ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

ΗΛΕΚΤΡΑ ΚΑΛΑΜΙΔΟΥ (ΚΑΛΑΜΙΔΑ)

Ηλέκτρα Καλαμίδου ή Καλαμίδα
Γεννήθηκε στην Καβάλα το 1916. Ηθοποιός του Μουσικού Θεάτρου. Μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1934. Σύζυγος του Νίκου Σαραντόπουλου.
Φιλμογραφία
Η ωραία του κουρέα (1969) [θεία Σαπφούς]
Μια Ιταλίδα απ' τη Κυψέλη (1968) [Ρορό (Αργυρώ)]
Ο πουλημένος άνθρωπος (1967)
Η Εύα δεν... αμάρτησε (1965) [Κλεοπάτρα]
Ξαναγύρισε κοντά μου (1965) [Λιάνα Λαζαρίδη-μητέρα Δημήτρη Μαυράκη]
Ορφανή στους πέντε δρόμους (1964)
Με λύγισε η φτώχεια (1964)
Το πιθάρι (1962) [Λουκία]
Θρίαμβος (1962)
Συνοικία το "όνειρο" (1961)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεννήθηκε στην Καβάλα.

πανος τ.

Ανώνυμος είπε...

Η Ηλέκτρα Καλαμίδου γεννήθηκε το 1916 και στην εγκυκλοπαίδεια του Θόδωρου Έξαρχου δεν αναφέρεται χρονολογία θανάτου.

Ανώνυμος είπε...

Ειναι εν ζωη;
Ξερει κανεις μηπως;