ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

ΜΑΡΙΚΑ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΙΓΓΛΕΣΗ

Μαρίκα (Μαρία) Μαυροπούλου -Ιγγλέση
Γεννήθηκε το 1912 και γράφτηκε στο ΣΕΗ το 1929. Το 1932 συνεργάστηκε με την «Αθηναϊκή Οπερέτα-Επιθεώρηση» του Αλ. Αρντάτωφ και έπαιξε την Ζαρέμπα στην τουρκική οπερέτα «Τα απόκρυφα του χαρεμιού». Αναφέρεται και η συμμετοχή της στον Θίασο Μαρ. Κρεββατά-Σπ. Πατρίκιου, με τον οποίο έπαιξε, μεταξύ άλλων, την Ελεωνόρα στο μουσικό έργο «Αι δύο ορφαναί» (με Ντε Λινιέρ τον γεννημένο το 1903 Χρήστο Σκαλτσά, που αργότερα έγινε υποβολέας). Πήρε μέρος και σε κινηματογραφικές ταινίες.
Φιλμογραφία
Η κόρη του ήλιου (1971)
Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970)
Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά (1969)
Πολύ αργά για δάκρυα (1968)
Το θαύμα της Μεγαλόχαρης (1965) [γιαγιά]
Ο όρκος του νεκρού αδελφού (1965) [μητέρα]
Πάρε το δάκρυ μου (1965)

Το λάθος (1965)[γειτόνισσα Λέλας]
Ο Γιάννης τάκανε θάλασσα (1964)
Ο παράς και ο φουκαράς (1964)
Αυτοί που ξέχασαν τον Θεό (1964)[κυρά Βαγγελιώ]

7 μέρες ψέματα (1963)
Ο τρελλάρας (1963)
Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης (1962) [θεία]
Τυφλός άγγελος (1960)
Οι δοσατζήδες (1959)
Το ξύλο βγήκε απ΄τον Παράδεισο (1959)[υπάλληλος κολλεγίου]
Περιπλανώμενοι Ιουδαίοι (1959)

Ο όρκος του νεκρού αδελφού (1959)
Το μυστικό της κατηγορούμενης (1958)[διευθύντρια σχολείου Λίλας]
Το αμαξάκι (1957)
Μανούλα θέλω να ζήσεις (1957)[υπεύθυνη γυναικείων φυλακών]

Μαρίνα (1947)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κατά το δίτομο ρουβα-σταθακοπουλου η Μαρίκα Μαυροπούλου κάνει την πρώτη της εμφάνιση στους Δοσατζήδες (1959). Είναι η ίδια με Μαίρη Μαυροπούλου;

panos t.