ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Σινεφίλ.

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ

Γιώργος Τζώρτζης
Ο Γιώργος Τζώρτζης γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1938 στην Αθήνα και σπούδασε στη θεατρική σχολή του Χρ. Βαχλιώτη. Στο θέατρο ξεκίνησε το 1961 με το έργο Άννα Κλάιμπερ (θίασος Έλσας Βεργή). Στη συνέχεια συνεργάστηκε με πολλούς αθηναικούς θιάσους και από το 1974 εμφανίστηκε αρκετές φορές ως συν-θιασάρχης με την τότε σύζυγό του Τόνια Καζιάνη με την οποία απέκτησε μια κόρη. Στο σινεμά ξεκίνησε το 1960 ερμηνεύοντας έναν μικρό ρόλο στην ταινία Ποτέ Την Κυριακή , ενώ τον 1ο σημαντικό ρόλο ερμήνευσε στην ταινία του Βασίλη Γεωργιάδη Η 7η Ημέρα Της Δημιουργίας (1966). Μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε 20 ταινίες και σε πολλές τηλεοπτικές σειρές. Ο Άγνωστος Πόλεμος , Μια Ζωή Για Την Έλσα κ.α. Η 1η σύζυγός του ήταν η ηθοποιός και τραγουδίστρια Βέτα Προέδρου (1967).
Φιλμογραφία
Ποτέ την Κυριακή (1960)[θεατής της ''Μήδειας'' στην Επίδαυρο]
Συνοικία το «όνειρο» (1961)
Τα δίχτυα της ντροπής (1965) [Στέφανος]
Εγκατάλειψη (1965)
Η 7η ημέρα της δημιουργίας (1966) [Αλέκος Σταθάκης]
Γεύση από έρωτα (1966) [Πάνος Στεργίου]
Η ώρα της οργής (1968) [Μάρκος Χαλκιάς]
Το κανόνι και τ` αηδόνι (1968) [Γρηγόρης Αυξεντίου]
Θυμήσου, αγάπη μου... (1969) [Μάρκος]
Όμορφες μέρες (1970) [Στέφανος Δημητρίου]
Στη μάχη της Κρήτης (1970) [Άντονι Φλέτσερ]
Ενας Γερμανός στα Καλάβρυτα (1970)
Εσχάτη προδοσία (1971) [Θανάσης]
Οι μαυρόλυκοι του βουνού και του κάμπου (1971)
Ελευθερία ή θάνατος (1972)
Τα χρόνια της οργής (1973)
Ο βάλτος (1973) [Δημήτρης Καρράς]
Παύλος Μελάς (1974)
Ο αδέξιος εραστής (1985) [Βασίλης]
Το χρέος του μπάτσου (1989) [αστυνομικός]
Και δειλός και τολμηρός (1989) [αστυνόμος]
Ψυχή Βαθιά (2009) [ασυρματιστής]

Δεν υπάρχουν σχόλια: