'ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1974). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ FACEBOOK ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

ΕΛΛΗ ΦΩΤΙΟΥ

Έλλη Φωτίου
Η Έλλη (Ευαγγελία) Φωτίου, του Φωτίου, είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, σύζυγος του επίσης ηθοποιού Στέφανου Ληναίου.
Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 30 Σεπτεμβρίου 1939. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1962. Έχει εμφανισθεί σε πλήθος θεατρικών, κινηματογραφικών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών έργων. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες (1965), στο Βερολίνο (1966) και στη Μόσχα (1966). Επίσης το 1966 πήρε το Α΄ Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για το έργο "Επιστροφή".
Η Έλλη Φωτίου ομιλεί αγγλικά και είναι μόνιμη κάτοικος Αθηνών (Ιλίσια). Με τον Στέφανο Ληναίο απέκτησαν δυο παιδιά, μια κόρη την ραδιοφωνική παραγωγό Μαργαρίτα Μυτιληναίου κι έναν γιο τον Αλέξη.

Φιλμογραφία
Συντρίμια Ψυχής (2007) [Allegra]
Κλαίνε Την Ώρα Που Τα Σκοτώνουν (2007)
Μιας πεντάρας νειάτα (1967) [Ειρήνη Τένγκουλα-Στρατάκη]
Η 7η ημέρα της δημιουργίας (1966) [Χριστίνα Σταθάκη]
Ο φόβος (1966) [Χρύσα Καβανάρη] 

Διχασμός (1965) [Θάλεια]
Επιστροφή (1965) [Άννα]
Δίψα για ζωή (1964) [Νίκη]
Προδοσία (1964) [Λίζα]
Ζήλεια (1963) [Λένα]
Ο Τρίτος Δρόμος (1963)
Εξομολογησις μιας Μητερας (1962)
Ο λουστράκος (1962) [Νόρα]


1 σχόλιο:

Γιασεμί είπε...

Με τον συζυγο της Στεφανο Ληναιο εχουν δυο παιδια μια κορη την ραδιοφωνικη παραγωγο Μαργαριτα Μυτιληναιου και ενα γιο τον Αλεξη.