ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

ΑΙΜΙΛΙΑ ΥΨΗΛΑΝΤΗ

Υψηλάντη Αιμιλία
Η Αιμιλία Υψηλάντη γεννήθηκε το 1942 στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών, ενώ παράλληλα φοιτούσε στη δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.
Η πρώτη της εμφάνιση στη σκηνή έγινε το 1968 στο έργο του Γιαλαμά–Πρετεντέρη «Ο Λεωνίδας δεν Τρώει Λουλούδια». Από τότε ερμήνευσε με επιτυχία πολλούς ρόλους σε έργα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου όπως «Δωδέκατη Νύχτα», «Αντώνιος και Κλεοπάτρα», «ΜΗΔΕΙΑ»κ.ά..
Στο σινεμά ξεκίνησε το 1969 με την ταινία «Ποιος Θανάσης». Μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος ως πρωταγωνίστρια σε 19 ταινίες, μεταξύ των οποίων δύο τεράστιες επιτυχίες «Οι Γενναίοι του Βορρά (1970)» και «ο Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο (1980)». Άλλες ταινίες στις οποίες έχει λάβει μέρος είναι οι «Ένας άφραγκος Ωνάσης(1969)», «Εγώ ρεζίλεψα τον Χιτλερ(1970)», «Ο ακτύπητος κτυπήθηκε(1970)», «υποβρύχιο Παπανικολής(1971)», «Οι Εγωιστές(1971)», «Καταναλωτική κοινωνία(1971)», «Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα(1972)»κ.α..Έχει μακρά πορεία στην πολιτική και τον συνδικαλισμό. Εκλέγεται Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων το 1978, βουλευτής με το ΚΚΕ το 1981. Ήταν πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών για 11 χρόνια και αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ηθοποιών. Ίδρυσε την «Αργώ», μια καλλιτεχνική εταιρεία, με την οποία συμμετείχε σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις στην Ελλάδα. Aντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος-Ακροάματος.  
Φιλμογραφία
Ποιος Θανάσης!! (1968) [Μάργκαρετ Κοράκη]
Ένας άφραγκος Ωνάσης (1969) [Χριστίνα Τράκα]
Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του (1969)
Η ωραία του κουρέα (1969) [Ευγενία Ψαλίδα]
Εγώ ρεζίλεψα τον Χίτλερ (1970) [Άννα]
Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές (1970) [Ανθούλα]
Ο ακτύπητος κτυπήθηκε (1970) [Τζούλια Παπαμάρκου]
Ο Θανάσης η Ιουλιέττα και τα λουκάνικα (1970) [Ελένη Παναγάκου]
Οι γενναίοι του Βορρά (1970) [Δέσποινα Δεβετζή] 
Υποβρύχιον: Παπανικολής (1971) [Ιατρίδου]
Η αρχόντισσα του κάμπου (1971)
Η ηλιογέννητη (1971)
Οι εγωισταί (1971)
Καταναλωτική κοινωνία (1971)
Η τελευταία Άνοιξη (1972)
Ο άνθρωπος που έσπαγε πλάκα! (1972) [Χριστίνα]
Γυμνοί στο χιόνι (1974) [λαογράφος]
Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980) [Βάσω]
Ο φονιάς (1983)
Άρτεμις (1995)
... κι αύριο μέρα είναι (2001) [γυναίκα στην καφετέρια]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/groups/418822554972791/photos/
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ http://www.karagiannis-karatzopoulos.com/

1 σχόλιο:

kostas pataridis είπε...

Αιμιλια Υψηλαντη..για την ομαρφια της!! για την ευγενια της !!