ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2011

ΚΙΜΩΝ ΣΠΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Κίμων Σπαθόπουλος
Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1904.
Ήταν μακιγιέρ σε πάμπολλες κινηματογραφικές ταινίες. Σε κάποιες έλαβε μέρος ερμηνεύοντας πολύ μικρούς ρόλους ενώ σε κάποιες έκανε το ντεκόρ, ήταν σκηνοθέτης, βοηθός σκηνοθέτη, καλλιτεχνικός διευθυντής και σεναριογράφος. Πέθανε το 1990.
Φιλμογραφία

Οι προστάτες (1973)
Καταιγίδα (1965)
Ο άχρηστος της κοινωνίας (1965)
Για το ψωμί και τον έρωτα (1959)
Ζάλογγο το κάστρο της λευτεριάς (1959)
Λύγκος ο λεβέντης (1959)
Αγιούπα, το κορίτσι του κάμπου (1957)
Το όνειρο του παλιατζή (1957)
Για το ψωμί και τον έρωτα / Συννεφιασμένη Κυριακή (1957)
Γυναίκες δίχως άντρες (1954)
Από έξι μείναμε δύο (1953)
Πικρό ψωμί (1951)
Η ανθοπώλις των Αθηνών (1945)
Χειροκροτήματα (1944)
Η θύελλα πέρασε (1943)
Δεσποινίς δικηγόρος (1933)
Κοινωνική σαπίλα (1932)
Έτσι κανείς, σαν αγαπήσει (1931)
Κάιν και Άβελ (1931)
Το λιμάνι των δακρύων (1929)


2 σχόλια:

stakovios είπε...

Θυμάμαι ότι έβλεπα σε τίτλους σειρών αλλά και ταινιών στο μακιγιάζ το όνομα Κασσάνδρα Σπαθοπούλου. Είναι κόρη του ή συγγενής του;

Argiris Salagkiotis είπε...

Η Κασσάνδρα Σπαθοπούλου είναι κορη του Κίμωνα. Το ταλέντο του Κιμωνα περασε στο DNA των παιδιων του