ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

ΕΛΛΗ ΦΩΤΙΟΥ

Έλλη Φωτίου
Η Έλλη (Ευαγγελία Τριγονοπούλου) Φωτίου, του Φωτίου, είναι Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, σύζυγος του επίσης ηθοποιού Στέφανου Ληναίου.
Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 30 Σεπτεμβρίου 1939. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1962. Έχει εμφανισθεί σε πλήθος θεατρικών, κινηματογραφικών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών έργων. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες (1965), στο Βερολίνο (1966) και στη Μόσχα (1966). Επίσης το 1966 πήρε το Α΄ Βραβείο Ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για το έργο "Επιστροφή".
Η Έλλη Φωτίου ομιλεί αγγλικά και είναι μόνιμη κάτοικος Αθηνών (Ιλίσια). Με τον Στέφανο Ληναίο απέκτησαν δυο παιδιά, μια κόρη την ραδιοφωνική παραγωγό Μαργαρίτα Μυτιληναίου κι έναν γιο τον Αλέξη.

Φιλμογραφία
Συντρίμμια ψυχής (2007) [Allegra]
Κλαίνε την ώρα που τα σκοτώνουν (2007)
Μιας πεντάρας νιάτα (1967) [Ειρήνη Τένγκουλα-Στρατάκη]
Η 7η ημέρα της δημιουργίας (1966) [Χριστίνα Σταθάκη]
Ο φόβος (1966) [Χρύσα Καβανάρη] 

Διχασμός (1965) [Θάλεια]
Επιστροφή (1965) [Άννα]
Δίψα για ζωή (1964) [Νίκη]
Προδοσία (1964) [Λίζα]
Ζήλια (1963) [Λένα]
Ο τρίτος δρόμος (1963)[Λίλα Ρωμανού, προγονή Τερέζας Ρωμανού]

Εξομολόγησις μιας μητέρας (1962)
Ο λουστράκος (1962) [Νόρα]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/groups/418822554972791/photos/
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ


1 σχόλιο:

Γιασεμί είπε...

Με τον συζυγο της Στεφανο Ληναιο εχουν δυο παιδια μια κορη την ραδιοφωνικη παραγωγο Μαργαριτα Μυτιληναιου και ενα γιο τον Αλεξη.