ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011

ΦΙΛΙΟΣ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

Φίλιος (Φίλιππος) Φιλιππίδης
(Κων/πολη 1916 - Αθήνα 19 Μαρτίου 1981). Ο δημοφιλής «Αγκόπ» ήταν αυτοδίδακτος ηθοποιός και θιασάρχης του μουσικού θεάτρου (μέλος του ΣΕΗ το 1946) καθώς και ζωγράφος. Άρχισε να εμφανίζεται στη Μακεδονία με ερασιτεχνικούς θιάσους, παίζοντας σε οπερέτες και επιθεωρήσεις. Πρωτοεμφανίστηκε επαγγελματικά το 1934 σε περιοδεία του Θιάσου Θ. Κολλάρου-Ρ. Ρουγκέρη. Κατόπιν πήρε μέρος σε πολλές επιθεωρήσεις και «βαριετέ» (Θέατρο «Μοντιάλ», «Μάντρα» του Αττίκ, «Αίγλη» του Ζαππείου, κ.ο.κ.) παρουσιάζοντας έναν σπαρταριστό τύπο αφελούς και δοκησίσοφου Αρμένη. Το 1947 συγκρότησε τον πρώτο του θίασο και επί 30ετία παρουσίασε ως θιασάρχης ή συνθιασάρχης πλήθος μουσικά έργα στην Αθήνα, τις ελλ. πόλεις, την Κύπρο και το εξωτερικό (Αίγυπτο, ΗΠΑ, Καναδά). Επίσης πρωταγωνίστησε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες, που οι περισσότερες βασίζονταν σε δικά του σενάρια και διεκτραγωδούσαν έργα και ημέρες του καλοκάγαθου «Προκόπη»: «Προκόπης ο απρόκοπος», «Αλτ και σ’ έφαγα, εδώ Προκόπης!», «Η βαρώνη κι ο Προκόπης» (με συμπρωταγωνίστρια τη Γ. Βασιλειάδου), κ.λπ.
Φιλμογραφία
Πίσω και σας φάγαμε (1972) [Προκόπης]
Η βαρώνη και ο Προκόπης (1970) [Προκόπης Απρόκοπος]
Αλτ! Και σ`έφαγα. Εδώ Προκόπης... (1969) [Προκόπης]
Προκόπης, ο απρόκοπος (1969) [Προκόπης]
Τόσα όνειρα στους δρόμους (1968)
Η αγάπη μας (1968) [Αγκόπ]
Ο ναύτης του Αιγαίου (1968)
Οι μνηστήρες της Πηνελόπης (1968) [Ιορδάνης]
Ο διαιτητής (1963)
Τον βρήκανε τον Παναή (1963)
Ψευτοθόδωρος (1963) [Προκόπης Απρόκοπος]
Αλλού τα κακαρίσματα (1960) [Ονούφριος Αγκοπίδης]
Η φτώχεια θέλει καλοπέραση (1958) [Αγκόπ Κατραπακιάν]
Ήρωες της γκάφας (1959) [Αγκόπ]
Κερένια κούκλα (1958)[κερνά στην αποκριάτικη ταβέρνα τη Ζωή Φυτούση και τη φίλη της και κάθισε μαζί τους]
Εκατό χιλιάδες λίρες (1948) [Αγκόπ]

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κηδευτηκε στο νεκροταφειο του Αμαρουσιου...