ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

ΠΕΤΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ

Πέτρος Γιαννακός (Γιαννακάκης) ''Κοκοβιός''
(Χανιά 1911 - Αθήνα 16 Ιουνίου1989). Πρόκειται για τον περίφημο «Κοκοβιό». Το κοκοβιός (εκτός απο ψάρι) προέκυψε και ως παρατσούκλι στον ηθοποιό Πέτρο Γιαννακό, από το ρόλο του «Κοκοβιού»σε μια ταινία του Τζαβέλα. Πήρε μέρος σε διάφορους μουσικούς θιάσους, ενώ περιόδευσε επανειλημμένα ανά την Επικράτεια και με δικό του θίασο. Διακρίθηκε επίσης ως επιθεωρησιογράφος και ως τραγουδοποιός λαϊκών επιτυχιών. Το 1954 έγραψε το σενάριο και (μαζί με τον Φ. Φυλακτό) σκηνοθέτησε την κινηματογραφική διασκευή της οπερέτας «Χαλιμά». Έπαιξε και ο ίδιος σε πολλές ταινίες. Εκτός από ηθοποιός και λάτρης του ρεμπέτικου, στις ταινίες του ήταν και ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος. Οι ταινίες είναι οι "Οι δυο μάγκες του Πειραιά"(1957) & "Οι παπατζήδες"(1954). Το καλύτερο όμως είναι ότι έχει γράψει την μουσική στον ύμνο της ομάδας του ΠΑΟΚ !Επίσης διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων Ηθοποιών.
Φιλμογραφία
Ο αχαΐρευτος (1970) [Μαρούλης]
Κοκοβιός και Σπάρος στα δίχτυα της αράχνης (1967) [Κοκοβιός]
Ένας βλάκας... με πατέντα! (1963) [Κοκοβιός]
Οι δυο αλεπούδες (1963)
Οι κληρονόμοι του Καραμπουμπούνα (1959) [Κοκκοβιός Καραμπουμπούνας]
Οι δυο μάγκες του Πειραιά! (1957) [Κοκοβιός]
Τα μαναβάκια (1957) [Koκκοβιός]
Αλλού το όνειρο κι αλλού το θαύμα (1957) [Κοκκοβιός]
Οι παπατζήδες (1954) [Κοκοβιός]
Χαλιμά (1954)
Ο Κοκοβιός πρωτευουσιάνος (1953)
Δυο κοθώνια στο ναυτικό (1952) [Κοκκοβιός]
Να παιδί, να μάλαμα! (1951) [Κοκκοβιός]
Μαρίνος Κονταράς (1948)
Οχυρό 27 (1948)

Δεν υπάρχουν σχόλια: