ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Παρασκευή, 12 Αυγούστου 2011

ΝΙΚΟΣ ΔΑΔΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Νίκος Δαδινόπουλος
Γεννήθηκε στις 07 Οκτωβρίου 1944 και ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαίρη Ευαγγέλου με την οποία απέκτησε έναν γιο τον Άλκη που είναι σκηνοθέτης. Πέθανε στις 10 Μαρτίου 2012 από καρκίνο.
Φιλμογραφία
Το Χρέος του Μπάτσου (1989) [Κώστας]
Ο τελευταίος... άντρας (1981) [Σώτος Λαζάρου]
Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται (1977) [Γιάννης Κόλας]
Ο τρομοκράτης (1975) [Περικλής Αθανασίου]
Οι εραστές του ονείρου (1974) [Χρήστος Σωτηρίου]
Σ`Εχω Ανάγκη Απόψε Πολύ (1973) [Στάθης]
Αιχμάλωτοι του μίσους (1972) [Ιάσων Κουβαριώτης]
Κατηγορώ τη Ζωή (1972) [Στέφανος]
Η αμαρτία της ομορφιάς (1972) [Πέτρος Αστερίου]
Κλεμμένος Ερωτας (1972) [Αλέξης]
Μια Μάνα Κατηγορείται (1972) [Δημήτρης]
Δάκρυα για έναν Αλήτη (1971) [Άγγελος Μαντάς]
Η χαραυγή της νίκης (1971) (υπολοχαγός Νικήτας Πετράκης]
Ο κυρ' Γιώργης και οι τρέλλες του (1971) [Ανδρέας Χατζηπαύλου]

Αγάπησα μιαν Αγνωστη (1970) [Αλέξης Στεφάνου]
Η Αριστοκράτισσα και ο Αλήτης (1970) [Δημήτρης Μαντάς]
Δάφνις και Χλόη (1969) [Δάκων]
Η Αρχόντισσα του Λιμανιού (1969) [Ντίνος]
Κοντά σου Γνώρισα την Αγάπη (1969) [Κώστας Πέππας]
Ορκίζομαι, Είμαι Αθώα (1968) [Πέτρος Κανδρής]
Πήρε ο άνεμος τα όνειρά μου (1968)
Ο χαζομπαμπάς (1967) [Απόστολος Νούφαρος]
Το Κορίτσι της Οργής (1967)
Η 7η ημέρα της δημιουργίας (1966)

Σειρές που έχει παίξει
Από την άλλη όχθη 1973 ΕΙΡΤ
Για την Άννα 2006 ΑΝΤ1
Ερωτικά της Εδέμ 1993 ΕΤ1
Η ζωή της άλλης 2009 MEGA
Κάθε πράγμα στον καιρό του 1993 ΑΝΤ1
Και οι τέσσερις ήταν υπέροχες 1992 MEGA
Καλημέρα ζωή 1993 ΑΝΤ1
Λούνα Παρκ 1974 ΕΙΡΤ
Ο φόβος ΕΤ2
Ποιος ήρθε στο σπίτι μας απόψε 1989 ΕΤ2
Το κανάλι των παρανόμων 1989 ΕΤ2

Το κεφάλι της Μέδουσας 1993 ΕΤ2
Το κορίτσι της Κυριακής 1972 ΕΙΡΤ

ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.cine.gr ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: