ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΤΗΝ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/, ΤΟ https://90lepta.com/ ΚΑΙ ΤΟ http://www.cine.gr/ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΤΟΥΖΟΣ

Ανδρέας Ντούζος
Αντρέας Ντούζος ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 19 Οκτωβρίου 1936. Σπούδασε ηθοποιός στη Σχολή Τάκη Μουζενίδη. Συμμετείχε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, κυρίως τη δεκαετία του '60, και θεωρήθηκε ως ζεν πρεμιέ της εποχής. 
Ήταν παντρεμένος με την Αναστασία Ντούζου, γνωστή συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Στηβ (γνωστό και ως Μπίλια) και την Τέτα, τα οποία ακολούθησαν και αυτά για ένα διάστημα, με σημαντική επιτυχία, το επάγγελμα του ηθοποιού. Από το 1967 και για 13 χρόνια έμεινε με την οικογένεια του στην Αμερική όπου σπούδασε σκηνοθεσία. Υπήρξε για αρκετό καιρό επιχειρηματίας του θεάτρου Μπρόντγουεϊ στην οδό Αγίου Μελετίου στην Κυψέλη, το οποίο αναγκάστηκε να παραχωρήσει στην ηθοποιό Κάτια Δανδουλάκη λόγω οικονομικών δυσκολιών που αντιμετώπισε. Συμμετείχε ως guest star στις τηλεοπτικές σειρές "Κωνσταντίνου και Ελένης" ως θείος του Κωνσταντίνου και το "Άκρως Οικογενειακόν". Η τελευταία του κινηματογραφική εμφάνιση έγινε στην ταινία "Μια μέρα τη νύχτα" (2001). Ο Ανδρέας Ντούζος άρχισε να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και εισήχθη σε Κλινική Βραχείας Νοσηλείας. Τα τελευταία 7 χρόνια μάλιστα είχε Αλτζχάιμερ. Τον Ιανουάριο του 2013, είχε ένα μικροατύχημα και από το πέσιμο τραυματίστηκε στο κεφάλι. Αυτό επιδείνωσε την κατάσταση του με αποτέλεσμα η οικογένεια του να τον μεταφέρει σε ιδιωτική κλινική. Οι γιατροί διαπίστωσαν αιμάτωμα στο κεφάλι του και τον έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο και στη συνέχεια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Δυστυχώς, τα μεσάνυχτα (30/4/2013), ο Ανδρέας Ντούζος έφυγε από τη ζωή...
Φιλμογραφία
Μια μέρα τη νύχτα (2001) [Θάνος]
Ψηλός λιγνός και ψεύταρος (1985) [καπετάνιος]
Θηλυκό θηριοτροφείο (1984) [Αποστολόπουλος]
Παπαδίστικη κομπανία (1983)
Η κοροϊδάρα (1967) [Ανδρέας Ντούζος] 
Αν μιλουσε το Παρελθον μου (1967) [Χρήστος]
Σαπίλα και Αριστοκρατία (1967) [Δημήτρης Καλάκος]
Του Χωρισμού το Τραίνο (1967)
Δεν είμαι ατιμασμένη (1966) [Άρης]
Ραντεβού στον αέρα (1966) [Δημήτρης Νικολάου]
Φουσκοθαλασσιές (1966) [Αυγουστής Ζουρμπέτας]
Ιστορία μιας ζωής (1965) [Λάκης Παπαδόπουλος]
Καρδιά μου πάψε να πονάς (1965) [Γιώργος]
Κορίτσια για φίλημα (1965) [Ανδρέας Ράμογλου]
Υπάρχει και φιλότιμο (1965) [Γιώργος]
Οι εχθροί (1965) [Δημήτρης]
Φωνάζει ο κλέφτης (1965) [Αντώνης Παπαδόπουλος]
Έξω φτώχεια και καλή καρδιά (1964) [Κώστας Λυρίδης]
Η βίλα των οργίων (1964) [Αλέκος]
Πικρή μου αγάπη (1964)
Κόσμος και κοσμάκης (1964) [Άγγελος]
Ο άσωτος (1963) [Γιώργος Ντόμπρος]
Πληγωμένες καρδιές (1963) [Πάνος]
Όσα κρύβει η νύχτα (1963)
Μεσάνυχτα στη βίλα Νέλλη (1963)
Ο λουστράκος (1962) [Τάκης]
Όταν λείπη η γάτα! (1962) [Άγγελος Δ. Φλωράς] 
Κατρακύλισμα στο βούρκο (1962)
Αλλοίμονο στους νέους (1961) [Μανώλης / φωνή διαβόλου]
Έξω οι κλέφτες (1961) [Ανδρέας Αδάμαντας]
Σαράντα παλληκάρια (1961) [Βασίλης]
Μπάρμπα Γιάννης ο κανατάς (1957) [Στέφανος]
Μαγική πόλις (1954) [Αργύρης]
Το κορίτσι της γειτονιάς (1954)
Οι κολασμένοι (1953)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: