ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΑΔΙΚΟΥ

Αλεξάνδρα Λαδικού
Η Αλεξάνδρα Λαδικού-Λαζάνη είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1933 . Το 1953, συμμετείχε στα καλλιστεία και κέρδισε τον τίτλο Β' Μις Ελλάς, ενώ βγήκε Αναπληρωματική Μις Κόσμος την ίδια χρονιά στην αντίστοιχη διεθνή διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.
Αποφοίτησε από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν το 1960, με το οποίο και εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο στην "Αυλή των θαυμάτων" του 
Ιάκωβου Καμπανέλλη.
Συνεργάστηκε με το Λαϊκό Θέατρο του Mάνου Kατράκη, τους θιάσους του Πέτρου Φυσσούν, των Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, με τους σκηνοθέτες Μ. Λυγίζο, Π. Κατσέλη, Ντ. Δημόπουλο κ.ά.
Τα τελευταία χρόνια, συνεργάζεται με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ενώ έχει ανεβάσει θεατρικές παραστάσεις και με δικό της θίασο.
Από το 1996, διδάσκει και έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση στη 
δραματική σχολή του Διομήδη Φωτιάδη. Σε εκδήλωση της 29ης Μαρτίου 1999 από το Κέντρο Μελέτης και Έρευνας του Ελληνικού Θεάτρου (Θεατρικό Μουσείο), απονεμήθηκε στην ίδια και την Κάκια Αναλυτή το Έπαθλο "Κυβέλη" για τη διαρκή προσφορά τους.
Φιλμογραφία
Η αιωνιότητα και μια μέρα (1998) [μητέρα Άννας]
Ο δραπέτης του φεγγαριού (1994)
Στα δίχτυα του τρόμου (1975)
Δεν υπάρχουν λιποτάκτες (1970) [Ελένη]
Ο μεγάλος ένοχος (1970) [Τίνα Αστέρη]
Όμορφες μέρες (1970) [Τζοάν]
Λάουρα (1968) [Λάουρα]
Παρένθεση (1968)
Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου... (1967) [Ειρήνη]
Χώμα και αίμα (1967)
Δάφνις και Χλόη `66 (1966) [η μητέρα της Χλόης]
Δεν είμαι ατιμασμένη (1966) [Ελένη] 

Εμείς οι αμαρτωλοί (1966) [Άννα]
Η αχάριστη (1966)
Ο γυρισμός του στρατιώτη (1966) [Κατερίνα]
Το μπλόκο (1965) [Αντιγόνη]
Οι νέοι θέλουν να ζήσουν (1965) [Έφη]
Το ρεμάλι της Φωκίωνος Νέγρη (1965) [Μαίρη]
Η Κύπρος στις φλόγες (1964)
Μονεμβασιά (1964)
Κόκκινα φανάρια (1963) [Άννα Γεωργαντά]
Ποτέ δε σε ξέχασα (1962) [Μάρθα Βάρη]

Οι υπερήφανοι (1962) [Φωτεινη Νοταρά]
Τα Χριστούγεννα του Αλήτη (1962) [Μαρίνα Αλεξάκη]

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εχει δυο παιδια.