ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΡΟΖΑΝ

Λουκιανός Ροζάν
Ο Λουκιανός Ροζάν ήταν Έλληνας ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1920. Σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική, την οποία όμως εγκατέλειψε για να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του Κωστή Μπαστιά. Ανιψιός του ηθοποιού Νίκου Ροζάν. Εκφωνητής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (1938-1940). Εκφώνησε με την Αφροδίτη Λαουτάρη το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν στον πόλεμο του 1940. Τη μεταπολεμική περίοδο εργάστηκε ως ηθοποιός σε αμέτρητες θεατρικές εκπομπές (συνεργάτης της Αντιγόνης Μεταξά), ως εκφωνητής και τακτικός συνεργάτης του θεατρικού τμήματος Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας. Χρησιμοποιώντας τη φωνή, το σώμα και κάποια αντικείμενα κατόρθωνε να δημιουργεί την ακουστική ατμόσφαιρα που απαιτούνταν σε κάποια θεατρικά έργα. Χαρακτηριστικός του ρόλος στην ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», όπου έκανε το Μιχαλάκη, τον έφορο φίλο του Γιώργου Κωνσταντίνου. Πέθανε το 1994.
Φιλμογραφία
Το κρυφό παλάτι της Μάνης (1961) [αφηγητής]
Η γυνή να φοβήται τον άνδρα (1965) [Μιχαλάκης Τσιμπίδας]
Αμόκ (1963)
Η Λίζα τό 'σκασε (1959)
Ψιτ... Κορίτσια! (1959)[πελάτης του κοσμικού κέντρου που απολαμβάνει τις μακαρονάδες]
Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955/ΙΙ)
Οι Γερμανοί ξανάρχονται... (1948) [πράκτορας της Γκεστάπο που παρακολουθεί και συλλαμβάνει τους πατριώτες, πρώτα στην αυλή και ύστερα στην κλινική]πατριώτης]

Μεγάλη αγάπη (1947)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Σπούδασε στην Ανωτάτη Εμπορική, την οποία όμως εγκατέλειψε για να παρακολουθήσει μαθήματα υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του Κωστή Μπαστιά. Ανιψιός του ηθοποιού Νίκου Ροζάν.
Εκφωνητής του Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας (1938-1940). Εκφώνησε με την Αφροδίτη Λαουτάρη το πρώτο πολεμικό ανακοινωθέν στον πόλεμο του 1940. Τη μεταπολεμική περίοδο εργάστηκε ως ηθοποιός σε αμέτρητες θεατρικές εκπομπές (συνεργάτης της Αντιγόνης Μεταξά), ως εκφωνητής και τακτικός συνεργάτης του θεατρικού τμήματος Εθνικού Ιδρύματος Ραδιοφωνίας. Χρησιμοποιώντας τη φωνή, το σώμα και κάποια αντικείμενα κατόρθωνε να δημιουργεί την ακουστική ατμόσφαιρα που απαιτούνταν σε κάποια θεατρικά έργα.

panos t