ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΡΤΟΣ

Γιάννης Μπέρτος
Γεννήθηκε το 1903 και εκτός από τους θιάσους «πρόζας», μετείχε και σε μουσικούς θιάσους. Αναφέρεται η συμμετοχή του στις οπερέτες: «Τα μυστικά του χαρεμιού» (1932, Θίασος Αλ. Αρντάτωφ) και «Κορίτσια της παντρειάς» (του Θ. Σακελλαρίδη, Θίασος Γ. Ξύδη). Στο διάστημα 1950-70 πήρε μέρος σε πολλές κιν/γραφικές ταινίες. Μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1927. Αδελφός της επίσης ηθοποιού Αλεξάνδρας Δέλτα-Μπέρτου.
Φιλμογραφία
Δάκρυα οργής (1967)
Κλεμένη αγάπη (1966)
Εγκατάλειψη (1965)
Η χαρτοπαίχτρα (1964)
Αυτοί που ξέχασαν το Θεό (1964)[γιατρός Αρβανίτης]
Έτσι ήταν η ζωή μου (1963)
Αμαρτίες γονέων (1963)
Ανάμεσα σε δυο αγάπες (1963)
Είναι Σκληρός ο Χωρισμός (1963)
Η καρδιά της μάνας (1963)
Μάνα γιατί με γέννησες (1963)
Ο Δρόμος με τα κόκκινα φώτα (1963)
Έγκλημα στην Ομόνοια (1962)
Μην είδατε τον Παναή; / Καταζητείται ο Βέγγος (1962) [Τηλέμαχος]
Πεζοδρόμιο (1962)[αστυνομικός που ανέκρινε την Αγγελίνα]
Φτωχοί Κομπιναδόροι (1962) [κύριος Λαμπρινός]
Ο γαμπρός μου, ο δικηγόρος! (1962)
Ζητείται ψεύτης (1961)
Καπετάνιος για κλάματα (1961)
Κατήφορος (1961)
Καραγκούνα (1961)
Ήρθες αργά (1961)
Αγαπούλα μου (1960)[γιατρός/καθηγητής] 
Στην Κύπρο, άρχισε η αγάπη μας (1960)[πρόεδρος του δικαστηρίου] 
Το κλωτσοσκούφι (1960) [συνεργάτης Βένγκελη]
Έγκλημα στο Κολωνάκι (1959) [Μπέκας]
Το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο (1959)
Μόνο για μια νύχτα (1958)[πελάτης Άννας (της μιλάει μόλις αυτή βγαίνει από το αυτοκίνητο)]
Το μυστικό της κατηγορούμενης (1958)[πρόεδρος δικαστηρίου]
Το αμαξάκι (1957)

3 σχόλια:

Μιχάλης Δελώτης είπε...

Ζεί ο Μπέρτος;
Αν όχι, πότε, πόσων χρονών κι από τί πέθανε;

Μιχάλης Δελώτης είπε...

Ζεί ο Μπέρτος;
Αν όχι, πότε, πόσων χρονών κι από τί πέθανε;

Μιχάλης Δελώτης είπε...

Φημες λενε οτι ζει μεχρι σημερα ενω το μονο σιγουρο ειναι οτι ζουσε μεχρι το 1997