ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1974).
ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Γιώργος Χαραλαμπίδης
Γεννήθηκε στους Ασωμάτους Ροδόπης το 1938 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, από όπου αποφοίτησε το 1960. Ιδρυτής του θιάσου Νέα Πορεία, με στόχο τη διαμόρφωση ενός αντιπροσωπευτικού Λαϊκού Ελληνικού Θεάτρου. Ο θίασος στεγάστηκε σε διάφορα θέατρα και περιόδευσε σε Ελλάδα και εξωτερικό. Υπήρξε υπεύθυνος αρχαιολογικής και λαογραφικής έρευνας για το γυναικείο μοναχισμό με αντίστοιχη τηλεοπτική εργασία στην ΕΡΤ2 με τον τίτλο «Γυναικεία μοναστήρια» (1995-1997).  Πέθανε στις 24 Σεπτεμβρίου 2016.
Φιλμογραφία
Αμόκ (1963)
Καημοί στη Φτωχογειτονιά (1965)
Οι Νέοι Θέλουν να Ζήσουν (1965)
Οι Εχθροί (1965)
Μέχρι το πλοίο (1966)
Το Κορίτσι με τα Βουρκωμένα Μάτια (1966) [Γιώργος]
Πυρετός στην άσφαλτο (1967)
Μέχρι το πλοίο (1967)
Η ώρα της οργής (1968)
Ο Μεγάλος Διχασμός (1968)
Η νεράιδα και το παληκάρι (1969)
Το λεβεντόπαιδο (1969)
Βαβυλωνία (1970)
Μια γυναίκα στην αντίσταση (1970)
Υπολοχαγός Νατάσσα (1970) 
Βαβυλωνία (1970)
Εσχάτη προδοσία (1971)
Η κόρη του ήλιου (1971)
Μαντώ Μαυρογένους (1971)
Μια Ελληνίδα στο χαρέμι (1971)
Οι αμαρτωλοί (1971)
Ιφιγένεια (1977)
1922 (1978)
Ο Θανάσης και το καταραμένο φίδι (1982)
Αντίστροφη μέτρηση (1984)
Εις μνήμην Χάρρυ Κλυνν (1984)
Μπορντέλο - Bordello (1985)
Κοράκια (1991)
Σιωπητήριο (1992) [Στάθης]
Κρυστάλλινες νύχτες (1992)
Ο ανθός της λίμνης (1999) [γείτονας]
Είναι ο Θεός μάγειρας; (2004) [μάγειρας στη λέσχη]
El Greco (2007) [πατέρας Θεοτοκόπουλος]
Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι (2012)

1 σχόλιο:

MARO B. είπε...

Εφυγε στις 24/9/2016