ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ http://90lepta.com/, ΤΟ http://retrodb.gr/, ΤΟ http://www.cine.gr/, ΤΟ http://www.sansimera.gr/ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΑΙΦΟΡΟΣ

Βαγγέλης Τραϊφόρος
(1940-2007): Γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, από όπου αποφοίτησε το 1962. Παρέμεινε εκεί ως βοηθός των καθηγητών Κωστή Μιχαηλίδη και Μαίρης Αρώνη στο μάθημα της υποκριτικής. Καθηγητής υποκριτικής στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη (1967-1977) και στη Σχολή Βεάκη (1978-1981). Την περίοδο 1962-1967 συνεργάστηκε με το θεατρικό τμήμα της Δημοσιογραφικής Σχολής και σκηνοθέτησε τις θεατρικές της παραστάσεις. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη του Κωστή Μιχαηλίδη. Το 1970 σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή της Θεατρικής Ομάδας του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη ξανά. Από το 1989 συνεργάζεται με τον ερασιτεχνικό θίασο του συλλόγου «Σκουφάς» της Άρτας. Ανιψιός του θεατρικού συγγραφέα Μίμη Τραϊφόρου, συζύγου της ηθοποιού και τραγουδίστριας Σοφίας Βέμπο.
Φιλμογραφία

Μια Τρελλή Τρελλή Οικογένεια (1965)
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ' άλλα (1970)
Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές (1970)
Μια Ζωή χωρίς Αγάπη (1970)
Ο Θανάσης η Ιουλιέττα και τα λουκάνικα (1970)
Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του '21 (1971)
Ολοκαύτωμα (1971)
Η Κραυγή της Αλήθειας (1971)
Σουλιώτες (1972)
Οι Σατανάδες της Νύχτας (1972)
Ο Ιπποκράτης και η Δημοκρατία (1972)
Καυτή Εκδίκηση - The Wild Pussycat (1972)
Οι πολεμισταί της ειρήνης (1973) [(διοικητής)]
Επικίνδυνη Νύχτα (1974)
Οκέι, Φίλε (1974)
Το Σφάλμα (1974)
Στα Δίχτυα του Τρόμου (1975)
Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας (1976)
Ελληνική Υπόθεση - The Greek Affair (1976)
Τα παιδιά της πιάτσας (1979)
Κραυγές στον Ανεμο (1979)
Καθένας με την τρέλλα του... (1980)
Τα Διαμάντια δεν είναι ψεύτικα (1980) [Παυλίδης]
Τρελλός και πάσης Ελλάδος (1983)
Οι Δυο Φυγάδες (1984)
Αγιος Παντελεήμων (1985)
Αγιος Χριστόφορος (1985)
Ο εραστής της πείνας (1986) [Παντελής]
Αγία Ακυλίνα Ζαγκλιβερίου (1986)
Αγιος Δημήτριος ο Μηροβλήτης (1986)
Το Δράμα μιας Πριγκίπισσας (1986)
Αγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος (1986)
Αγία Βαρβάρα (1986)
Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια (1986)
Αγιοι Κυπριανός και Ιουστίνη (1987)
Αγιος Ευστάθιος (1987)
Απόστολος Θωμάς (1987)
Χαβάη (1995)
Αλιόσα (1999) [Λύκος]
Σειρές που έχει παίξει

Ακροβατώντας 2003 Alpha
Αληθινές ιστορίες 1974 ΕΙΡΤ
Ανατολικός άνεμος 1992 ΑΝΤ1
Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης 1990 ΑΝΤ1
Βραδυά επιθεώρησης 1984 ΕΡΤ
Δίψα 1990 Mega
Η πρώτη γραμμή 1971 ΕΙΡΤ
Λέσχη μυστηρίου: Αυστηρώς προσωπικό 1976 ΕΡΤ
Ξενοδοχείο ο 7ος ουρανός 1972 ΕΙΡΤ
Ο ζητιάνος 1982 ΥΕΝΕΔ
Ο καρχαρίας και τα εννιά κύματα 1983 ΕΡΤ2
Σκιές στο περιστύλιο 200 ΕΤ1
Στα δίχτυα της αράχνης 1972 ΕΙΡΤ
Το μονοπάτι της αγάπης 1995 ΑΝΤ1
ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.cine.gr ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: