ΕΝΑ BLOG ΜΕ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977). ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΑ ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ http://90lepta.com/, ΤΟ http://retrodb.gr/, ΤΟ http://www.cine.gr/, ΤΟ http://www.sansimera.gr/, ΤΟ http://www.musipedia.gr/ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΞΑΡΧΟΥ ''ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΟΠΟΙΟΙ''
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ Panos t, ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ, Roula Ekonomou ΚΑΙ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ

Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ

Γιώργος Χαραλαμπίδης
Γεννήθηκε στους Ασωμάτους Ροδόπης το 1938 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, από όπου αποφοίτησε το 1960. Ιδρυτής του θιάσου Νέα Πορεία, με στόχο τη διαμόρφωση ενός αντιπροσωπευτικού Λαϊκού Ελληνικού Θεάτρου. Ο θίασος στεγάστηκε σε διάφορα θέατρα και περιόδευσε σε Ελλάδα και εξωτερικό. Υπήρξε υπεύθυνος αρχαιολογικής και λαογραφικής έρευνας για το γυναικείο μοναχισμό με αντίστοιχη τηλεοπτική εργασία στην ΕΡΤ2 με τον τίτλο «Γυναικεία μοναστήρια» (1995-1997).  
Φιλμογραφία

Αμόκ (1963)
Καημοί στη Φτωχογειτονιά (1965)
Οι Νέοι Θέλουν να Ζήσουν (1965)
Οι Εχθροί (1965)
Μέχρι το πλοίο (1966)
Το Κορίτσι με τα Βουρκωμένα Μάτια (1966) [Γιώργος]
Πυρετός στην άσφαλτο (1967)
Μέχρι το πλοίο (1967)
Η ώρα της οργής (1968)
Ο Μεγάλος Διχασμός (1968)
Η νεράιδα και το παληκάρι (1969)
Το λεβεντόπαιδο (1969)
Βαβυλωνία (1970)
Μια γυναίκα στην αντίσταση (1970)
Υπολοχαγός Νατάσσα (1970)
Βαβυλωνία (1970)
Εσχάτη προδοσία (1971)
Η κόρη του ήλιου (1971)
Μαντώ Μαυρογένους (1971)
Μια Ελληνίδα στο χαρέμι (1971)
Οι αμαρτωλοί (1971)
Ιφιγένεια (1977)
1922 (1978)
Ο Θανάσης και το καταραμένο φίδι (1982)
Αντίστροφη μέτρηση (1984)
Εις μνήμην Χάρρυ Κλυνν (1984)
Μπορντέλο - Bordello (1985)
Κοράκια (1991)
Σιωπητήριο (1992) [Στάθης]
Κρυστάλλινες νύχτες (1992)
Ο ανθός της λίμνης (1999) [γείτονας]
Είναι ο Θεός μάγειρας; (2004) [μάγειρας στη λέσχη]
El Greco (2007) [πατέρας Θεοτοκόπουλος]
Ο Θεός Αγαπάει το Χαβιάρι (2012)
Σειρές που έχει παίξει

Αργώ 1980 ΕΡΤ
Ασημίνα Λαϊου 1989 ΕΤ3
Βεγγαλικά 1988 ΕΤ1
Δροσουλίτες 2001 Star
Εις το φως της ημέρας 1986 ΕΡΤ
Εκπαιδεύοντας τον Μπάμπη 2002 ΑΝΤ1
Κεφαλλονίτικες ιστορίες 1986 ΕΡΤ
Ματωμένα χώματα 2008 Alpha
Μια αγάπη μια ζωή 2003 Alpha
Οι αταίριαστοι 2005 Mega
Οι δεσμώτες 1982 ΥΕΝΕΔ
Ορκιστείτε παρακαλώ 1982 ΥΕΝΕΔ
Παράλληλοι δρόμοι 1992 Mega
Περίπλους 1975 ΥΕΝΕΔ
Το κόκκινο δωμάτιο: 1965 2007 Mega
Το σπίτι δίπλα στη θάλασσα 2004 Alpha
Το χωριό εκπαιδεύεται 1989 ΕΤ2

ΑΠΟ ΤΟ 90lepta.com, ΤΟ www.cine.gr ΚΑΙ ΤΟ www.retrodb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: