ΗΘΟΠΟΙΟΙ, ΧΟΡΕΥΤΕΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΕΣ (ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΜΙΚΡΟ ΡΟΛΟ), ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ (ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΕΩΣ ΤΟ 1975).
ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Ο ΠΑΝΟΣ ΧΟΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΤΙΜΟΘΕΑΔΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΙΝΕΦΙΛ .

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΩΣ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ. ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΤΕ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΤΩΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ https://www.facebook.com/profile.php?id=100010539152921&fref=ts

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΟΥΜΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ''ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ''

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ

Σάββας Καλαντζής (Καλατζής)
Ένας από τους πιο γνωστούς κομπάρσους του ελληνικού κινηματογράφου. Η πραγματική δουλειά του ήταν ''ηλεκτρολόγος'' στα συνεργεία των ταινιών, αλλά έκανε και τον ''οπερατέρ'', τον ''βοηθό σκηνοθέτη'', τον ''ηλεκτρολόγο'', τον ''βοηθό ηλεκτρολόγου'', τον ''μπούμαν'', ''το φροντιστήριο'' και το ''γενικών καθηκόντων''.Έκανε ''περάσματα'' σε 54 ταινίες.
Φιλμογραφία
100.000 λίρες (1948)
Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο (1955)[καφετζής]
Ο δράκος (1956)
Η καφετζού (1956)[περαστικός]
Τα μαναβάκια (1957)
Λατέρνα, φτώχεια και γαρύφαλλο (1957)[καφετζής]
Της νύχτας τα καμώματα [1957][ορχήστρα-μπουζούκι]
Έγκλημα στο Κολωνάκι (1959)[καφετζής]
Οι δοσατζήδες (1959)
Ζάλογγο το κάστρο της λευτεριάς (1959)[Τούρκος]
Ο Θύμιος τά΄κανε θάλασσα (1959)[στην αποβάθρα του τρένου]
Αμαρυλλίς το κορίτσι της αγάπης (1959)[πελάτης κέντρου διασκέδασης]
Άντρα θέλω με πυγμή (1959)[θεατής στο τσίρκο]
Το νησί της αγάπης (1960)[διαρήκτης]
Έγκλημα στο Κολωνάκι (1960)
Μετά την αμαρτία (1960)[Μπράβος στο καμπαρέ της Μαντάμ Λόλας και εκ των ηλεκτρολόγων της ταινίας]
Τα ματόκλαδά σου λάμπουν (1961) [χορευτής] 
Οι 900 της Μαρίνας (1961)
Εξομολόγηση μιας μητέρας (1962)[επιστρέφει από το Μέτωπο]
Κατηγορούμενος ο έρως (1962)[εργάτης στο καφενεδάκι του εργοστασίου και στο λεωφορείο]
Λίγο πριν ξημερώσει (1963)[ενημερώνει τον Γιάννη Αργύρη (''θείο'') και τον Γιώργο Κωβαίο (''απαλοχέρη'') για τη κλοπή του αυτοκινήτου και ότι το αναζητά η αστυνομία]
Όσα κρύβει η νύχτα (1963)[μαζί με τον Φέρμα στο φορτηγό]
Ο Ιππόλυτος και το βιολί του (1963)[νεκροθάφτης]
Τρελοί πολυτελείας (1963)[παίζει τάβλι με τον Φωτόπουλο]
Νυχτοπερπατήματα (1964)[καπνίζει δίπλα σ΄αυτήν που κάνει στριπτίζ]
Με ιδρώτα και δάκρυα (1965)[εργάτης]
Κάνε με πρωθυπουργό (1965)[καφετζής]
Ραντεβού στον αέρα (1966)
Διπλοπενιές (1966)[ψαράς]
Τρελός παλαβός και Βέγγος (1967)[τρελός]
Βοήθεια ο Βέγγος φανερός πράκτωρ 000 (1967) [οδηγός τρίκυκλου στη λαχαναγορά]
Το παρελθόν μιας γυναίκας (1968)
Το Προ-Πο και τα μπουζούκια (1968)[κομπάρσος σε ταινία]
Ένας χίπυς με φιλότιμο (1970) [Γιάννης]
Εν ονόματι του νόμου (1970)[στο νοσοκομείο]
Ο Θανάσης η Ιουλιέτα και τα λουκάνικα (1970)
Ο φαφλατάς (1971)[κατηγορούμενος]
Καυτά ψυχρά κι ανάποδα (1971)[ενοικιαστής]
Ο Πατούχας (1972)[Τούρκος]
Πως καταντήσαμε Σωτήρη (1972)[τρελός]
Οι γενναίοι πεθαίνουν δυο φορές (1973)
Το νησί της αμαρτίας (1973)[πατέρας Λίτσας]
Γυναίκες στα όπλα (1979)[κάτοικος χωριού]
Πάμε για καφέ (1981)[Αράπης]

Δεν υπάρχουν σχόλια: