ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΦΙΛΟΥ

Ελένη Θεοφίλου
Ελληνίδα ηθοποιός, ιδιαίτερα δημοφιλής τη δεκαετία του ‘70 από το ρόλο της «δασκάλας» στην τηλεοπτική σειρά «Μεθοριακός Σταθμός» (1974-1981).
Η Ελένη Θεοφιλοπούλου, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1937 (άλλη πηγή αναφέρει το 1934) και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη. Έπαιξε σε δεκάδες ταινίες («Γκαρσονιέρα για δέκα», «Ο σεξοκυνηγός», «Η τύχη μου τρελάθηκε», «Οι βάσεις και η Βασούλα» κ.ά.) και τηλεοπτικές σειρές («Ανθρωπάκος», «Λέσχη μυστηρίου», «Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης» κ.ά.). Στο θέατρο διακρίθηκε στην κωμωδία και συνεργάστηκε αρκετές φορές με τον σπουδαίο κωμικό Ντίνο Ηλιόπουλο.
Στο ευρύτερο κοινό έγινε γνωστή από το ρόλο της «δασκάλας» στη θρυλική ελληνική σειρά «Μεθοριακός σταθμός», που παιζόταν από το 1974 έως το 1981 στην ΥΕΝΕΔ και στην οποία πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Βάσο Αδριανό. Μάλιστα ήταν τόσο δημοφιλής τη δεκαετία του ‘70, ώστε είχε γίνει μέχρι και ηρωίδα των φωτορομάντζων της εποχής.
Η Ελένη Θεοφίλου έπασχε από γεροντική άνοια τα τελευταία χρόνια και άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμιγκ» της Αθήνας στις 5 Φεβρουαρίου 2015.
Φιλμογραφία
Γκαρσονιέρα για δέκα (1981) [Φανή]
Ο σεξοκυνηγός (1981) [Τζένη Τρύπα]
Οι βάσεις και η Βασούλα (1974) [Δέσπω]
Εσμέ, η Τουρκοπούλα (1974) [Εσμέ]
Παύλος Μελάς (1974)
Αιχμάλωτοι της ηδονής (1972)
Κατηγορώ τη ζωή (1972) [Χριστίνα]
Αυτοί που ξέχασαν τον όρκο τους (1971)
Μάρα η τσιγγάνα (1971)
Δώστε τα χέρια (1971)
Μια γυναίκα φεύγει (1971) [Χριστίνα]
Σέργιος και Άννα (1971) [Άννα]
Η τύχη μου τρελάθηκε... (1970) [Μαρίνα Καρατασάκου]
Κιέριον (1968)
Ανοιχτή επιστολή (1968) [Μαρία]
Ο μεγάλος διχασμός (1968) [Άννα]
Αχ!.. και νά΄μουν άντρας (1966)
Ένας ντελικανής (1963) [δημαρχοπούλα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/]
ΑΠΟ ΤΟ www.sansimera.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.aftodioikisi.gr/tag/eleni-theofilou
εσφαλμένα ειπώθηκε ότι απεβίωσε...

ΘΑΝΟΣ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗΣ είπε...

Εμαθα απο τον αδελφο της οτι εχει παθει Alzheimer και δεν θυμαται τιποτα .Δεν ειναι καλα. Αντιμετωπιζει πολλα λροβληματα. Το ετος γεννησης ειναι λαθος. Γεννηθηκε μεταξυ 1942- 1944.\