ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΕΛΜΗ

Κατερίνα Χέλμη
Η Κατερίνα Χέλμη είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Κόρη του Γιώργου Χέλμη.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1939. Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957. Διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με τον παιδικό της έρωτα ο οποίος είναι πανεπιστημιακός. Έχει γράψει αρκετά βιβλία.
Φιλμογραφία

Μπάρμπα Γιάννης ο κανατάς (1957) [Κρινιώ Βενέτη]
Όπου φτώχεια και φιλότιμο (1957)
Ερωτικές ιστορίες (1959)
Έγκλημα στο Κολωνάκι (1959)
Μια του κλέφτη... (1960) [Άννα Μαρίδη]
Μάνα μου τον αγάπησα (1961)
Νόμος 4000 (1962) [Βούλα]
Η μεγάλη θυσία (1962)
Ίλιγγος (1963) [Λίτσα]
Κόκκινα φανάρια (1963) [Μαρίνα Γεωργιάδου]
Χωρίς ταυτότητα (1963) [Τζένη (Ευγενία)]
Μεσάνυχτα στη βίλλα Νέλλη (1963)
Οι εχθροί (1965)
Πυρετός (1965)
Εις θάνατον (1967) [πόρνη]
Η αγάπη μας (1968) [Εύα Τσάμη]
Το μαύρο στάχυ (1968)
Αδυναμίες (1969) [Άννα]
Πληγωμένα νιάτα (1969)
Ζαβολιές (1969) [Ρίτα]

Η Μεσόγειος φλέγεται (1970)
Νατάσα (1970) [Νατάσα]
Δεν υπάρχουν λιποτάκτες (1970)
Μάρα η τσιγγάνα (1971) [Μάρα]
Στο δρόμο του Λαμόρε (1979) [Άννα]
Ο γυρολόγος (1980)
Άγγελος (1982) [μητέρα]
Η ζωή ενάμιση χιλιάρικο (1995) [Ελένη Σαββίδου]
Αλεξάνδρεια (2001) [Χριστίνα]
El Greco (2007) [ισπανίδα ευγενής]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://eliaserver.elia.org.gr:8080/LSelia/images_View/1E31.126.JPG

1 σχόλιο:

Βασίλης Ηλιόπουλος είπε...

Φίλε Κώστα μπορείς να συμπληρώσεις πως ήταν κόρη του Γιώργου Χέλμη, αλλά δεν ξέρω ποιά η σχέση της με την Κοτοπούλη.. Όσο για τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο... μάλλον έχω κάνει λάθος, τον μπερδεύω με τον Καστανά...