ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1977).
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ Νίκος Εμμανουήλ Αντωνού
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ facebook.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2011

ΤΑΣΟΣ ΚΟΝΤΑΞΗΣ


Τάσος Κονταξής
Γεννήθηκε το 1907. Ηθοποιός και θιασάρχης. Γεννήθηκε στα Βουρλά Μικράς Ασίας και σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου. Δεύτερη σύζυγος υπήρξε η ηθοποιός Αγλαΐα Κονταξή. Ασχολήθηκε με το θίασο Παιδική Θεατρική Πρωτοπορία ως δάσκαλος και σκηνοθέτης. Πέθανε το 1992.
Φιλμογραφία
Τα μαναβάκια (1957)
Ματωμένα στέφανα (1961)
Για ποιον χτυπά η... κουδούνα (1968)
Γοργόνες και μάγκες (1968)
Θέλω πίσω το παιδί μου (1969)[μέλος δικαστηρίου]
Όταν η πόλις πεθαίνει (1969)
Αυτοί που μίλησαν με τον θάνατο (1970)[συλλαμβάνεται στο μπλόκο]
Ερωτικές στιγμές (1972)

2 σχόλια:

manoskont είπε...

Ο Τασος Κονταξης υπηρξε ενας καλος φιλος,ενας καλος ηθοποιος,που ομως αναγνωριστηκε απο λιγους.Ο Τασος ηταν ενα ξεχωριστο ταλεντο.

manoskont είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.