ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

ΡΙΤΑ ΜΟΥΣΟΥΡΗ

Ρίτα Μουσούρη (Μηλά)
Η Ρίτα Μουσούρη (1906 - 26 Σεπτεμβρίου 1985 ήταν Ελληνίδα ηθοποιός. Η πρώτη της εμφάνιση στο θέατρο έγινε το 1928. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε ταινίες, όπως ''Η αδερφή μου θέλει ξύλο'', ''Εγωϊσμός'' και ''Ανθισμένη αμυγδαλιά''. Επιμελήθηκε πολλές μεταφράσεις ξένων έργων από την αγγλική και τη γαλλική γλώσσα. Ήταν σύζυγος του Αλέξανδρου Μυράτ. Πέθανε ξεχασμένη στο Νοσοκομείο "Υγεία" και κηδεύτηκε με παρουσία κανενός ομοτέχνου της στην Νέα Σμύρνη.
Φιλμογραφία
Είμαι ....(1983)Υπόθεση Πολκ (1978)
Αγάπη μου Ουάουα (1974)
Αγωνία για τον έρωτα (1969)
Οικογένεια Χωραφά (1968) [Λιλίκα Δελακοβία]
Μπροστά στην αγχόνη (1968)
Κολωνάκι διαγωγή μηδέν (1967) [Άντζελα Δελασίβιλα]
Η αδελφή μου θέλει ξύλο (1966) [Σοφία Ντόκου]
Να ζει κανείς ή να μη ζει; (1966) [Ρόζα Μούτρου]
Κλαίω και σ’ αναζητώ (1965)Πικρή ζωή (1965)
Εγωισμός (1964)
Ευχή και κατάρα (1964)
Η βίλα των οργίων (1964) [Δόμνα Μινάρδου]
Τερέζα (1963)
Λαφίνα (1962)
Αμαρτωλές (1962) (μαντάμ Ρίτα) 
Η υπέροχη οπτασία (1962)
Τα νιάτα θέλουν έρωτα (1961)
Νύχτες στο Μιραμάρε (1960) [Κάθριν]
Αλλού τα κακαρίσματα (1960)
Αντίο ζωή (1960)
Ανθισμένη αμυγδαλιά (1959)
Ναυάγια της ζωής (1959)
Ταξίδι με τον έρωτα (1959)
Το παραστράτημα μιας αθώας (1959)
Γκόλφω (1955) [Αστέρω]
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: