ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΡΟΖΑΝ

Λουκιανός Ροζάν
Ο Λουκιανός Ροζάν ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1920. Σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική, την οποία όμως εγκατέλειψε για να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του Κωστή Μπαστιά. Ανιψιός του ηθοποιού Νίκου Ροζάν. Εκφωνητής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (1938-1940). Εκφώνησε με την Αφροδίτη Λαουτάρη το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν στον πόλεμο του 1940. Τη μεταπολεμική περίοδο εργάστηκε ως ηθοποιός σε αμέτρητες θεατρικές εκπομπές (συνεργάτης της Αντιγόνης Μεταξά), ως εκφωνητής και τακτικός συνεργάτης του θεατρικού τμήματος Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας. Χρησιμοποιώντας τη φωνή, το σώμα και κάποια αντικείμενα κατόρθωνε να δημιουργεί την ακουστική ατμόσφαιρα που απαιτούνταν σε κάποια θεατρικά έργα. Χαρακτηριστικός του ρόλος στην ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», όπου έκανε το Μιχαλάκη, τον έφορο φίλο του Γιώργου Κωνσταντίνου. Πέθανε το 1994.
Φιλμογραφία
Το κρυφό παλάτι της Μάνης (1961) [αφηγητής]
Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) [Μιχαλάκης Τσιμπίδας]
Αμόκ (1963)
Η Λίζα τό 'σκασε (1959)
Ψιτ... Κορίτσια! (1959)
Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955/ΙΙ)
Οι Γερμανοί ξανάρχονται... (1948) [πράκτορας της Γκεστάπο που παρακολουθεί και συλλαμβάνει τους πατριώτες, πρώτα στην αυλή και ύστερα στην κλινική]πατριώτης]

Μεγάλη αγάπη (1947)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική, την οποία όμως εγκατέλειψε για να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του Κωστή Μπαστιά. Ανιψιός του ηθοποιού Νίκου Ροζάν.
Εκφωνητής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (1938-1940). Εκφώνησε με την Αφροδίτη Λαουτάρη το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν στον πόλεμο του 1940. Τη μεταπολεμική περίοδο εργάστηκε ως ηθοποιός σε αμέτρητες θεατρικές εκπομπές (συνεργάτης της Αντιγόνης Μεταξά), ως εκφωνητής και τακτικός συνεργάτης του θεατρικού τμήματος Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας. Χρησιμοποιώντας τη φωνή, το σώμα και κάποια αντικείμενα κατόρθωνε να δημιουργεί την ακουστική ατμόσφαιρα που απαιτούνταν σε κάποια θεατρικά έργα.

panos t

Σινεφίλ είπε...

Ψιτ... Κορίτσια! (1959) (πελάτης τού κοσμικού κέντρου πού απελάμβανε τίς μακαρονάδες)