ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.retrodb.gr, ΤΟ www.cine.gr, ΤΟ www.sansimera.gr ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2011

ΑΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ

Αλίκη Γεωργούλη
Η ηθοποιός Αλίκη Γεωργούλη γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1931 και πέθανε από καρκίνο στην Αθήνα στις 25 Ιουλίου 1995. Έπαιξε στο σινεμά δίπλα στον Αλέκο Αλεξανδράκη (σύζυγός της από το 1956 έως το 1965) κ.ά. Μέχρι λίγο καιρό πριν πεθάνει, έπαιζε στο θέατρο «Αποθήκη» στου Ψυρή. Κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη, στο νεκροταφείο Ζωγράφου. Γιος της είναι ο φωτογράφος Γιώργος Καλφαμανώλης.. 
Φιλμογραφία
Κάποιος που να ζει (1990)
Τοπίο στην ομίχλη (1988)
Ρόζα (1982) [η πασιονάρια]
Μελόδραμα (1980)
Οι Κυνηγοί (1977) [η γυναίκα του εκδότη]
Ο θίασος (1975) [μητέρα Ηλέκτρας]
Σατανικές Ερωμένες (1974) [Ρέα]
Θρίαμβος (1962) [Νταίζη Ευφραίμογλου]
Συνοικία το "όνειρο" (1961) [Στεφανία (Έφη)]

Έγκλημα στα παρασκήνια (1960) [Μαίρη Λαμπρινού]
Είμαι αθώος (1960)
Ο Ηλίας του 16ου (1959) [Τασία Μπέρμπερη (του Παντελή)]
Το Αγοροκόριτσο (1959) [Τζένη]
Το νησί των γενναίων (1959) [Μαρία]
Ο Δρόμος με τις Ακακίες (1954)
Εύα (1953) [Άννα]

Σειρές που έχει πάιξει
Μια υπέροχη ζωή 1993 MEGA
Οικογένεια Μουσαμά 1991 ΑΝΤ1
Στον ψυχίατρο 1992 ΑΝΤ1
Το φάντασμα 1990 ΕΤ2
ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΟ 90lepta.com ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

1 σχόλιο:

Γιασεμί είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.