ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κωνσταντίνου Γιώργος
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 27 Οκτωβρίου του 1934 (άλλη πηγή αναφέρει το 1937). Είναι γιος της ηθοποιού Νίτσας Φιλοσόφου. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν απ΄ όπου αποφοίτησε το 1958 . Μετά την αποφοίτησή του συνεργάστηκε με αξιόλογους θιάσους στο θέατρο. Η πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 1961 στη ταινία Η Λίζα και η Άλλη. Στον κινηματογράφο καθιερώθηκε μ' ένα μικρό αλλά χαρακτηριστικό ρόλο στην ταινία Χτυποκάρδια στο θρανίο (στη θρυλική πλέον σκηνή με το προφιτερόλ) και ένα χρόνο αργότερα ως πρωταγωνιστής πλέον στην ταινία Γάμος αλά Ελληνικά. Το 1966 έκανε ένα σύντομο πέρασμα πίσω από τις κάμερες, γυρίζοντας δικά του σενάρια και πρωταγωνιστώντας παράλληλα. Η σκηνοθετική του όμως δραστηριότητα σταμάτησε νωρίς στον κινηματογράφο, παρά τα ελπιδοφόρα της μηνύματα. Οι πλέον χαρακτηριστικές του στιγμές στον Ελληνικό Κινηματογράφο, είναι στις ταινίες: Η δε Γυνή να Φοβήται τον Άνδρα (στο ρόλο του στριμμένου Άντωνάκη), Ξύπνα Βασίλη (ο δεξιός υπαλληλίσκος που όταν αλλάζει μυαλά τρελλαίνεται), Καλώς Ήλθε το Δολλάριο (φτωχός πλην τίμιος λογιστής που αναλαμβάνει να διδάξει τις κοπέλες τις Τρούμπας Αγγλικά για να ρίχνουν τα "ναυτάκια" του Αμερικάνικου Στόλου), Χτυποκάρδια στο Θρανίο (προφιτερόλ) , Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης και Η Σωφερίνα (ζηλιάρης σύζυγος -και όχι άδικα - της Μάρως Κοντού). Ως σκηνοθέτης, σεναριογράφος και πρωταγωνιστής της μεγάλης οθόνης επανήλθε το 1987 μ' εμπορικές ταινίες και ταινίες βίντεο. Στην τηλεόραση έκανε την είσοδό του το 1975 ("Ανθρώπινες Ιστορίες") και με τις τρεις του ιδιότητες (ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος) και από τότε ανέπτυξε μεγάλη δραστηριότητα στη μικρή οθόνη, έως σήμερα. Πολύ πετυχημένη είναι και η πορεία του στο ελεύθερο
θέατρο.Πρώτη σύζυγός του ήταν  η ηθοποιός Μαρία Μαρμαρινού με την οποία απέκτησε έναν γιο τον Γιώργο που είναι πιανίστας και μια κόρη την Άννα Μαρία από τον δεύτερό του γάμο.
Φιλμογραφία
Η διαθήκη του ιερέα Ιωάννη Μελιέ (2009)
The... κόπανοι (1987) [Λεωνίδας]
Καυτά θρανία (1986)
Καθένας με την τρέλλα του... (1980) [Γιώργος]
Γεύση από Ελλάδα (1980)
Γυναικοκρατία (1973) [Λύσσανδρος]
Μπουμ ταραταζούμ (1972) [Βλακόμετρος Ιππίας]
Ξύπνα Βασίλη (1969) [Βασίλης Βασιλάκης]
Η ζηλιάρα (1968) [Αργύρης Παντελιάς]
Καλώς ήλθε το δολάριο (1967) [Φίλιππος Αγγελούτσος]
5.000 ψέμματα (1966) [Κώστας Τσιφταλέξης]
Άνθρωπος για όλες τις δουλειές.. (1966) [Γιώργος Πασπαράτος]
Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) [Αντώνιος Κοκκοβίκος]
Γάμος αλά... ελληνικά (1964) [Πέτρος Βέρος]
Η σωφερίνα (1964) [Μιχάλης Χαρίδημος]
Νυχτοπερπατήματα (1964)
Ο εαυτούλης μου (1964)
Αυτό το κάτι άλλο! (1963) [Στέλιος Καπώνης]
Ο καθώς πρέπει (1963) [Σταμάτης Βελενόπουλος]
Ο φίλος μου ο Λευτεράκης (1963) [Θανάσης Καδρής]
Το γέλιο βγήκε απ' τον παράδεισο (1963) [Προκόπης]
Τρελοί πολυτελείας (1963) [Μηνάς]
Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963) [Ιωάννης Λάβδας]
Μερικοί το προτιμούν κρύο... (1962) [Τρύφων]
Ο άντρας της γυναίκας μου (1962) 

Οι γυναίκες θέλουν ξύλο (1962)
Η Λίζα και η άλλη (1961) [Τζον Πεζίκης]

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρωτη συζυγος του η ηθοποιος Μαρια Μαρμαρινου.

Γιασεμί είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.