ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2011

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΤΥΛΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Δέσποινα Στυλιανοπούλου
Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου είναι Ελληνίδα ηθοποιός, πρωταγωνίστρια και θιασάρχης.
Γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου 1932 στη Μεσσήνη. Σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή Δημήτρη Ροντήρη, απ' την οποία και αποφοίτησε το 1959.
Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το 1960, στην ταινία «Ξένος της νύχτας» και έκτοτε καθιερώθηκε σε ρόλους κωμικούς. Ο πλέον συνηθισμένος ρόλος της ήταν αυτός της επαρχιώτισσας οικιακής βοηθού που πετούσε συνέχεια «μαργαριτάρια». Επίσης έπαιζε τη λαϊκή κοπέλα σε μη πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το έτος 1967, σε πολλούς καλλιτεχνικούς κύκλους θεωρήθηκε «έτος Στυλιανοπούλου», επειδή είχε συμμετάσχει σε 12 διαφορετικές ταινίες μέσα στον ίδιο χρόνο.
Για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης στο θέατρο Αυλαία του Πειραιά. Σύζυγος της υπήρξε ο τραγουδιστής Πέτρος Μήλας (παντρεύτηκαν το 1976 και το 1977 χώρισαν) και αργότερα είχε μακροχρόνιο δεσμό με τον παραγωγό Κώστα Καραγιάννη.
Φιλμογραφία
Ο ξένος της νύχτας (1960)
Ο παληκαράς (1961) [Λεονόρα]
Η Αλίκη στο Ναυτικό (1961)[φίλη Αλίκης]
Κορόιδο γαμπρέ (1962) [Ματίνα]
Μην ερωτεύεσαι το Σάββατο (1962)
Γαμπρός για κλάματα (1962)
Η μεγάλη θυσία (1962) 
Το ταξίδι (1962) [(γειτόνισσα)]
Αν έχεις τύχη... (1964) [(υπάλληλος)]
Ο πολύτεκνος (1964)
Κόσμος και κοσμάκης (1964) [Ασημίνα]
Ένας μεγάλος έρωτας (1964)
Τα δίδυμα  (1964) [Αννούλα]
Ανεμοστρόβιλος (1964) [Καίτη Γιαννακά]
Τα δίδυμα (1964) [Αννούλα]
Το βλακόμουτρο (1965)
Το φυλαχτό της μάνας (1965) [Αλίκη]
Εισπράκτωρ 007 (1966) [Βαγγελιώ]
Προξενήτρα πράκτωρ 017 (1966)
Λουίζα (1966)[Κατερίνα]
Ο εξυπνάκιας (1966) [Φανή]
Η αρτίστα (1966) [Σταυρούλα]
Το χρήμα ήταν βρώμικο (1967) [η σύζυγος του Γιάννη]
Αχ! Αυτή η γυναίκα μου (1967) [χήρα Μιλτιάδη]
Δημήτρη μου Δημήτρη μου (1967) [Μαργαρίτα]
Η παιχνιδιάρα (1967) [Ευδοξία «Οξεία» Σκορδαλού]
Ο γαμπρός μου ο προικοθήρας (1967) [Ουρανία Χρυσού]
Ο γεροντοκόρος (1967) [Δέσποινα] 
Ουδείς αναμάρτητος (1967)
Πατέρα κάτσε φρόνιμα (1967) [Δήμητρα Καραστεφάνου]
Το πιο λαμπρό αστέρι (1967) [Ουρανία]
Χαρτορίχτρα (1967) [Φρόσω]
Σαπίλα και αριστοκρατία (1967) [Ντέπυ]
Η γόησσα (1967)
Η αγάπη μας (1968) [Χριστίνα]
Η θυρωρίνα (1968)
Καπετάν φάντης μπαστούνι (1968) [καλλιτέχνις νυχτερινού κέντρου]
Ο πεθερόπληκτος (1968) [Σουλτάνα]
Ο γίγας της Κυψέλης (1968) [Ζαμπέτα]
Ο τρελός τάχει 400 (1968) [Ασημίνα]
Το κορίτσι του λούνα παρκ (1968) [Σοφία]
Η αρχόντισσα της κουζίνας (1969) [Ασημίνα]
3 τρελοί για δέσιμο (1969) [Ευανθία Αντζουλάτου]
Ξύπνα καημένε Περικλή (1969)
Το αφεντικό μου ήταν κορόιδο (1969) [Μελπομενη]
Ένας μάγκας στα σαλόνια (1969) [Κατερίνα Μαριόλη]
Ο γίγας της Κυψέλης (1969) [Ζαμπέτα Ζαμπετάκου]
Ο μπλοφατζής (1969) [Κλειώ]
Ο τζαναμπέτης (1969) [Λόλα Ντούκουνα]
Η ταξιτζού (1970) [Δέσποινα]
Ο νάνος και οι επτά Χιονάτες (1970) [Ζωή]
Φουκαράδες και λεφτάδες (1970) [Μαρία] 
Ένα αγόρι... αλλοιώτικο απ' τ' άλλα (1971) [Μαρίνα Βαρδαλιά]
Η εφοπλιστίνα (1971) [Δέσποινα Καρανίκα]
Απ' τ' αλώνια στα σαλόνια (1972) [Μαγδάλω]
Δουλικό αμέσου δράσεως (1972) [Δέσποινα]
Η προεδρίνα (1972) [Δέσποινα Καρούμπα]
Μονά... ζυγά δικά μου... (1979) [Δέσποινα]
Πέστα χρυσόστομε (1983) [Στάσα]
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ https://www.facebook.com/mousikotheatroepitheorisi/
ΑΠΟ ΤΟ http://www.ishow.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Δέσποινα γεννήθηκε στη Μεσσήνη Μεσσηνίας στις 8/7/1932