ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

ΛΟΥΙΖΑ ΜΠΑΤΙΣΤΑ


Λουίζα Μπατίστα (Ελεούσα Λάππα)
Γεννήθηκε στη Λαμία το 1932.  Ηθοποιός κυρίως του Μουσικού θεάτρου ενώ έπαιξε επίσης στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.  Άρχισε την καριέρα της από τη Θεσσαλονίκη στα θέατρα ''Χατζώκου'' και ''Στρατιωτικό'', μαζί με τον Κώστα Βουτσά την Κίτσα Παπαδοπούλου (Μαρινέλλα) και άλλους. Το 1957 πήρε άδεια άσκησης επαγγέλματος  ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο από την αρμόδια εκείνη την εποχή, επιτροπή του υπουργείου Πολιτισμού και εμφανίστηκε στο θέατρο ''Περοκέ''. Έπαιξε σε όλα τα μεγάλα θέατρα της Αθήνας, όπως Ακροπόλ, Παπαϊωάννου, Πάρκ. και έλαβε μέρος σε μεγάλες περιοδείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Φιλμογραφία
Η κυρά μας η μαμμή (1958)
Το κοροϊδάκι της δεσποινίδος (1960) [Λούσι]
Η Ρένα είναι «οφ-σάιντ» (1972
Ένα τανκς στο... κρεββάτι μου (1975)
Ο τρομοκράτης (1975)
Ο φαλακρός μαθητής (1979)
Τα παιδιά της πιάτσας (1979)
Ο Κώτσος στην Ε.Ο.Κ. (1980)
Πίσω πόρτα (2000) [Κούλα]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια: