ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΤΗΝ ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ https://www.retrodb.gr/, ΤΟ https://90lepta.com/ ΚΑΙ ΤΟ http://www.cine.gr/ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

ΝΤΕΠΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ντέπυ Γεωργίου
(Δεσποινα Αποστολου) 
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1938 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μακεδονικού Ωδείου. Ίδρυσε για λογαριασμό του δήμου Καλλιθέας Παιδικό Θέατρο Νέων, που λειτούργησε έξι χρόνια. Ανέπτυξε συγγραφική, σκηνοθετική και οργανωτική δραστηριότητα, παρουσιάζοντας διάφορα έργα στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας και σε πολλούς δήμους της Αττικής. Στη συνέχεια συγκρότησε δικό της παιδικό θίασο και επί δύο χρόνια έδινε παραστάσεις, πάντα στην Καλλιθέα. Τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούσε το όνομα του συζύγου της Κωνσταντά. Πέθανε στις 3 Μαίου 2014.
Φιλμογραφία
Ο άνθρωπος λαχείο (1979) 
Αν ήμουν πλούσιος (1972) [Μέλπω]
Πως καταντήσαμε Σωτήρη (1972) [Μαριγώ]
Καυτά...ψυχρά και ανάποδα (1971) [Σούζυ]
Μια νταντά και τέζα όλοι (1971)
Ο καουμπόη του Μεταξουργείου (1971)
Ο παραγιός μου ο ραλίστας (1971)
Ζητούνται γαμπροί με προίκα (1970)
Αριστοτέλης ο επιπόλαιος (1970)
Για ένα ταγάρι δολάρια (1969)
Πάρε κόσμε (1967)
Περάστε την 1η του μηνός (1965)
Η Εύα δεν...αμάρτησε (1965)
Ζωή γεμάτη πόνο (1964)
Αυτό το κάτι άλλο! (1963)
Τύφλα νά'χει ο Μάρλον Μπράντο (1963)

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τρομερός άνθρωπος πάνω απ όλα, με αστείρευτη αγάπη για το θέατρο και ιδιαίτερα για το "σανίδι" που φρόντιζε να μεταδίδει σε όλα τα παιδά που δούλεψαμε μαζί της.

Λέω δουλέψαμε γιατί το αποτέλεσμα ήταν άμεσα συγκρίσιμο με αυτό επαγγελματικών θιάσων.

Ναι σαι καλά κυρία Ντέπη εκεί που είσαι. Τα Σάββατα της πρόβας και οι παραστάσεις μας είναι ίσως το σημαντικότερο κεφαλαιο της παιδικής μου ηλικίας.

Γιάννης

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ είπε...

Βρέθηκε στο διαμέρισμά της το Σάββατο 3/5/2014 νεκρή. Τα τελευταία χρόνια χρησημοποιούσε το όνομα του συζύγου της. Ντέπη Κωνσταντά.