ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ http://90lepta.com/, ΤΟ http://retrodb.gr/, ΤΟ http://www.cine.gr/, ΤΟ http://www.sansimera.gr/, ΤΟ http://www.musipedia.gr/ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ, Roula Ekonomou ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

ΗΛΕΚΤΡΑ ΚΑΛΑΜΙΔΟΥ (ΚΑΛΑΜΙΔΑ)

Ηλέκτρα Καλαμίδου ή Καλαμίδα
Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1916. Ηθοποιός του Μουσικού Θεάτρου. Μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1934. Σύζυγος του Νίκου Σαραντόπουλου.
Φιλμογραφία
Η ωραία του κουρέα (1969) [θεία Σαπφούς]
Μια Ιταλίδα απ' τη Κυψέλη (1968) [Ρορό (Αργυρώ)]
Ο Πουλημένος Ανθρωπος (1967)
Η Εύα δεν... αμάρτησε (1965) [Κλεοπάτρα]
Ξαναγύρισε κοντά μου (1965) [Λιάνα Λαζαρίδη]
Ορφανη στους πεντε Δρομους (1964)
Με λύγισε η φτώχεια (1964)
Το πιθάρι (1962) [Λουκία]
Θρίαμβος (1962)
Συνοικία το "όνειρο" (1961)
ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεννήθηκε στην Καβάλα.

πανος τ.

Ανώνυμος είπε...

Η Ηλέκτρα Καλαμίδου γεννήθηκε το 1916 και στην εγκυκλοπαίδεια του Θόδωρου Έξαρχου δεν αναφέρεται χρονολογία θανάτου.