ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ, Ή ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

ΝΙΚΟΣ ΔΑΔΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Νίκος Δαδινόπουλος
Γεννήθηκε στις 07 Οκτωβρίου 1944 και ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαίρη Ευαγγέλου με την οποία απέκτησε έναν γιο τον Άλκη που είναι σκηνοθέτης. Πέθανε στις 10 Μαρτίου 2012 από καρκίνο.
Φιλμογραφία
Το Χρέος του Μπάτσου (1989) [Κώστας]
Ο τελευταίος... άντρας (1981) [Σώτος Λαζάρου]
Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται (1977) [Γιάννης Κόλας]
Ο τρομοκράτης (1975) [Περικλής Αθανασίου]
Οι εραστές του ονείρου (1974) [Χρήστος Σωτηρίου]
Σ`Εχω Ανάγκη Απόψε Πολύ (1973) [Στάθης]
Αιχμάλωτοι του μίσους (1972) [Ιάσων Κουβαριώτης]
Κατηγορώ τη Ζωή (1972) [Στέφανος]
Η αμαρτία της ομορφιάς (1972) [Πέτρος Αστερίου]
Κλεμμένος Ερωτας (1972) [Αλέξης]
Μια Μάνα Κατηγορείται (1972) [Δημήτρης]
Δάκρυα για έναν Αλήτη (1971) [Άγγελος Μαντάς]
Η χαραυγή της νίκης (1971) (υπολοχαγός Νικήτας Πετράκης]
Ο κυρ' Γιώργης και οι τρέλλες του (1971) [Ανδρέας Χατζηπαύλου]

Αγάπησα μιαν Αγνωστη (1970) [Αλέξης Στεφάνου]
Η Αριστοκράτισσα και ο Αλήτης (1970) [Δημήτρης Μαντάς]
Δάφνις και Χλόη (1969) [Δάκων]
Η Αρχόντισσα του Λιμανιού (1969) [Ντίνος]
Κοντά σου Γνώρισα την Αγάπη (1969) [Κώστας Πέππας]
Ορκίζομαι, Είμαι Αθώα (1968) [Πέτρος Κανδρής]
Πήρε ο άνεμος τα όνειρά μου (1968)
Ο χαζομπαμπάς (1967) [Απόστολος Νούφαρος]
Το Κορίτσι της Οργής (1967)
Η 7η ημέρα της δημιουργίας (1966)


Δεν υπάρχουν σχόλια: