ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΡΩΗ

Διονυσία Ρώη (Κουμαριώτη)
(1917 - 29 Μαΐου 1981) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και μακιγιέζ. Μέλος του Σ.Ε.Η από το 1937. Ήταν παντρεμένη με τον επίσης ηθοποιό και μακιγιέρ, Γιώργο Ρώη
Ήταν κόρη του Ευάγγελου Κουμαριώτη, που διετέλεσε ταμίας του Συνδέσμου Ελλήνων Ηθοποιών και η μητέρα της ήταν ηθοποιός. Γόνος θεατρικής οικογένειας, ο αδελφός της ήταν χορογράφος και χορευτής. Ολοκλήρωσε την Σχολή του Εθνικού Θεάτρου με «άριστα» και συνεργάστηκε με πολλούς θιάσους.
Στον κινηματογράφο έπαιξε σε μικρούς ρόλους, σε διάφορες ταινίες, όπως Γοργοπόταμος, Ο παπατρέχας, Του Κουτρούλη ο γάμος κ.ά. Παράλληλα, επιμελήθηκε το μακιγιάζ σε ταινίες. Την περίοδο της Χούντας εγκαταστάθηκε μαζί με τον σύζυγό της στις ΗΠΑ, παίζοντας σε διάφορα θεατρικά έργα, όπου και πέθανε. Κηδεύτηκε τον Ιούνιο του 1981 στο Μαϊάμι.
Φιλμογραφία
Γράμμος (1971)
Ο Θανάσης η Ιουλιέττα και τα λουκάνικα (1970)
Θου-Βου φαλακρός πράκτωρ (επιχείρησις: Γης μαδιάμ) (1969)

Ένα ασύλληπτο κορόιδο (1969)
Γοργοπόταμος (1968)
Πειραιάς, ώρα 7:30 (1967)
Πάρε κόσμε (1967)
Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας (1967)
Ο παπατρέχας (1966) [κ. Χασάμπεη]
Οι εκδικηταί (1966)
Είναι ένας... τρελός τρελός Βέγγος (1965) 
Η πρώτη αγάπη (1964)
Έτσι ήταν η ζωή μου (1963)
Τύφλα νά΄χει ο Μάρλον Μπράντο (1963)
Οι σκανδαλιάρηδες (1963)

Διεστραμμένοι (1963)[Άννα Λιόση]
Μάνα γιατί με γέννησες (1963)
Τον βρήκανε τον Παναή (1963)
Μην είδατε τον Παναή; / Καταζητείται ο Βέγγος (1962)
Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης (1962)
Του Κουτρούλη ο γάμος (1962)
Όταν ξυπνά το παρελθόν (1962)
Ορφανή σε ξένα χέρια (1962)
Διαβόλου κάλτσα (1961)
Ένα κορίτσι σε περιμένει (1960)
Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ (1959)
Επιστροφή από το μέτωπο (1959)
Ο θείος από τον Καναδά (1959)
Σαρακατσάνισσα (1959)[Φανή, σύζυγος Θάνου Μαρκώνη] 
Το κορίτσι της αμαρτίας (1958)
Η λίμνη των πόθων (1958)[κυρά Γιαννούλα]
Ο γυναικάς (1957)
Τζιπ περίπτερο κι αγάπη (1957)
Η Δούκισσα της Πλακεντίας (1956)

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: