ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2011

ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΠΠΑΣ

Σπύρος Παππάς
Ηθοποιός, σκηνοθέτης και στιχουργός. Γεννήθηκε στην Πρέβεζα στις 8 Αυγούστου 1928. Σπούδασε δραματική τέχνη και σκηνοθεσία στη σχολή Σταυράκου με δασκάλους τον Κάρολο Κουν, τον Βασίλη Διαμαντόπυλο και τον Γρηγόρη Γρηγορίου. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με το θέατρο και τον κινηματογράφο. Σκηνοθέτησε όλα τα έργα των περιοδειών που έκανε με την σύζυγό του Άννα Ιασωνίδου. Εραστής της καλής μουσικής από τα νεανικά του χρόνια, έγραψε μουσική για θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση. Επίσης ήταν στιχουργός και μάλιστα είχε γράψει τους στίχους στο "Μη κουραστείς να μ'αγαπάς" που ερμήνευσε ο αδερφός του (ο Λάκης Παππάς ο γνωστός τραγουδιστής του νέου κάυματος), ένα τραγούδι που γνώρισε τεράστια επιτυχία και τραγουδήθηκε και τραγουδιέται από γενιά σε γενιά, στο πέρασμα του χρόνου. Πέθανε στις 24 Σεπτεμβρίου 2010.
Φιλμογραφία
Αρπαγή της Περσεφόνης (1956)
Ο πειρασμός (1957)[Ανδρέας]
Ένα νερό κυρά Βαγγελιώ (1959)
Το ποτάμι (1960)
Ηδονή και πάθος (1960)
Αγάπη και θύελλα (1961)
Ο κύριος πτέραρχος (1963) [Σταμάτης]
Το δόλωμα (1964)
Ό,τι λάμπει είναι χρυσός (1966)
Αγωνία για τον έρωτα (1969)
Φουκαράδες και λεφτάδες (1970)
Καλάβρυτα 1821 (1970)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟ https://documents.tips/documents/-563e0c425503464e708b5048.html
ΑΠΟ ΤΟ http://todelfini.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: