ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

ΚΑΙΤΗ ΠΑΝΟΥ

Καίτη Πάνου
Η Καίτη Πάνου ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης. Στον κινηματογράφο έγινε γνωστή περισσότερο ως παρτενέρ του Λάμπρου Κωνσταντάρα.
Γεννήθηκε στον Πύργο Βουλγαρίας το 1927. Σε μικρή ηλικία ήρθε στην Αθήνα. Σπούδασε κλασικό μπαλέτο και υποκριτική στην σχολή ηθοποιών κινηματογράφου του Γιώργου Θεοδοσιάδη, ενώ πριν όταν ήταν μικρή ασχολήθηκε με το θέατρο ως παιδί θαύμα. Το 1962 εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο θέατρο με τον θίασο του Μίμη Φωτόπουλου. Σε νεαρή ηλικία έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην ταινία "Η φωνή της καρδιάς". Τη δεκαετία του 1950 εγκατέλειψε το θέατρο και έπαιξε σε ελάχιστες ταινίες διότι παντρεύτηκε αλλά εμφανίστηκε μετέπειτα σε πολλές ταινίες της χρυσής εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Απεβίωσε στις 17 Μαΐου του 2008 στο διαμέρισμά της ύστερα από ανακοπή καρδιάς. Κηδεύτηκε στις 20 Μαΐου του 2008 από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.
Σειρές που έχει παίξει
Από την άλλη όχθη 1973 ΕΙΡΤ
Αρχαία σκουριά 1983 ΕΡΤ2
Για σένα 1998MEGA
Γραφείο συνοικεσίων 1971 ΕΙΡΤ
Γυναίκες 1992 MEGA
Δίλημμα 1986 ΕΡΤ2
Κορίτσι της Κυριακής 1972 ΕΙΡΤ
Λεμονοδάσος 1978 ΕΡΤ
Ποιος σκότωσε τον Άβελ 1988 ΕΤ2
Τα παιδιά του Ζεβεδαίου 1973 ΕΙΡΤ
Ταξίδι 1976 ΥΕΝΕΔ
Υποψίες 1977 ΕΡΤ
Φιλμογραφία
Αδέξιος εραστής (1985)
Ο άνθρωπος που γύρισε από τη ζέστη (1972) [Ελένη Μπόμπολα]
Συμμορία εραστών (1972) [Υβόνη Σαράντη]

Ο τρελοπενηντάρης (1971) [Ελπίδα]
Ο φαφλατάς (1971) [Ράνια]
Πρόκληση (1971)
Κακός, ψυχρός και ανάποδος (1969) [Άννα Παπαχατζή]

Ο μπλοφατζής (1969) [Μιράντα Χάλαρη]
Ο Ρωμηός έχει φιλότιμο (1968) [Ελένη]
Η Αθήνα μετά τα μεσάνυχτα (1968)
Ο τρελλός τάχει 400 (1968) [Σοφία Τσιμπιρλή-Λαμπρέτα]
Άδικη κατάρα (1967)
Χωρισμός (1965)
Ο μεγάλος όρκος (1965)
Κλαίω και σ’ αναζητώ (1965)
Ευχή και κατάρα (1964)
Ο φίλος μου ο Λευτεράκης (1963) [Ελένη Καδρή]
Τρελλοί πολυτελείας (1963) [Μέλπω]
Χτυποκάρδια στο θρανίο (1963) [Ελένη Πετροβασίλη]
Η κυρία του κυρίου (1962) [Αγγέλα]
Όταν ξυπνά το παρελθόν (1962)
Ο Δήμος από τα Τρίκαλα (1962) [Τζένη Καλίτση]
Ένας δον Ζουάν για κλάμματα (1960) [Λένα]
Ο δρόμος με τις ακακίες (1954)
Το παιδί μου πρέπει να ζήσει (1951)
Εκατό χιλιάδες λίρες (1948) [Παγώνα Κατιφέ]
Άννα Ροδίτη (1948)
Η βίλα με τα νούφαρα (1945)
Η φωνή της καρδιάς (1942)
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟ 90lepta.com  ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: