ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ http://90lepta.com/, ΤΟ http://retrodb.gr/, ΤΟ http://www.cine.gr/, ΤΟ http://www.sansimera.gr/ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Γιάννης Ιωαννίδης
Γεννήθηκε το 1892. Εμφανίστηκε γύρω στο 1912 και διακρίθηκε σε «πρόζα» και μουσικό θέατρο. Μέλος του Σ.Ε.Η. από το 1917. Στενός φίλος του Σπ. Πατρίκιου συνεργάστηκε συχνά με τους μουσικούς θιάσους του. Μεταξύ άλλων, εμφανίστηκε στην οπερέτα «Να τα πάρεις τα κορίτσια» με την «Καλλιτεχνική Ένωση» των Μ. Φιλιππίδη, Β. Αυλωνίτη, Ο. Μακρή (Θέατρο «Λυρικόν»). Έγραψε το σενάριο σε δεκάδες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Πέθανε το 1967.
Φιλμογραφία
Κοινωνία, ώρα μηδέν (1966)
Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965)
Το δόλωμα (1964) [τραγουδιστής]
Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης (1962)
Λαός και Κολωνάκι (1959) [Γιώργος Ραγάκος]

Μια ζωή την έχουμε! (1958) [τμηματάρχης τράπεζας]
Ο Κόμης... Χατζηχρήστος (1958)
3 τρελλοί ντετέκτιβς (1957)
Ο Φανούρης και το σόι του (1957) [Μπιλ]
Το αμαξάκι (1957) [Γιάννης]
Οι Τρακαδόροι της Αθήνας (1956)
Ιστορία μιας κάλπικης λίρας (1955)
Οι παπατζήδες (1954)
Νύχτες της Αθήνας (1954)
Το σωφεράκι (1953) [Νέστωρ]
Η αγνή του λιμανιού (1952)
Έλα στο θείο... (1950) [Χαρίλαος Ντούκουρας]
Εκατό χιλιάδες λίρες (1948)
Χαμένοι άγγελοι 91948)
Μαρίνα (1947)

Αρραβών μετ`Εμποδίων (1938)
ΑΠΟ ΤΟ http://www.musipedia.gr/, ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.cine.gr ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΥΠΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΗΘΟΠΟΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ?