ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

ΝΙΚΟΣ ΣΚΙΑΔΑΣ

Νίκος Σκιαδάς
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1939 και πέθανε στις 3 Ιουνίου 1991. Σπούδασε στις δραματικές σχολές Πέλου Κατσέλη και Ωδείου Αθηνών. Συνεργάστηκε με τον Βύρων Πάλλη ως διευθυντής παραγωγής. Το 1979 ανέλαβε την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του θιάσου Νίκου Γαλανού, όπου συμμετείχε και ως ηθοποιός. Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στο θίασο Αλέκου Αλεξανδράκη-Νόνικας Γαληνέα το 1983. Είχε ''δανείσει'' την φωνή του στα ''Στρουμφάκια'' υποδυόμενος τον Δρακουμέλ.
Φιλμογραφία
Της μιας δραχμής τα γιασεμιά (1960)
Διωγμός (1964)
Με πότισες φαρμάκι (1965)
Τα ξένα χέρια είναι πίκρα (1968)
Θύελλα στο σπίτι των ανέμων (1968)[Γιώργος-βοηθός/ασκούμενος Ορέστη Λαμπίρη]
Η ώρα της αλήθειας (1969)[Γιώργος]
Η παριζιάνα (1969) [ρεσεψιονίστ]
Η λεωφόρος του μίσους (1971)
Οι αμαρτωλοί (1971)
Η δίκη των δικαστών (1974)
Αγάπη μου Ουά Ουά (1974)
Ο τρομοκράτης (1975)
Ο παλαβός κόσμος του Θανάση (1979)
Der Spiegel (1984) [Αγάς]
Μανία - Mania (1985)
Απουσίες (1987)
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/photo.php?fbid=147505615610743&set=a.102595320101773.1073741828.100010539152921&type=3&theater

2 σχόλια:

stakovios είπε...

Η φωνή του Δρακουμέλ στα Στρουμφάκια. Ο Σκιαδάς πέθανε στις 3/6/1991 και όχι του 1992.

KOSTAS είπε...

Ευχαριστώ πολύ τον strakovios για την βοήθεια και τα στοιχεία που μας έχει στείλει