ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1974).
ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΤΡΑΙΦΟΡΟΣ

Βαγγέλης Τραϊφόρος
(1940-2007): Γεννήθηκε στον Πειραιά και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη, από όπου αποφοίτησε το 1962. Παρέμεινε εκεί ως βοηθός των καθηγητών Κωστή Μιχαηλίδη και Μαίρης Αρώνη στο μάθημα της υποκριτικής. Καθηγητής υποκριτικής στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη (1967-1977) και στη Σχολή Βεάκη (1978-1981). Την περίοδο 1962-1967 συνεργάστηκε με το θεατρικό τμήμα της Δημοσιογραφικής Σχολής και σκηνοθέτησε τις θεατρικές της παραστάσεις. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη του Κωστή Μιχαηλίδη. Το 1970 σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή της Θεατρικής Ομάδας του Γιοχάνεσμπουργκ, όπου εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη ξανά. Από το 1989 συνεργάζεται με τον ερασιτεχνικό θίασο του συλλόγου «Σκουφάς» της Άρτας. Ανιψιός του θεατρικού συγγραφέα Μίμη Τραϊφόρου, συζύγου της ηθοποιού και τραγουδίστριας Σοφίας Βέμπο.
Φιλμογραφία

Μια Τρελλή Τρελλή Οικογένεια (1965)
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο από τ' άλλα (1970)
Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές (1970)
Μια Ζωή χωρίς Αγάπη (1970)
Ο Θανάσης η Ιουλιέττα και τα λουκάνικα (1970)
Παπαφλέσσας / Η μεγάλη στιγμή του '21 (1971)
Ολοκαύτωμα (1971)
Η Κραυγή της Αλήθειας (1971)
Σουλιώτες (1972)
Οι Σατανάδες της Νύχτας (1972)
Ο Ιπποκράτης και η Δημοκρατία (1972)
Καυτή Εκδίκηση - The Wild Pussycat (1972)
Οι πολεμισταί της ειρήνης (1973) [(διοικητής)]
Επικίνδυνη Νύχτα (1974)
Οκέι, Φίλε (1974)
Το Σφάλμα (1974)
Στα Δίχτυα του Τρόμου (1975)
Ο Θανάσης στη χώρα της σφαλιάρας (1976)
Ελληνική Υπόθεση - The Greek Affair (1976)
Τα παιδιά της πιάτσας (1979)
Κραυγές στον Ανεμο (1979)
Καθένας με την τρέλλα του... (1980)
Τα Διαμάντια δεν είναι ψεύτικα (1980) [Παυλίδης]
Τρελλός και πάσης Ελλάδος (1983)
Οι Δυο Φυγάδες (1984)
Αγιος Παντελεήμων (1985)
Αγιος Χριστόφορος (1985)
Ο εραστής της πείνας (1986) [Παντελής]
Αγία Ακυλίνα Ζαγκλιβερίου (1986)
Αγιος Δημήτριος ο Μηροβλήτης (1986)
Το Δράμα μιας Πριγκίπισσας (1986)
Αγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος (1986)
Αγία Βαρβάρα (1986)
Αγία Αναστασία η Φαρμακολύτρια (1986)
Αγιοι Κυπριανός και Ιουστίνη (1987)
Αγιος Ευστάθιος (1987)
Απόστολος Θωμάς (1987)
Χαβάη (1995)
Αλιόσα (1999) [Λύκος]

1 σχόλιο:

Betty είπε...

Υπέροχος άνθρωπος και εκπληκτικός δάσκαλος!!