ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2011

ΜΑΙΡΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Μαίρη Χρονοπούλου
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Ιουλίου 1933. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Υπήρξε μια από τις δημοφιλείς σταρ της χρυσής εποχής του παλιού ελληνικού κινηματογράφου.
Παντρεύτηκε τον πρώην δήμαρχο Σπατών Δημήτρη Μπότσαρη. Στη δισκογραφία ερμήνευσε τραγούδια για τα κινηματογραφικά soundtracks όπως "Έκλαψα χθες", "Είμαι γυναίκα του γλεντιού" και "Του αγοριού απέναντι". Την περίοδο 1992-94 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά του Mega Channel "Μάνα είναι μόνο μία". Τον Αύγουστο του 1999, υπέστη ένα σοβαρό ατύχημα με το αυτοκίνητο της και την έχει αναγκάσει να βρίσκεται μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Φιλμογραφία

Χαρούμενο ξεκίνημα (1954)
Το τελευταίο ψέμα (1958)
Φτώχεια και αριστοκρατία / Στουρνάρα 288 (1959) [Μαίρη]
Κόκκινα φανάρια (1963) [Μαίρη Πανά]
Τα παλιόπαιδα (1963)
Το «τεμπελόσκυλο» (1963) [Μπούμπη Πελεκάνου]
Χωρίς ταυτότητα (1963) [Ζανέτ Παυλίδη]
Ανήσυχα νιάτα (1963) [Δώρα]
Κραυγή (1964) [Άννα Παυλάτου]
Η Κύπρος στις φλόγες (1964)
Το κορίτσι της Κυριακής (1964)
Αδίστακτοι (1965) [Στέλλα]
Το χώμα βάφτηκε κόκκινο (1965) [Ειρήνη]
Δάκρυα για την Ηλέκτρα (1966) [Λίνα Πετρίδη]
Κοινωνία ώρα μηδέν (1966) [Μαυρογένη-Μουρούζη]
Ο φόβος (1966) [Κανάλη]
Οι θαλασσιές οι χάντρες (1966) [Σοφία]
Ψωμί για έναν δραπέτη (1967)
Γοργόνες και μάγκες (1968) [Φλώρα]
Η λεωφόρος του μίσους (1968) [Σοφία Βενέτη]
Μια κυρία στα μπουζούκια (1968) [Έλενα Απέργη]
Πολύ αργά για δάκρυα (1968) [Ειρήνη Κατακουζηνού]
Το παρελθόν μιας γυναίκας (1968) [Άννα]
Ορατότης μηδέν (1969) [Χριστίνα Ρίχτερ]
Όταν η πόλις πεθαίνει (1969) [Τζέλα Ραζή]
Εν ονόματι του νόμου (1970) [Τώνια Ευελπίδη]
Η ζούγκλα των πόλεων (1970) [Νέλλη Ρόκου]
Η λεωφόρος του μίσους (1971) [Σοφία Βενέτη]
Ο Ιπποκράτης και η δημοκρατία (1972) [Ασπασία]
Γυναικοκρατία (1973) [Ελένη]
Οι κυνηγοί (1977) [η γυναίκα του βιομηχάνου]
Προσκλητήριο στη μάνα (1979) [Μάρθα]
Καθένας με την τρέλα του... (1980)
Στόχος των εκτελεστών (1980) [Ειρήνη]
Ο ποδόγυρος (1980) [Στεφανία]
Ο ζιγκολό της Αθήνας (1982) [Σαββίνα Καρρά]
Πανικός στα σχολεία (1982) [Βίκυ]

Ταξίδι στα Κύθηρα (1984) [Βούλα]
Τα παιδιά της Χελιδόνας (1987)
Προς την ελευθερία (1996) [Νίνα Χορν]

ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: