ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

ΓΚΟΛΦΩ ΜΠΙΝΗ

Γκόλφω Μπίνη
Η Γκόλφω Μπίνη γεννήθηκε το 1904. Ήταν  κόρη των ηθοποιών Σωτήρη και Ασπασίας Μπίνη και δεύτερη σύζυγος του Νικήτα Πλατή.  Δυο χαρακτηριστικοί ρόλοι της ήταν στην ταινία ''Αλίκη Δικτάτωρ''στο ρόλο της γριάς υπηρέτριας του τρελονονού της Βουγιουκλάκη και στην ''Αρχόντισσα και αλήτη''στο ρόλο της γριάς που φιλοξενεί την Αλίκη στο σπίτι της. Πάντα έπαιζε δεύτερους ρόλους στον κινηματογράφο. Μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1920. Πέθανε στις 8 Δεκεμβρίου 1989.
Φιλμογραφία 
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980)
Η Αλίκη δικτάτωρ (1972) [υπηρέτρια Ορέστη]
Ο Ιπποκράτης και η δημοκρατία (1972)
Ο εχθρός του λαού (1972)
Οργισμένη γενιά (1972)
Το κρυφό σπίτι της Αγγέλας (1972)
Θύμιος εναντίον Τσίτσιου (1971)
Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970)
Το παιδί της μαμάς (1970)
Ζητούνται γαμπροί με προίκα (1970)
Η γενιά των ηρώων (1969) [παπαδιά]
Ο Αγιος Νεκτάριος (1969)
Πανικός (1969)
Το... θύμα (1969)
Η αρχόντισα κι ο αλήτης (1968) [Αγγέλα]
Η ώρα της οργής (1968) [κ. Χαλκιά]
Ο φιγουρατζής (1968)
Πολύ αργά για δάκρυα (1968)
Το παρελθόν μιας γυναίκας (1968)
Μανωλάκης ο τέντυ μπόυ (1967) 

Η Στεφανία (1966)
Οι θαλασσιές οι χάντρες (1966) [κ. Τσίπουρα]
Ιστορία μιας ζωής (1965)
Κατηγορώ τους ανθρώπους (1965)
Οι εχθροί (1965)
Οι καταφρονεμένοι (1965)
Ου κλέψεις (1965)
Η βίλα των οργίων (1964) [Νότα]
Ο ατσίδας (1962)
Ο γαμπρός μου, ο δικηγόρος! (1962)
Μυρτιά (1961)
Ο ατσίδας (1961)
Το παιδί του μεθύστακα (1961)
Κατήφορος (1961)
Ο σκληρός άντρας (1961) [υπηρέτρια Καλογήρου]
Αντίο ζωή (1960)
Οι τρακαδόροι της Αθήνας (1956)

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: