ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ

Βασίλης Μαυρομάτης
Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 15 Απριλίου 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, από όπου αποφοίτησε το 1957. Ίδρυσε και διηύθυνε τις μπουάτ "Παράγκα" και "Αυλαία". Ιδρυτής και Πρόεδρος του Σωματείου Εκφωνητών. Δημιούργησε δικό του studio ηχογράφησης, το Studio Sting. Ανιψιός του ηθοποιού Πέτρου Γιαννακού (Κοκοβιού) και πατέρας της ηθοποιού Ηλιάννας Μαυρομάτη. 
Στον κινηματογράφο ενσάρκωσε κυρίως ρόλους ζεν πρεμιέ. Επίσης «δάνεισε» τη φωνή του σε πολλές διαφημίσεις στην τηλεόραση. Παντρεύτηκε 4 φορές. Η δεύτερη σύζυγός του ήταν η τραγουδίστρια Κάιτη Χωματά (απέκτησαν μαζί δυο κόρες) και η τρίτη, η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη (απέκτησαν μια κόρη). 
Φιλμογραφία
Το πέταγμα του κύκνου (2010)
Καβάφης (1996)
Χριστίνα (1985)
Ελληνική υπόθεση (1976)
Σκιές στην άμμο (1970)
Αγάπησα έναν προδότη (1969) 
Σ’ έχω πάντα στην καρδιά μου (1967)
Η παραστρατημένη (1966)
Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966) [Ντίνος Φωτεινός]
Ούτε μιλάει ούτε λαλάει (1966)
Το ρομάντζο μιας καμαριέρας (1965)[Chris Paras / Χρήστος Παρασκευόπουλος]
Ιστορία μιας ζωής (1965) [Πέτρος]
Η μοίρα μιας ορφανής (1965)
Του χωρισμού ο πόνος (1965)
Καημοί στη φτωχογειτονιά (1965)
Το φτωχόπαιδο (1965) [Δημήτρης Χρυσοβέργης]
Άλλος... για το εκατομμύριο! (1964) [Τζιμ]
Δίψα για ζωή (1964)
Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του (1964) [Δημήτρης Βεργής (Ευτέρπη Αργυροπούλου)] 
Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964) [υποπλοίαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος]
Με λύγισε η φτώχεια (1964)[Εμίλ]
Χωρίς γονείς κι αδέλφια (1964)
Οι δυο αλεπούδες (1963) 
Η Λίζα και η άλλη (1961)
Είμαι αθώος (1960) [υπολοχαγός Λοτ]
Η δούκισσα της Πλακεντίας (1956)
Κυνηγώντας τον έρωτα (1956)

Δεν υπάρχουν σχόλια: