ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Σάββατο, 9 Ιουλίου 2011

ΧΛΟΗ ΛΙΑΣΚΟΥ

Χλόη (Καλλιόπη) Λιάσκου
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 (άλλη πηγή αναφέρει 1943). Σε ηλικία τεσσάρων ετών ξεκίνησε μαθήματα χορού στη Σχολή Ζουρούδη, όπου φοίτησε μέχρι τα 18 της, παίρνοντας το δίπλωμα της χορεύτριας. Η κινηματογραφική της καριέρα ξεκίνησε το 1962 σε ηλικία 16 ετών, όταν εμφανίστηκε στην ταινία της Φίνος Φιλμ, Νόμος 4000. Από τότε και ως το 1966 συνεργαζόταν αποκλειστικά με την Φίνος Φιλμ (ο Φίνος επεδιώκε να δένει τους ηθοποιούς με την εταιρία του - κάτι που δεν κατάφερε με την Βουγιουκλάκη). Το 1971, προσλήφθηκε στο Εθνικό Θέατρο, όπου παρέμεινε 12 χρόνια και έπαιξε σε παραστάσεις όπως: "Ηλέκτρα", "Εκάβη", "Ορέστης", "Τέλος καλό όλα καλά", "Οθέλλος", "Δον Κιχώτης", "Διαστημικά χρυσάνθεμα", "Νταντόν", "Μουσαφιρέοι" κ.ά. Το καλοκαίρι του 1993, για πρώτη φορά πρωταγωνίστησε σε επιθεώρηση στο Δημοτικό Θέατρο Νίκαιας. Στην τηλεόραση εμφανίστηκε σε πολλά θεατρικά έργα και σήριαλ όπως: "Οικογένεια", "Παράλληλοι δρόμοι", "Καλημέρα ζωή", "Τμήμα ηθών" κ.ά. Από το 1970 μέχρι σήμερα συνεργάστηκε πολλές φορές με διάφορα ραδιοφωνικά κανάλια, συμμετέχοντας σε θεατρικά έργα, κλασικά και μοντέρνα, εκπομπές λόγου ("Ραδιοφωνική βιβλιοθήκη", "Ποιητική ανθολογία" κ.ά.), ενώ το διάστημα 1991-1996, παρουσίαζε στην ΕΡΑ 2, την εκπομπή "Εν αρχής είναι ο έρωτας". Ήταν σύζυγος του σκηνοθέτη Λάμπρου Κωστόπουλου (1930 - 2004). Έχει μια κόρη, που παντρεύτηκε τον ηθοποιό Κώστα Ευριπιώτη κι έναν γιο. 
Φιλμογραφία
Αντιπεθερίνη (1978)
Οι αντίζηλοι (1968) [Βίκυ Τόμας]
Άνθρωπος για όλες τις δουλειές.. (1966) [Έλλη Ερμίδου]
Ραντεβού στον αέρα (1966) [Έλλη Κουρτίνογλου]
Κορίτσια για φίλημα (1965) [Έφη Ράμογλου]
Η χαρτοπαίχτρα (1964) [Νίνα Οικονομίδη]
Κάτι να καίει (1964) [Πόπη Φραντζή]
Οι κληρονόμοι (1964) [Καίτη]
Η ψεύτρα (1963) [Ρένα]
Μερικοί το προτιμούν κρύο... (1962) [Μαίρη Αγγέλου]
Νόμος 4000 (1962) [Ντόλυ]

ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: