ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1974). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.

ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΘΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΜΕ.

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

Γιάννης Αργύρης (Αργυρίου)
Γεννήθηκε στο Σχηματάρι Βοιωτίας το 1918 και πέθανε στις 23 Ιουλίου 1993.
Ηθοποιός, απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου, πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1937, στον κινηματογράφο το 1951 και στην τηλεόραση το 1972, η τελευταία του εμφάνιση έγινε το 1990 με τον Θίασο Μυράτ.
Από το 1968 έως το 1984 έλαβε μέρος σε 52 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου.

Φιλμογραφία

Νεκρή Πολιτεία (1951) [Λάμπρος]
Η Λύκαινα (1951)
Οι Μεγάλοι Δρόμοι (1953) [Θωμάς Γερασίμου]
Μπροστά στο Θεό (1953) [Δημήτρης]
Τζο ο τρομερός (1955) [«αρχηγός»]
Το οργανάκι του Αττίκ (1955)
Γραφείο Συνοικεσίων (1956) [Πίπης]
Ο δράκος (1956) [«Χοντρός»]
Για Δυο Ρώγες Σταφύλι (1956)
Το Παιδί του Δρόμου (1957)
Το κορίτσι της φτωχογειτονιάς (1957) [Φαίδων]
Έρωτας στους αμμολόφους (1958) (πατέρας]
Για την Αγάπη της Βοσκοπούλας (1959)
Σαν Θέλει η Νύφη και ο Γαμπρός (1959)
Είμαι αθώος (1960) [Εμίλ Ζολά]
Καραγκούνα (1961) [Φώτης Κριέλας]
Το Σπίτι της Ηδονής (1961)
Αντιγόνη (1961) [φρουρός]
Ματωμένα Στέφανα (1961) [Στάμος]
Κατηγορούμενος... ο Έρως (1961) [Γεράσιμος Λαχανάτος]
Δεσπω (1962)
Λίγο πριν ξημερώσει (1963) [θείος]
Για την Αγάπη του Παιδιού μου (1963) [Αντώνης]
Ο Ιππόλυτος και το βιολί του (1963) [Αγησίλαος Πλατής]
Το τυχερό πανταλόνι (1963) [αστυφύλακας]
Αυτοί που Ξέχασαν το Θεό (1964) [Αργύρης]
Μας Ενώνει ο Πόνος (1964)
Σε Ποιον να Πω τον Πόνο μου (1964) [κύριος Μαρής]
Δρόμος Χωρίς Σύνορα (1964)
Η Μοδιστρουλα (1964)
Η Δική σου Μοίρα με Σέρνει (1964) [Μιχάλης Βασιλειάδης]
Η μοίρα του αθώου (1965) [Νικόλας]
Με Πότισες Φαρμάκι (1965)
Φτωχολογιά (1965)
Το σπίτι των ανέμων (1966) [Μιχάλης Ιορδανίδης]
Λουίζα (1966)
Το Συρτάκι της Αμαρτίας (1966)
Οι βοσκοί της συμφοράς (1967) [Χαράλαμπος]
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Το Χρήμα ηταν Βρώμικο (1967) [Γιάννης]
Αγάπη και αίμα (1968) [Νέστωρ Γέρακας]
Η ζωή ενός ανθρώπου (1968) [αστυνόμος]
Τρελλός παλαβός και Βέγγος (1968) [Μιχάλης]
Ο Τίμιος Δρόμος (1968)
Η νεράιδα και το παληκάρι (1969) [Βροντάκης]
Ορατότης μηδέν (1969) [πρόεδρος ανακριτικής επιτροπής]
Στον δάσκαλό μας ... με αγάπη (1969) [Θανάσης Λιάπης]
Το κορίτσι του 17 (1969)
Η Αρχόντισσα του Λιμανιού (1969) [Στάθης]
Η Ζωή μου στα Χέρια σου (1970) [Νικήτας]
Η πρόκληση (1970) [(πατέρας Ειρήνης)]
Εν ονόματι του νόμου (1970) [(ιατροδικαστής)]
Ο Αστραπόγιαννος (1970) [Κωνσταντής Βελούσης]
Η Ανταρσία των Δέκα (1970)
Κατάχρησις εξουσίας (1971) [«αρχηγός»]
Δάκρυα για έναν Αλήτη (1971)
Πρόκληση - Love above all (1971)
Το Κορίτσι και το Αλογο (1973) [Αλεξης, ζωγραφος]
Αστερισμός της παρθένου (1973) [«Μπούλης»]
Παύλος Μελάς (1974) [Γερμανός Καραβαγγέλης]
Ο Γυρολόγος (1980)
Η μάνα της φόνισσας (1989) [εισαγγελέας]

Δεν υπάρχουν σχόλια: