ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

ΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Τάκης Εμμανουήλ
Ο Τάκης Εμμανουήλ γεννήθηκε το 1933 στο Μεσολόγγι και σπούδασε στη δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών. Το 1960 έκανε την 1η του εμφάνιση στη σκηνή με το έργο Ιφιγένεια του Ευρυπίδη που ανέβηκε στην Επίδαυρο από το Αρχαίο Αττικό Θέατρο. Οι θεατρικές του εμφανίσεις συνεχίστηκαν μέχρι το 1965 σε διάφορους θιάσους. Το 1960 έκανε και την 1η του εμφάνιση στο σινεμά παίζοντας στην ταινία Το Ποτάμι του Νίκου Κούνδουρου. Είχε την τύχη να παίξει στο ξεκίνημα της καριέρας του σε σημαντικές ελληνικές ταινίες που σημείωσαν επιτυχία και στο εξωτερικό. Το 1968 ξεκίνησε διεθνή καριέρα παίζοντας σε Αμερική , Αγγλία , Ιταλία και Αυστραλία. Το διάστημα 1979 - 1981 σπούδασε στο Λος Άντζελες σκηνοθεσία , σενάριο και παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων. Το 1982 επέστρεψε στην Ελλάδα και ασχολήθηκε με την παραγωγή ιδρύοντας δική του εταιρεία. Μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε 21 ελληνικές ταινίες (ή συμπαραγωγές) , ενώ έχει γράψει το σενάριο και έχει σκηνοθετήσει την ταινία Μεσάνυχτα Στη Βίλα Νέλλη (1963). Συμμετείχε σε 12 ξένες παραγωγές και εμφανίστηκε επίσης σε πολλές αξιόλογες τηλεοπτικές σειρές (Ποιος Πληρώνει Τον Βαρκάρη? κ.α.).

Φιλμογραφία
Το ποτάμι (1960)
Ηλέκτρα (1961) [Πυλάδης]
Ουρανός (1962) [Γιάγκος]
Αμόκ (1963)
Πετώντας με τον άνεμο (1963)
Το σημάδι της Αφροδίτης / Μικρές Αφροδίτες (1963) [Τσάκαλος]
Ο κράχτης (1964) [Μιχάλης]
Αλέξης Ζορμπάς - Zorba the Greek (1964) [Μανώλακας]
Η έξοδος του Μεσολογγίου (1965)
Μόνο για σένα (1965) [Λάμπρος Περωτής]
Ου κλέψεις (1965) [Πέτρακας]
Τα δίχτυα της ντροπής (1965)
Όταν σημάνουν οι καμπάνες (1965) [Άλκης Χριστόπουλος]
Η έξοδος του Μεσολογγίου (1965)
Ενώνει ο πόνος δυο καρδιές (1965) [Λάμπρος]
Οι εκδικηταί (1966)
Τα σκαλοπάτια (1966)
Έρωτας στην καυτή άμμο - The Runaway (1966) [Άγγελος]
Ο δραπέτης (1967)
Ματωμένη γη (1967) Ηθοποιός [Κώστας]
Εκείνος κι εκείνη (1967)
Καταραμένη αγάπη (1968)
Οικογένεια Χωραφά (1968)
Βαριά κατάρα ο διχασμός (1968) [λοχίας Ουράνης]
Ο κατάδικος (1975) [Πεπονάς ]

3 σχόλια:

Βιβή Τσαβαρή είπε...

Θα ήθελα να μάθω τι κάνει σήμερα, που βρίσκεται και με τι ασχολείται!!!!
Το θεωρώ από τους κορυφαίους Έλληνες ηθοποιούς....
Επίσης καλό θα ήταν να τους τιμούμε όσο βρίσκονται στη ζωή για να αισθάνονται κι εκείνοι περηφάνια για όσα μας πρόσφεραν μέσα από την τέχνη τους!!!
Ευχαριστώ πολύ

Ανώνυμος είπε...

Είναι καλά στην υγεία του και ασχολείται με συγγραφή μυθιστορημάτων, τηλεοπτικές παραγωγές, στιχουργία.

Ανώνυμος είπε...

Οντως πολύ αξιόλογος ηθοποιός.