ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣ

Νίκος Ρίζος
Ο Νίκος Ρίζος (Πέτα Άρτας, 30 Σεπτεμβρίου 1924- Αθήνα, 20 Απριλίου 1999) ήταν διάσημος ηθοποιός . Πρωταγωνίστησε σε κωμωδίες του ελληνικού κινηματογράφου. Παντρεύτηκε την επίσης ηθοποιό, Έλσα Ρίζου(Λαμπροπούλου) (1938 -), με την οποία απέκτησε έναν γιο (1-05-1966).
Έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην κλασική επιθεώρηση «Ανθρωποι, άνθρωποι» το 1948, στο θέατρο «Μετροπόλιταν» και απέκτησε δικό του θίασο το 1959, ενώ το 1961 δημιούργησε το θίασο "Βασίλης Αυλωνίτης - Γεωργία Βασιλειάδου - Νίκος Ρίζος", που διατηρήθηκε, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, μέχρι το 1965, παρουσιάζοντας διάφορες κωμωδίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία για τους μετανάστες. Το 1986 μετέτρεψε τον κινηματογράφο «Αστορ» της οδού Σταδίου σε θέατρο, το οποίο λειτούργησε υπό την καλλιτεχνική διεύθυνσή του μέχρι το 1990. Ο Νίκος Ρίζος, άλλωστε, υπήρξε πολύ επιτυχημένος θεατρικός επιχειρηματίας επί 27 χρόνια. Έπαιξε σε περίπου 116 κινηματογραφικές ταινίες, όπως Το σωφεράκι του Γιώργου Τζαβέλλα, Ο θησαυρός του μακαρίτη του Νίκου Τσιφόρου, Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός, Συμμορία εραστών και άλλα. Στην τηλεόραση πρωταγωνίστησε μαζί με τη Μάρθα Καραγιάννη στη σειρά Ο δρόμος του Κώστα Λυχναρά, σε σενάριο Κώστα Πρετεντέρη και το 1999 στην τηλεοπτική μεταφορά του μυθιστορήματος του ακαδημαϊκού Τάσου Αθανασιάδη Η αίθουσα του θρόνου στο Μέγκα. Ήταν η τελευταία του εμφάνιση στην τηλεόραση.Τα τελευταία χρόνια της ζωής του διέμενε στου Γκύζη. Ο Νίκος Ρίζος υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου στις 20 Απριλίου του 1999 και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε από πνευμονικό οίδημα. Κηδεύτηκε με πλήθος κόσμου στο Α΄ Νεκροταφείο.
Φιλμογραφία
Ο κοντός και οι μνηστήρες (1988) [Κοσμάς]
Ράδιο αρβύλα (1986)
Ένα κορίτσι και πολύ... αντράκι (1986) [Μήτσος]
Μάντεψε τι κάνω... τα βράδυα (Ο ανοιχτομάτης) (1984) [Σωτήρης]
Μήτσος... ο ρεζίλης / Ο γλυκοψεύτης (1984) [Λέρας]
Εθνική Παπάδων (1984)
Και Κλααάμα στα Σχολεία!... (1984)
Ένας πρωτάρης στο Κολλέγιο (1984)
Ρόδα τσάντα & κοπάνα νο3 (1984) [Ηρακλής Ντερέκης]
Αλλος για τον Παράδεισο (1984) [Μάχος]
Άγριες πλάκες στα θρανία (1983) [διευθυντής]
Γύφτικη κομπανία (1983)
Παπαδίστικη Κομπανία (1983) [Κάβουρας]
Δώστε την τσόντα στον Λαό (1983)
Ο Παπασούζας (1983)
Αλλού παπάς αλλού τα Ράσα του (1983)
Πέστα χρυσόστομε (1983) [Ζαχαρίας]
Ρόδα τσάντα & κοπάνα νο2 (1983) [Ηρακλής Ντερέκης]
Άρπα-Colla (1982) [Καραλεφιώτης]
Ρόδα τσάντα και κοπάνα (1982) [Ντερέκης]
Ένας κοντός θα μας σώσει! (1981) [Φώντας Τσακίρης] Ξεβράκωτος Ρωμιός (1980) [Λευτέρης]
Τα παιδιά της πιάτσας (1979) [Μπάμπης Παπαλαούρδας]
Ένας τρελός τρελός αεροπειρατής (1973) [Φάνης Φουρλής]
Ο αισιόδοξος (1973) [Πάνος Καρλής]
Τον αράπη κι' αν τον πλένης το σαπούνι σου χαλάς!.. (1973) [Γιώργης]
Αγάπη μου παληόγρια (1972) [Μηνάς]
Απ' τ' αλώνια στα σαλόνια (1972) [Φώντας Γεωργίου]
Η Αλίκη δικτάτωρ (1972) [Πανάγος]
Συμμορία εραστών (1972) [Τζώρτζης Κότσιρας]
Εθελοντής στον έρωτα (1971) [Ηλίας Φόντογλου]
Η ταξιτζού (1970) [Αναστάσης]
Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες (1970) [Θανάσης]
Φουκαράδες και λεφτάδες (1970) [Νώντας Παρασκευάς]
Η κόμησσα της φάμπρικας (1969) [Χρήστος Δελημάνης (κλέφτης)]
Ο άνθρωπος της καρπαζιάς (1969) [Αρίστος]
Ο Στρατής παραστράτησε (1969) [Τζιμ Άντριους (Ανδρεόπουλος)]
Ο τζαναμπέτης (1969) [Αποστόλης Ζερζεμπέκης]
Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο (1969) [Θεόδωρος]
Η αρχόντισα κι ο αλήτης (1968) [Θανάσης]
Ο μπούφος (1968) [Μαξ (Γεράσιμος) Ραλάτος]
Το κορίτσι του λούνα παρκ (1968) [Στέλιος]
Ο γίγας της Κυψέλης (1968) [Νίκος Φουρκέτας]
Ο κούκλος (1968) [Αλέξης]
Ο τυχεράκιας (1968) [Σταύρος]
Ψυχραιμία Ναπολέων (1968) [Λεωνίδας]
Βίβα Ρένα (1967) [Στράτος Φαφαλιός (Στρατάκιας)]
Τα δολάρια της Ασπασίας (1967) [Πέτρος]
Δημήτρη μου Δημήτρη μου (1967)
Αχ!.. και νάμουν άντρας (1966) [Παύλος]
Η αδελφή μου θέλει ξύλο (1966) [Γεράσιμος]
Η βουλευτίνα (1966) [Φιλήμων]
Ο τετραπέρατος (1966) [Χατζηφωτιάς]
Ένα έξυπνο έξυπνο... μούτρο (1965) [Ιορδάνης]
Κάνε με πρωθυπουργό (1965) [Ανδρέας Ζάνγκαλος]
Όχι,.. κύριε Τζόνσον (1965) [Θανάσης]
Διχασμός (1965) [Γιώργης]
Αν έχεις τύχη... (1964) [Πελοπίδας Ζαρμής]
Ήταν όλοι τους... κορόιδα! (1964) [Ηρακλής]
Οι προικοθήρες (1964) [Σοφοκλής]
Πικρή μου αγάπη (1964)
7 μέρες ψέματα (1963) [Σωτήρης]
Ένας βλάκας... με πατέντα! (1963) [Τώνης]
Ο ανηψιός μου ο Μανώλης (1963) [Μανώλης Καρλέτσος]
Ο Θύμιος στη χώρα του γέλιου (1963)
Οι ανειδίκευτοι / Ευτυχώς χωρίς δουλειά (1963) [Στράτος Κατσαβίδας]
Της κακομοίρας (1963) [Κίτσος Μπούρμπουρης]
Το γέλιο βγήκε απ' τον παράδεισο (1963) [Βρασίδας Παπαράντζας]
Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963) [Λάμπρος]
Έξυπνοι και κορόιδα (1962)
Η νύφη τό σκασε... (1962) [φορτηγατζής]
Ο Μιχαλιός του 14ου συντάγματος (1962) [Μένιος Τσακαλάς]
Ο ταξιτζής (1962) [Μπάμπης]
Οι γαμπροί της ευτυχίας (1962) [Κλεομένης]
Όταν λείπει η γάτα! (1962) [Μπάμπης]
Η Αθήνα τη νύχτα (1962) [ο ίδιος]
Η ελληνίδα και ο έρωτας (1962)
Ο γέρο-Δήμος (1962)
Τέρμα τα δίφραγκα (1962) [Ναπολέων]
Το καρπουζάκι (1962)
Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο κοντός (1961) [Μάχος (Καλλίμαχος) Ζαρκαδόπουλος]
Φλογέρα και αίμα (1961)
Αγαπούλα μου (1960)[Νώντας]
Τρεις κούκλες κι εγώ! (1960) [Βαγγέλης]
Για την αγάπη μιας ορφανής (1960)
Ο Θύμιος τα`χει 400 (1960)
Ο θησαυρός του μακαρίτη (1959) [Στέλιος Προυσογλου]Πώς περνούν οι παντρεμένοι (1959) [Μιχαλάκης Μπόσικος]
Οι κληρονόμοι του Καραμπουμπούνα (1959) [Τέλης]
Αδέκαροι ερωτευμένοι (1958) [Αριστοτέλης]
Χαρούμενοι αλήτες (1958) [Μίστος Μαντραχαλέας]
Μέλπω (1958)
Μηδέν πέντε (1958)
Το εισπρακτοράκι (1958)
Ο τζίτζικας κι ο μέρμηγκας (1958) [Ευδαίμων]
Το μυστικό της κατηγορούμενης (1958)[Βάγγος, έχει παράγκα στο τσίρκο]
3 τρελλοί ντετέκτιβς (1957)
Κατά λάθος... μπαμπάς (1957) [γαρίδας]
Τζιπ περίπτερο κι αγάπη (1957) [Βαγγέλης]
Της νύχτας τα καμώματα (1957) [γκαρσόνι]
Της τύχης τα γραμμένα (1957) [Μπιλ]
Το παιδί του δρόμου (1957)
Το κορίτσι της φτωχογειτονιάς (1957)
Ο ζηλιαρόγατος (1956) [Μίστος]
Γραφείο συνοικεσίων (1956)
Κυνηγώντας τον έρωτα (1956) [Ηρακλής]
Οι τρακαδόροι της Αθήνας (1956) [Λάκης]
Πρωτευουσιάνικες περιπέτειες (1956) [Θοδωρής]
Τρία κοθώνια του Συντάγματος (1956) [Νίκος ο Πέιραιώτης]
Γλέντι - λεφτά κι αγάπη (1955) [Σαράντης]
Τζο ο τρομερός (1955) [Γαρδέλης]
Γκολ στον έρωτα (1954) [Πίπης]
Οι παπατζήδες (1954)
Το ποντικάκι / Το κορίτσι με τα λουλούδια (1954) [Βαγγέλης] Χαρούμενο ξεκίνημα (1954)
Το σωφεράκι (1953) [Μίστος "αεροδυναμικός"]
Η αγνή του λιμανιού (1952)
Ο μεθύστακας (1950)
Χαμένοι άγγελοι (1948)
Νύχτα χωρίς ξημέρωμα (1939)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: