ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

Γιάννης Αργύρης (Αργυρίου)
Ο Γιάννης Αργύρης (Σχηματάρι Βοιωτίας 1918 − 22 Ιουλίου 1993) ήταν Έλληνας ηθοποιός με πενηντάχρονη σταδιοδρομία, από τους γνωστότερους της γενιάς του.
Σπούδασε υποκριτική στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με το Θίασο Καρούσου το 1937, στον Οθέλλο του Σαίξπηρ, σε ηλικία μόλις 19 ετών. Έκτοτε ερμήνευσε εκατοντάδες ρόλους, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο αλλά και στην τηλεόραση. Ήταν πατέρας του αρχιμουσικού Σπύρου Αργύρη.
Από το 1968 έως το 1984 έλαβε μέρος σε 52 παραστάσεις του Εθνικού θεάτρου.
Φιλμογραφία

Νεκρή πολιτεία (1951) [Λάμπρος]
Η λύκαινα (1951)
Οι μεγάλοι δρόμοι (1953) [Θωμάς Γερασίμου]
Μπροστά στο Θεό (1953) [Δημήτρης]
Τζο ο τρομερός (1955) [«αρχηγός»]
Το οργανάκι του Αττίκ (1955)
Γραφείο συνοικεσίων (1956) [Πίπης]
Ο δράκος (1956) [«Χοντρός»]
Για δυο ρώγες σταφύλι (1956)
Το παιδί του δρόμου (1957)
Το κορίτσι της φτωχογειτονιάς (1957) [Φαίδων]
Έρωτας στους αμμολόφους (1958) (πατέρας]
Για την αγάπη της βοσκοπούλας (1959)
Σαν θέλει η νύφη και ο γαμπρός (1959)[Πέτρος Πετρίδης]

Είμαι αθώος (1960) [Εμίλ Ζολά]
Καραγκούνα (1961) [Φώτης Κριέλας]
Το σπίτι της ηδονής (1961)
Αντιγόνη (1961) [φρουρός]
Ματωμένα στέφανα (1961) [Στάμος]
Κατηγορούμενος... ο έρως (1961) [Γεράσιμος Λαχανάτος]
Δέσπω (1962)
Λίγο πριν ξημερώσει (1963) [θείος]
Για την αγάπη του παιδιού μου (1963) [Αντώνης]
Ο Ιππόλυτος και το βιολί του (1963) [Αγησίλαος Πλατής]
Το τυχερό πανταλόνι (1963) [αστυφύλακας]
Αυτοί που ξέχασαν το Θεό (1964) [Ανδρέας Λαμπρινός, πατέρας του Μάκη]

Μας ενώνει ο πόνος (1964)
Σε ποιον να πω τον πόνο μου (1964) [κύριος Μαρής]
Δρόμος χωρίς σύνορα (1964)
Η μοδιστρούλα (1964)
Η δική σου μοίρα με σέρνει (1964) [Μιχάλης Βασιλειάδης]
Η μοίρα του αθώου (1965) [Νικόλας]
Με πότισες φαρμάκι (1965)
Φτωχολογιά (1965)
Το σπίτι των ανέμων (1966) [Μιχάλης Ιορδανίδης]
Λουίζα (1966)[Στέφανος]
Το συρτάκι της αμαρτίας (1966)
Οι βοσκοί της συμφοράς (1967) [Χαράλαμπος]
Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
Το χρήμα ήταν βρώμικο (1967) [Γιάννης]
Αγάπη και αίμα (1968) [Νέστωρ Γέρακας]
Η ζωή ενός ανθρώπου (1968) [αστυνόμος]
Τρελός παλαβός και Βέγγος (1968) [Μιχάλης]
Ο τίμιος δρόμος (1968)
Η νεράιδα και το παληκάρι (1969) [Βροντάκης]
Ορατότης μηδέν (1969) [πρόεδρος ανακριτικής επιτροπής]
Στον δάσκαλό μας ... με αγάπη (1969) [Θανάσης Λιάπης]
Το κορίτσι του 17 (1969)
Η αρχόντισσα του λιμανιού (1969) [Στάθης]
Η ζωή μου στα χέρια σου (1970) [Νικήτας]
Η πρόκληση (1970) [πατέρας Ειρήνης]
Εν ονόματι του νόμου (1970) [(ιατροδικαστής)]
Ο Αστραπόγιαννος (1970) [Κωνσταντής Βελούσης]
Η ανταρσία των δέκα (1970)
Κατάχρησις εξουσίας (1971) [«αρχηγός»]
Δάκρυα για έναν αλήτη (1971)
Πρόκληση  (1971)
Το κορίτσι και το άλογο (1973) [Αλεξης, ζωγραφος]
Αστερισμός της παρθένου (1973) [«Μπούλης»]
Παύλος Μελάς (1974) [Γερμανός Καραβαγγέλης]
Ο γυρολόγος (1980)
Η μάνα της φόνισσας (1989) [εισαγγελέας]

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: