ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΟΥΛΑΚΗ

Κατερίνα Γιουλάκη
Η Κατερίνα Γιουλάκη (πραγματικό όνομα: Αικατερίνη Γιουβαρλάκη) είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Έγινε γνωστή κυρίως από κωμικούς ρόλους στον κινηματογράφο και κατόπιν στην τηλεόραση.
Γεννήθηκε το 1938 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Την πρώτη της εμφάνιση στο θεατρικό σανίδι την πραγματοποίησε το 1959 με τον θίασο του Ντίνου Ηλιόπουλου με το έργο " Η κυρία του κυρίου " . Αξίζει να επισημανθεί η εμφάνισή της στην τηλεόραση στις αρχές της δεκαετίας του 1970 με τη σειρά Η κοκορόμυαλη, στα μέσα της δεκαετίας του ' 80 με το Η Κυρία μας και την περίοδο 1990 - 1992 στο Ρετιρέ του Γιάννη Δαλιανίδη. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων (1996) για την προσφορά της στην ελληνική κωμωδία. Ήταν σύζυγος του επίσης ηθοποιού Κίμωνα Δημόπουλου με τον οποίο απέκτησε μια κόρη και θεία του Φώτη Σεργουλόπουλου. 
Φιλμογραφία
Ο διαχειριστής (2009) [Βιολέτα Λάμπρου]
Για όλα φταίνε τα θηλυκά (1986) [Μπέμπα]
Θηλυκό θηριοτροφείο (1984) [Μαράτου]
Λαλάκης ο εισαγόμενος (1984) [Λούλα]
Το παίζω... και πολύ άντρας! (1983) [Μπάρμπαρα]
Ρεπό (1982) [υπάλληλος τελωνείου]
Οι κομάντος με τα μανούλια (1982)
Πάτερ Γκομένιος (1982) [Ζωζώ]
Άγριες κότες (1981)
Ξεβράκωτος Ρωμιός (1980)
Γυναίκες στα όπλα (1979) [Ματίνα Καραζάχου]
Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973) [Τασία]
Αγάπησα μια... πολυθρόνα (1971) [Ζέτα]
Για μια χούφτα τουρίστριες (1971) [Τίνα /δήμαρχος]
Ο επαναστάτης ποπολάρος (1971) [Ιζαμπέλα Μαρινέρι]
Ο κατεργάρης (1971) [Τούλα Βαρνή]
Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας (1971) [Θοδώρα/Ντόρα Μόρρου]
Αριστοτέλης ο επιπόλαιος (1970) [Αρετή]
Ο Θανάσης η Ιουλιέττα και τα λουκάνικα (1970) [Άννα]
Οι τέσσερις άσοι (1970)
Το στραβόξυλο (1969) [Ουρανία Μαρουλή] 
Φοβάται ο Γιάννης το θεριό... (1969) [Καίτη Σαλταπήδα]
Για μια τρύπια δραχμή (1968)
Μια Ιταλίδα απ' τη Κυψέλη (1968) [Τούλα Σπανού]
Ο σατράπης (1968) [Μαρκέλα Ντούρου]
Ο σπαγγοραμένος (1967) [Βέτα Σκουντρή]
Αχ!.. και νάμουν άντρας (1966) [Βάσω]
Ο παπατρέχας (1966) [Αλεξάνδρα Λαγού]
Ό,τι λάμπει είναι χρυσός (1966) [Ειρήνη Τέμπογλου]
Οι κυρίες της αυλής (1966) [Παρασκευή]
Άλλος... για το εκατομμύριο! (1964) [Λουλού]
Ο θαλασσόλυκος!.. (1964) [Νόρα Σγουρού]
Οι κληρονόμοι (1964) [Ρούλα]
7 μέρες ψέματα (1963)
Αυτό το κάτι άλλο! (1963) [Πόπη Πεναρή]
Ο φίλος μου ο Λευτεράκης (1963) [Κατίνα]
Πολυτεχνίτης και ερημοσπίτης (1963) [μαμά Γιαννάκη]
Το τυχερό πανταλόνι (1963) [σύζυγος Βαγγέλη]
Η υπέροχη οπτασία (1962)
Ο χρυσός και ο τενεκές (1962) [Τούλα]
Οι γαμπροί της ευτυχίας (1962) [Σόφη]
Το πιθάρι (1962) [Βάσω]
Δουλέψτε για να φάτε / Χαραμοφάηδες (1961) [Αμαλία]
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι θεια του Φωτη Σεργουλοπουλου.

Γιασεμί είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

Αποκλείεται να γεννήθηκε το 1938. Ήταν 26 ετών στο "Μια Ιταλίδα απ' την Κυψέλη";