ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

ΜΕΛΠΩ ΖΑΡΟΚΩΣΤΑ

Μέλπω Ζαρόκωστα
Συγγραφέας - Ηθοποιός. Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1933. Μετά το πόλεμο μετανάστευσε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας απ΄ όπου επέστρεψε οριστικά στην Ελλάδα το 1958. Στο Σίδνεϊ σπούδασε Θέατρο στη σχολή του Μετροπόλιταν Θήατερ, στο οποίο αργότερα πρωταγωνίστησε σε έργα όπως «Αντιγόνη» του Ανούϊγ, «Τρικυμία» του Σαίξπηρ κ.α.
Ταυτόχρονα σπούδασε στην σχολή Ραδιοφωνικών σπουδών Καναντέιλ, σκηνοθεσία, σενάριο, υποκριτική.
Μετά την επιστροφή της στην Ελλάδα και αφού παρέμεινε ένα χρόνο στο Λονδίνο συμμετέχοντας σε τηλεοπτικές εκπομπές, ασχολήθηκε με την μετάφραση και διασκευή έργων για ραδιόφωνο σχεδόν αποκλειστικά. Έχει λάβει μέρος σε: 56 Ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές ταινίες οπό το 1961 έως και σήμερα σαν ηθοποιός και έχει γράψει πάρα πολλά σενάρια για κινηματογράφο και τηλεόραση.
Επί τρία χρόνια είχε αναλάβει την συγγραφή της επιτυχημένης σειράς της ΕΡΤ «Από την Κωμωδία στο Δράμα» και σε ορισμένες εκπομπές πρωταγωνιστούσε και η ίδια.
Έχει μεταφράσει πάνω από 200 έργα για το Θέατρο. Το Πρώτο πρωτότυπο θεατρικό έργο της ήταν το «Φροντιστήριο Γυναικών» στο οποίο επίσης συμπρωταγωνίστησε με τον Ντίνο Ηλιόπουλο, Νόρα Βαλσάμη, Νίκο Απέργη. Ακολούθησαν και άλλα που παίχτηκαν σε αθηναϊκές και επαρχιακές σκηνές όπως «Σπέρα Μπαμπλ», «Ερωτοκαυγάδες», «Δασκαλάκος» , «Δυο γυναίκες ένας άντρας», «ο φίλος μου οΤζο» και το «Δυο κοπέλες μόνες».
Υπήρξε σύζυγος του σκηνοθέτη Βίκτορα Παγουλάτου με τον οποίο έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Αλέξανδρο. Σήμερα ζει στην Αθήνα στην περιοχή του Κάραβελ και ασχολείται με την συγγραφή θεατρικών έργων και σεναρίων για την Τηλεόραση.
Υπήρξε το πρώτο γυναικείο μέλος της Ε.Ε.Θ.Σ. από το 1960, μέλος του Δ.Σ. από το 1990 και Πρόεδρος της Ε-Ε.Θ.Σ. από το 1999 έως το 2001.

Φιλμογραφία

Το ξύλο βγήκε απ' τον Παράδεισο (1959) [Πόπη Αλεξίου]
Ο Θάνατος θα ξανάρθει (1961) [Αλίκη]
Βοήθεια... με παντρεύουνε! / Οικογένεια Παπαδόπουλου (1961) [Μαρίνα Νικολάου]
Η βίλα των οργίων (1964) [Εύα]
Κάθε καημός και δάκρυ (1964) [Άννα]
Διαζύγιο αλά Ελληνικά (1964)
Όχι,.. κύριε Τζόνσον (1965) [Όλγα Καραμάντα]
Υπάρχει και φιλότιμο (1965) [Νάντα Μαυρογιαλούρου]
Η γυναίκα μου τρελάθηκε (1966) [Γιούλη]
Όλοι οι άνδρες είναι ίδιοι (1966) [Αγγέλα Γεωργιάδου - Παπαστάμου]
Κάτι κουρασμένα παληκάρια (1967) [Μαλτέζου]
Όλγα αγάπη μου (1968) [Τζέλα]
Αγάπη για πάντα (1969)
Η κόμησσα της φάμπρικας (1969) [Ντιάνα Κατακουζηνού]
Ο άνθρωπος που γύρισε από τα πιάτα!.. (1969) [Μόνα (Λεμονιά) Λούνα]
Όταν η πόλις πεθαίνη (1969) [Μάρθα Ραζή]
Το λεβεντόπαιδο (1969) [Νόρα Αθανασίου]
Ένα αστείο κορίτσι (1970) [Warren]
Μια τρελή... τρελή... σαραντάρα (1970) [Καίτη]
Αεροσυνοδός (1971) [Μάρθα]
Η Αλίκη δικτάτωρ (1972) [Φιρφιρίκου]
Ισόβια (1980) [κ. Βάλβη]
Τα τσακάλια (1981) [(μητέρα Ελένης)]
Η στροφή (1982) [Έφη Παναγιώτου/Παναγιωτοπούλου]
Φυλακές ανηλίκων (1982) [Μαρία Μαυρίδου]
Ταχύτητα και αγάπη (1984)
Πέντε λεπτά ακόμα (2006) [γιαγιά]

ΑΠΟ ΤΟ http://www.actorhouse.gr/

1 σχόλιο:

ΜΑΡΙΑ ΦΛΑΓΚΑΚΗ είπε...

H κυρια Μελπω Ζαροκωστα ειναι μια καταπλικτικη ηθοποιος,με σπανιο ταλεντο,διακρινεται για την αριστοκρατικοτητα της και την φινετσα της.Την αγαπω πολυ θα ειναι μεσα στην καρδια μου παντα!