'ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1974). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ FACEBOOK ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2011

ΓΩΓΩ ΑΤΖΟΛΕΤΑΚΗ

Γωγώ Ατζολετάκη
Γέννημα θρέμμα της Κρήτης η Γωγώ Ατζολετάκη, πρωτοβλέπει το φως στη Σητεία στις 30 Σεπτεμβρίου 1954( άλλη πηγή αναφέρει στις 23 Δεκεμβρίου 1953), όπου και τελειώνει το Δημοτικό. Μια μετάθεση του γυμνασιάρχη πατέρα της τη φέρνει στο Ρέθυμνο και στη συνέχεια μια καινούρια μετάθεση την οδηγεί στην πρωτεύουσα. Στην Αθήνα τελειώνει το παλιό εξατάξιο Γυμνάσιο και αμέσως μετά σπουδάζει θέατρο στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη (αποφοίτησε το 1974).Το 1971 εκλέχτηκε Σταρ Ελλάς . Στο θεατρικό χώρο κινείται από το 1973 γόνιμα και δημιουργικά, άλλοτε σε συνεργασία με άλλους παραγωγούς και άλλοτε σαν θιασάρχης σε δικές της παραγωγές, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου που εκτείνεται από την αρχαία ελληνική τραγωδία μέχρι την επιθεώρηση. Παράλληλα με το θέατρο καταθέτει το καλλιτεχνικό της «παρόν» στην τηλεόραση με σειρές που «έγραψαν» ιδιαίτερα στην εποχή τους, στον κινηματογράφο, καθώς και στο ραδιόφωνο ως κειμενογράφος και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών. Τη διετία 1987-1988 συνεργάζεται ως αρθρογράφος-σχολιογράφος με τις εφημερίδες Εβδόμη και Κυριακάτικη Ακρόπολη και το 1990 εκδίδεται από τις εκδόσεις Σμυρνιωτάκη το πρώτο της βιβλίο με τίτλο Προσωπική Απόδραση (χρονογραφήματα). Το 1999 η Εμπειρία Εκδοτική εκδίδει το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο Ηθοποιός, Σκιά και Φως (εγχειρίδιο για υποψήφιους και νέους ηθοποιούς). Ζει στην Αθήνα. Ήταν σύζυγος του ηθοποιού Βασίλη Πλατάκη. Είναι παντρεμένη με το δημοσιογράφο και καθηγητή Πανεπιστημίου Στέλιο Συρμόγλου και έχει μια κόρη, τη Θεοδώρα.
Φιλμογραφία
Ο Δραπέτης του Φεγγαριού (1994)
Γέλιο με Δόσεις (1986)
Θα σε Κλέψω μ`ακούς; (1982) [Ερασμία]
Κλειστό Παράθυρο (1977) [Νώλια]
Οκέι, Φίλε (1974)
Πιο Τρελλοί και απ` τους Τρελλούς (1972) [Καρολίνα]
Συμμορία εραστών (1972) [Γεωργιάδου]
Υπέροχες Νύφες, Κορόιδα Γαμπροί (1972) [Τζίνα]
Ως την Τελευταία Στιγμή (1972)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.greekbooks.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ηταν συζυγος του ηθοποιου Βασιλη Πλατακη.