντάρμης]
Τύφλα νά΄χει ο Μάρλον Μπράντο (1963) [Στέφανος Αυγερινός]
Ο ταξιτζής (1962) [Ρένος / Κώστας Κακκαβάς]
Αναστασία (1962) [Λιάκος]
Εσκότωσα για το παιδί μου (1962) [Κώστας]
Η μεγάλη Θυσία (1962) [Δημήτρης]
Η χοντρή και ο Ζαχαρίας (1962)
Ο γερο-Δήμος (1962) [Κώστας Μαυρομιχάλης]
Πρέπει να ζήσεις τίμια (1962) [Ανδρέας]
Το καλοκαίρι της οργής (1962) [εραστής]
Του Κουτρούλη ο γάμος (1962) [Δημήτρης Λυμπεράκης]
Η κατάρα της μάνας / Η υπόσχεση (1961) [Στάμος Λιάκουρας]
Μυρτιά (1961) [Δημήτρης]
Σαπφώ η Λεσβία (1961) [Δημήτρης]
Στέγνωσαν τα δάκρυά μας (1961) [Δημήτρης]
Τα νιάτα θέλουν έρωτα (1961) [Πέτρος]
Το παιδί του μεθύστακα (1961) [Νάσος]
Φλογέρα και αίμα (1961) [Δήμος Παλάσης]
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960) [Κώστας]
Αμαρτωλά νιάτα (1960) [Γιώργος]
Πλούσιοι χωρίς λεφτά!... (1960)
Μετά την αμαρτία (1960) [Βασίλης]
Σταχτοπούτα (1960) [Κώστας Κωστίδης]
Αμαρυλλίς (Το Κορίτσι της Αγάπης) (1959) [Στέφανος Στεργίου]
Γαμήλιες περιπέτειες (1959) [Τζιμ Πομ]
Η Λίζα τό 'σκασε (1959) [Γιώργος Βασιλείου]
Ερωτικά σκάνδαλα (1959)Κρυστάλλω (1959) [Λάμπρος]
Ναυάγια της ζωής (1959) [Ανδρέας]
Ταξίδι με τον έρωτα (1959) [Ιάσωνας]
Λαός και Κολωνάκι (1959) [Πέτρος Ραγάκος]
Το τρελλοκόριτσο (1958) [Αλέκος Νικολαΐδης]
Της τύχης τα γραμμένα (1957) [Δημήτρης]
Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955) [Λιάκος]
Στέλλα (1955) [Αντώνης [ως Κώστας Καράλης]

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένας λεχρίτης. Όταν ήταν στην κορυφή της καριέρας του άλλο από one-night- stands, δεν έκανε!

Ανώνυμος είπε...

ε και ποιο ειναι το προβλημα σας;; δεν ησασταν στην λιστα;; ευκολο να σπιλωνουμε καποιον ειδικα χωρις αποδειξεις....

Ανώνυμος είπε...

Αν θέλετε διορθώστε στα βιογραφικά του στοιχεία την πληροφορία για το όνομά του. Το πραγματικό του όνομα ήταν το Κακκαβάς. Το Καράλης ήταν το ψευδώνυμο που το χρησιμοποιήσε μόνο στην πρώτη του ταινία "Στέλλα".