ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΕΛΜΗ

Κατερίνα Χέλμη
Η Κατερίνα Χέλμη είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Κόρη του Γιώργου Χέλμη.
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Αυγούστου 1939. Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957. Διαμένει μόνιμα στην Αθήνα. Είναι παντρεμένη με τον παιδικό της έρωτα ο οποίος είναι πανεπιστημιακός. Έχει γράψει αρκετά βιβλία.
Φιλμογραφία

Μπάρμπα Γιάννης ο κανατάς (1957) [Κρινιώ Βενέτη]
Όπου φτώχεια και φιλότιμο (1957)
Ερωτικές ιστορίες (1959)
Έγκλημα στο Κολωνάκι (1959)
Μια του κλέφτη... (1960) [Άννα Μαρίδη]
Μάνα μου τον αγάπησα (1961)
Νόμος 4000 (1962) [Βούλα]
Η μεγάλη θυσία (1962)
Ίλιγγος (1963) [Λίτσα]
Κόκκινα φανάρια (1963) [Μαρίνα Γεωργιάδου]
Χωρίς ταυτότητα (1963) [Τζένη (Ευγενία)]
Μεσάνυχτα στη βίλλα Νέλλη (1963)
Οι εχθροί (1965)
Πυρετός (1965)
Εις θάνατον (1967) [πόρνη]
Η αγάπη μας (1968) [Εύα Τσάμη]
Το μαύρο στάχυ (1968)
Αδυναμίες (1969) [Άννα]
Πληγωμένα νιάτα (1969)
Ζαβολιές (1969) [Ρίτα]

Η Μεσόγειος φλέγεται (1970)
Νατάσα (1970) [Νατάσα]
Δεν υπάρχουν λιποτάκτες (1970)
Μάρα η τσιγγάνα (1971) [Μάρα]
Στο δρόμο του Λαμόρε (1979) [Άννα]
Ο γυρολόγος (1980)
Άγγελος (1982) [μητέρα]
Η ζωή ενάμιση χιλιάρικο (1995) [Ελένη Σαββίδου]
Αλεξάνδρεια (2001) [Χριστίνα]
El Greco (2007) [ισπανίδα ευγενής]

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ http://eliaserver.elia.org.gr:8080/LSelia/images_View/1E31.126.JPG

1 σχόλιο:

Βασίλης Ηλιόπουλος είπε...

Φίλε Κώστα μπορείς να συμπληρώσεις πως ήταν κόρη του Γιώργου Χέλμη, αλλά δεν ξέρω ποιά η σχέση της με την Κοτοπούλη.. Όσο για τον Αλέξανδρο Αντωνόπουλο... μάλλον έχω κάνει λάθος, τον μπερδεύω με τον Καστανά...