ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΠΑΝΟ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''
Κάποιες σελίδες, αντιγράφουν τις αναρτήσεις μου χωρίς να αναφέρουν από που βρήκανε τα στοιχεία τους. Εγώ πάντα μα ΠΑΝΤΑ αναφέρω τις πηγές μου--εαν τυχόν το έχω πάρει από κάπου.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ...

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΑΙΑΣ ΤΡΙΑΝΤΗΣ


Αίας Τριάντης
Ηθοποιός και σκηνογράφος. Γεννήθηκε στο Τρίκαστρο Πρεβέζης το 1933 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη. Το 1964 δημιούργησε στούντιο ζωγραφικής ύστερα από σχετικές σπουδές στο πλάι του αδελφού του γλύπτη Στέλιου Τριάντη. Λειτούργησε έως το 1973, οπότε ο Αίας μετανάστευσε στο Λος Άντζελες, όπου παρέμεινε έως το 1981. Σπούδασε επαγγελματική διαχείριση και ασφαλιστικά σε τοπικό πανεπιστήμιο και παράλληλα ασχολήθηκε με τη ζωγραφική και εργάστηκε σε ιδιωτική θεατρική σχολή. Ανέπτυξε σκηνοθετική δραστηριότητα για την οποία τιμήθηκε δύο φορές. Επέστρεψε στην Ελλάδα και άσκησε το επάγγελμα του εκπαιδευτή ασφαλιστών. Από το 1954 έως το 1960 έλαβε μέρος σε 17 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Ήταν σύζυγος της επίσης ηθοποιού Ντίνας Τριάντη. Πέθανε το 2005.
Φιλμογραφία
Το αμαξάκι (1957)
Ανθισμένη αμυγδαλιά (1959)
Λύγκος ο λεβέντης (1959)
Ήρθες αργά (1961)
Ο νόθος (1964)
Παραλάβατε διορισμόν (1996)
Για μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο (2001)TV ANT1 2001

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου Κώστα,

Αν και εχεις κάνει καλη καταγραφή, σε ενημερώνω ότι έχει παίξει και στην σειρά ΅Για μια γυναίκα κι ένα αυτοκίνητο΅ το 2001. Απλά για να το προσθέσεις εάν θες κάποια στιγμή. Εις μνήμην του τουλάχιστον κανε το για μένα. Ένας φανταστικός άνθρωπος, πατέρας, σύζυγος, φίλος! Αξέχαστος πραγματικά. Να είσαι καλα!

Ο γιός του

Θωμάς Τριάντης

DREAMER είπε...

Αξεχαστος πραγματικα! Να ειστε καλα και να τον θυμαστε! Οπως θα τον θυμουνται και ολοι οι θαυμαστες του!

Να ειστε καλα.

anoskafidoti είπε...

Θέλω να κάνω μιά υπόμνηση, πράγματι η καταγωγή του είναι από την παλαιά κοινότητα Τρικάστρου αλλά από την Ανω Σκαφιδωτή, που αποτελούσε ένα από τα τρια χωριά της κοινότητας ( τα χωριά είναι ΑΝΩ ΣΚΑΦΙΔΩΤΗ, ΚΑΤΩ ΣΚΑΦΙΔΩΤΗ και ΤΡΙΚΑΣΤΡΟ )Αγαπούσε το χωριό των γονέων του , το χωριό που έζησε στην κατοχή κάθε χρόνο το επισκέπτονταν και διατήρησε τα εκλογικά του δικαιώματα. Πραγματικός άντρας Ηπειρώτης, υπέροχος ...Αιωνία η μνήμη του

Ανώνυμος είπε...

΄Ηταν ένας άνθρωπος που είχα γνωρίσει όταν ήμουν κοριτσάκι 8 χρονών στο Λυγουριό ,κοντά στο Θέατρο της Επιδαύρου μαζύ με την ΄Αννα Συνοδινού. Η μητέρα μου με είχε αφήσει εκεί γιατί ήμουν αρκετά ασθενικό κοριτσάκι και ερχόταν τα Σαββατοκύριακα γιατί ήταν ταξιθέτρια στο Θέατρο. Τις καθημερινές πήγαινα στήν πλατεία που μαζεύονταν όλοι οι ηθοποιοί και εκεί γνώρισα αυτόν τον θαυμάσιο ΄ανθρωπο. Μου είπε ότι είχε και αυτός ένα παιδάκι στην ηλικία μου και ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Ντίνα Τριάντη. Με κέρναγε κάθε απόγευμα ένα γλυκάκι εκέί στο καφενείο και μου έδινε ένα χαρτί και ένα μολύβι και μου μάθαινε να ζωγραφίζω. Στην μικρή παιδική καρδούλα μου θαρρώ πως θα πρέπει να ήταν για μένα ο πρώτος έρωτας. ΄Οταν έφυγα από το χωρίο μετά από 15 ημέρες δεν τόν ξαναείδα ποτέ, αλλά πάντα φανταζόμουν τον εαυτό μου, όταν μεγαλώσω να φορέσω μία άσπρη φούστα με μεγάλη ζώνη και να βρεθώ πάλι μπροστά του και να του πω , κοίτα τί όμορφη έγινα, γιατί αυτός φυσικά μ' έβλεπε σαν ένα μικρό κοριτσάκι.
Σήμερα εγώ ετών 65 σκέφθηκα τον Αίαντα και άνοιξα το internet μήπως και μάθω κάτι γι' αυτόν.

Μετά λύπης διάβασα ότι πέθανε σε πολύ μικρή ηλικία ετών 71 και θάθελα να εκφράσω τα βαθιά συλλυπητήρια μου. ΄Ηταν όντως ένας θαυμάσιος άνθρωπος . Να ζήσετε να τον θυμόσαστε.

Ανώνυμος είπε...

Τον γνώρισα πριν χρόνια, μου έδειξε συμπάθεια και σεβασμό ίσως γιατί είχα το όνομα σου

Ανώνυμος είπε...

Η Ντίνα Τριάντη είναι κάτοικος Ηλιούπολης οπως και ο δεύτερος συζυγός της ηθοποιός Λάκης Κομνηνός.